HairOkategoriserade

Så tar du hand om håret i sommar

Hej vänner!

Välkommen måndag. Jag tog ett break i helgen för att ladda batterierna. Jag är så pass bekväm att jag kan göra det nu. Jag har blivit rätt trött på att alltid vara duktig, vara alla till lags och prestera. Det känns som att jag inte gjort något annat i mitt liv än att prestera. Vet inte om slaget till 3.0 gjort att jag blir mer chill än innan. Pengar blir mindre viktigt och tiden mer värdefull. Men nu ska vi inte prata om det utan vi ska fläska på med ett inlägg som jag fått många dm:s om senaste tiden – hur man tar hand om håret nu i sommar. Egentligen är principen den samma men man måste tänka mer på fukt, UV-skydd och sunt förnuft.

På sommaren tvättar vi håret betydligt mer än resterande årstider. Dels för att vi badar mer, då vill man tvätta håret på kvällen. Men vi ligger också och solar, vi blir svettiga och klibbiga av all solkräm. Sedan har vi solen, den underbara, starka solen som inte gör håret speciellt gott. Jag brukar alltid jämföra håret med huden och det ska man även ha med sig här. Vi smörjer in huden till fullo inför en solig dag på stranden och vi reparerar med after-sun efter dagens slut – ha med samma tankesätt till håret.

Vi har en underbar takterass där vi har solstolar och i helgen spenderade vi dagarna där. Jag skrev även det på story på Instagram; dom som har utsläppt hår, smycken och är piffiga när man solar?! Hur lyckas man? När jag solar vill jag vira in håret i en knut, så inte längderna blir grillade. Håret blir bara gult i solen och jag vill ha kvar fukten i håret så min hårfärg håller sig snygg. Sedan brukar jag ta ett diadem (tips) eller ett sånt tyg hårband man fäster i nacken (här-klick). Samma som jag har när jag tvättar bort sminket. Det använder jag för att skydda hårbotten där solen tar som mest. Det är oundvikligt att dom småhåret som finns längs hårfästet blir kritvita men jag försöker på något vis skydda frampartiet där jag är som mest blekt. Trenden med ljusare slingor i luggen är här för att stanna men det är också dem som är skörast och du vill inte grilla upp dom. När jag är utomlands och solen är som starkast brukar jag lägga en handduk över huvudet/pannan för att skydda håret/hårbotten.

1 (här)2 (här)3 (här)

Vi går rakt på soldagens första måste, skydda håret för solens strålar. Du vill använda produkter med UV-skydd och en spray/mousse är perfekt att använda. När du står där på morgonen och smörjer in kroppen med solskyddsfaktor avslutar du med att applicera sol-skydd i håret. Ett bra tips är att använda leave-in som dessa under hela våren/sommaren för att förebygga och inte bara när du väl solar. Oftast tvättar man håret på kvällen och applicera i vått hår samt i torrt hår på morgonen innan solexponering. Du kan ha med dessa i strandväskan för att fylla på under dagen, speciellt när du har badat. EVY’s mousse är fantastiskt bra och innehåller allt du kan tänka dig för att ge håret extra kärlek i sommar. Glöm inte att massera in det sista av produkten i hårbotten.

Schampo (här)Balsam (här)

Sedan kommer vi till en sol-serie som jag är riktigt taggad på efter jag testade deras SPF 30 för kroppen (här). Davines produkter känns så givna på sommaren, känner ni inte detsamma?! Ett märke som är bra för miljön och tänker steget längre. Det som jag också älskar är att schampot är kombinerad för både hår och hud – perfekt när man inte vill släpa med sig flera flaskor till sommarstället. Håret återfuktas och ett bra avslut på en varm sommardag.

Leave-in solskydd för håret (här)

Även denna serie har ett solskydd för håret. Denna är som en lätt ”milk” i konsistensen och gör håret mjukt och härligt. Var inte rätt att håret blir ”fett” för solen kommer torka ut håret i det långa loppet. Det gäller att hitta balansen. Applicera i torrt eller vått hår, fyll på under dagen!

Solskyddsfaktor SPF 30 (här)After Sun (här)

Som jag nämnde innan finns det även skydd för huden i denna serie och jag blev väldigt nöjd med solskyddsfaktorn, även after-sun. Krämen är så skön på huden och man blir inte kletig. Allt handlar om återfuktning och att inte låta solen torka ut både hud och hår.

1 (här)2 (här) 3 (här)

Sedan måste jag flika in produkterna från NUXE som jag absolut älskar och har gjort länge. Dels älskar jag kropp-sprayerna som gör benen så lena och glansiga efter en dag i solen – (denna-klick). Jag använder alltid SPF50 i ansiktet, ibland SPF30 när jag byggt upp huden lite. Sedan måste jag tipsa om schampot (nr.3) ovan som avlägsnar sand, salt, klor och solskyddskrämer, från både kropp och hår. Doftar helt magiskt och ni måste testa denna.

Summan av kardemumman av detta inlägg är att sol och bad torkat ur håret och ditt jobb är att förebygga och återfukta. När det kommer till att tvätta håret lite för mycket under sommaren: det är ok för nu. Jag förstår att man vill tvätta bort sol/bad men lägg då på extra återfuktning samt använd passande produkter för ändamålet. Lägg gärna till en vårdande hårolja med UV-skydd (här). Var snäll mot håret och använd snälla tofsar. Ha en underbar och solig sommar vänner!

Kommentarer

  1. Elina

    Hello:) skulle vilja ha tips på en superinpackning nu till sommaren för grovt hår som är väldigt torrt ? Gärna någon som som ger massa fukt? Har du någon att rekommendera ? Har isblond hårfärg 🙂 kram Elina

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"