Hair

Så bättrar du på den bruna hårfärgen hemma

Byxa (här) & Beige kofta (här)

Hej underbara ni!

Hur mår ni? Själv är helt hur bra som helst måste jag ändå säga. Jag måste tipsa om denna kofta jag hade på mig idag – den är så förbannat snygg och passar perfekt att dra på sig en kylig sommarnatt. Jag kom hem för ett tag sedan, köpte med mig sushi och nu ska vi bara mysa i soffan och kolla på en serie. Mina älskade föräldrar kommer till oss och firar midsommar. Eller firar: inga kramar och vi får en anledning till att äta massor med god mat. Jag håller mig fortfarande till min något isolerade livsstil. Jag träffar inte flera människor på samma gång eller svävar ut mer än nödvändigt. Tror folk att pandemin är över?! Det dör människor varje dag och det enda jag hör är hur alla ska samlas över midsommar och ha stora fester?! Jag blir på riktigt provocerad och kom igen: håll ut lite till. Sverige har fått lekt loppan under hela denna dödliga pandemi medans större delen av världen har tvingat folk att stanna hemma i månader – MÅNADER.

Nu ska vi inte hamna i en dålig energi här men snälla, vi kommer få fira hur många midsommrar som helst framåt. Tänk på dom som kanske inte kommer kunna det på grund av Corona.

Brun färginpackning (här-klick) *REA

Men hörrnii, jag har ett tips som jag bara glömt bort att ge er. Jag har haft dessa färginpackningar på salongen och använt på kunderna. Jag hade för mig att jag visat er denna tidigare men icke. Hur som:
Ni vet hur mycket jag tycker om att man underhåller hårfärgen hemma mellan frisörbesöken. Som bekant går mina kunder i snitt till mig var 3-4 månad och jag gör allt i min makt för att göra dom mest hållbara färgningarna jag kan. Men för att hålla hårfärgen fräsch, glansig och snygg längre så är silverschampo (för blondiner) och färginpackningar (brunetter) nyckeln. Jag har ändrat mig gällande underhållning av blondinerna: jag tycker man kör endast på silverschampo (tips-klick). Färginpackningarna är lite lame för att få den färg-korregering som silverschampot ger. Addera en krämig, vanlig hårinpackning efter silverschampot istället så du får in vården. Nu finns också silverschampo gjort för brunetter, det MÅSTE ni kika in. Många brunetter känner att deras hår drar åt orange, det går att motverka. Kika här nedan!

Schampo (här)Balsam (här)

Eller om brunetter som har ljusa bruna slingor som drar åt orange i slutändan: testa denna serie säger jag bara!

Jag har testat många färginpackningar för brunetter och favoriten har varit Maria Nila’s Cacao Brown (denna) men nu har jag övergått helt till Björn Axén’s färginpackning (klick). Den är så sjukt pigmenterad och håret får en mocca-ton som är djup i nyansen. Håret får färg direkt och glansen den ger är underbar. Jag tycker också om att den är i tub, är så trött på att pumpa ut balsam etc. Den är också lite rinnigare vilket jag tycker är bra för det blir enklare att fördela den i håret.

Hårsmycke från MyMolimenti (här)

HUR LÄGGER MAN EN FÄRGINPACKNING?

 1. Tvätta håret 2-3 ggr på raken med ett färg-givande schampo (tips)
 2. Gå ut ur duschen så du kan applicera enklare framför spegeln. Handduks-torka håret ordentligt.
 3. Börja applicera färginpackningen med fingrarna. Sedan tar du en utredande borste för blött hår (denna)
 4. Borsta igenom håret från rot till topp för att fördela inpackningen. Sedan brukar jag smacka på lite mer produkt för att verkligen dränka håret med pigment.
 5. Låt verka: antingen 15 min eller upp mot en timme. Har du några ljusa slingor i håret så räcker 15-20 min men har du mer jämn-brunt hår – kör på så länge du vill.
 6. Skölj ut ordentligt och avsluta med ett färgbevarande balsam (tips)

Här ovan i snurran ser ni några utav produkterna – bara klicka på pilarna. Men glöm inte att återfukta med vårande olja. Jag tycker denna från Moroccanoil Light passar ypperligt för mörkare hår. Sedan har Living Proof en underbar leave-in som både skyddar hårfärgen, har UV-skydd, värmeskydd och fri från silikoner – riktigt bra tips för alla som färgar håret helt enkelt. Hoppas ni fick lite tips inför sommaren där hårfärgen tar mest stryk utav solen.

Kommentarer

 1. Anna

  Hej Elin, tack för jättebra tips och inspiration! 🙂 Jag har asiatiskt hår och är nu 40+ och börjar (tyvärr) få lite gråa hår. Dessa försöker jag färga bort genom färg eller slingor. Senaste besöket hos min frisör gjorde vi en helfärgning i brun/svart (nära min egna färg). Men tyvärr tappar jag ofta färgen väldigt snabbt och blir brun/röd. Stämmer det att asiatiska/svarta hår tappar färgen snabbare?
  Kan jag testa en färginpackning från Björn Axén även om färgerna kanske inte stämmer överens? Eller bör jag rådfråga med min frisör innan jag färgar på egen hand….?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"