My thoughtsRecept

Det blev bra ändå. Tips på gudomlig Bruschetta och äkta Carbonara – utan grädde såklart!

Hej vänner!

Först och främst, tusen tack för alla gratulationer på min födelsedag igår. Jag finner inte dom rätta orden för att uttrycka min tacksamhet till alla som tagit sig tiden att ringa, sms:a, dm:a och alla fina kommentarer. Som ni vet var jag rätt bitter för att vi inte kunde åka till Marbella och att man ska fira sin 30 års dag i Coronan’s tecken. Men vet ni vad, det är oviktigt – A gjorde min födelsedag fantastisk ändå och jag är pangnöjd. Dagen började med uppdukad frukost och paket. Jag åkte iväg och fixade lite saker och jag släppte iväg A för att han var tvungen att jobba några timmar. Att fylla år en måndag kanske inte var optimalt men äsch. Kommer hem till ballonger och en trerätters middag som var gudomligt god.

Till förrätt bjöds det på aperitivo och Bruschetta’s som A gör helt dreglande gott – enkelt är det också:

DU BEHÖVER:
Frysta vitlöksbröd som finns i alla affärer
Små cocktail-tomater (eko till bra kvalité)
Balsamvinäger
Vitvinsvinäger
Olivolja
1 vitlök

Hackad Basilika
Salt och svartpeppar

Har inga speciella mått men snåla inte med vitvinsvinägern och balsamvinäger (ej balsamico). Gör i ordning vitlöksbröden i ugnen, ta ut och skriva upp. Skär upp tomaterna i en skål på sidan och ha i resten av ingredienserna. Lägg tomaterna på varje skriva bröd och njut. Denna förrätt gör vi ofta, galet god.

Vår nya altan börjar ta form och den ska vara klar nästa vecka. Jag hade faktiskt önskat mig att bygga ut altanen, vuxenpoäng – eller hur?!

Till varmrätt blev det A’s egna carbonara som man inte kan äta så ofta för det är mäktigt för min mage. Den är förbannad god och jag hade önskat att han lagade den. Det var många som frågade om receptet så jag slänger in det också:

DU BEHÖVER:

350 gram Spagetti
160 gram Pancetta
50 gram Pecorino
25 gram Parmesan
6 st äggulor (fler vid små ägg)
Svart peppar

Koka pastan och addera olivolja och salt. Stek pancettan knaprigt i en stekpanna. Vispa ihop osten och äggulorna till en sås och häll i peppar. Lägg i pastan över den stekta pancettan (med fettet) i stekpannan, låt 2-3 dl pasta vatten följa med. Häll över såsen och blanda. Så enkelt men ack så gott. Jag får panik när man blandar i grädde eller likande i en Carbonara, det är inte gott. Ät i lugn och ro, du kommer bli mätt!

Kvällen avslutades med min favorit, Prinsesstårta. Vi drack rosé i kvällssolen och nöjt till fullo. Jag hade verkligen velat bjuda hem alla vänner och familj till en stor fest men om Corona lättar längre fram så blir det av. Väldigt nöjd med allt jag fick, all kärlek och framförallt att jag är frisk och lycklig ❤️ Tack igen!

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"