Beautyhudvård

Skydda och återfukta ansiktet i sommar

Innehåller Affiliate-länkar till Bangerhead

Men hallå!

Hur mår ni? Jag kunde inte må bättre för denna helg har varit helt underbar. Mina föräldrar kom hit och vi firade midsommar på bästa tänkbara vis. Vädret måste vi fått som en liten lyckönskning från ovan eftersom världen är fortfarande upp och ner. Vi har badat på klippor, ätit väldigt god mat och njutit utav varje sekund. Jag är så glad över att vi valde att flytta ut hit för jag lever i mitt esse just nu. Visst, vintern kanske inte var så snöig som jag hade hoppats men det jag tyckte inte det var jobbigt. Nu ska vi inte prata om snö utan om den kommande sommar som jag hoppas håller samma standard som denna helg.

Jag testade att köra en löjromspizza och jag måste säga satan vad gott det var. Jag köpte färdig pizzadeg och grillade den i ugnen med västerbottenost. Sedan täckte jag den med crème fraîche, rödlök, dill, gräslök och löjrom. Klickade på lite gräddfil också. Väldigt enkelt och gott!

Men nu till ämnet: SOL. Är det någonting jag försöker med nu är det att få någon typ av färg på kroppen: det går förvånansvärt bra. Nu när vi har solstolar, klippor, bryggor och framförallt tid så hoppas jag att jag kan kalla mig brun i slutet av sommaren. Det jag älskar med att få lite färg är att mina fräknar kommer fram. Men jag är väldigt noga med att smörja in mig med solskyddsfaktor, det vet ni.

Solskyddsfaktor SPF30 för ansiktet (här-klick)

Denna känner ni igen, eller hur?! Ni vet att jag är en glad användare utav Dermalogica’s produkter och jag har inte kunnat släppa denna. Den ger ett underbart lyster, fukt och innehåller SPF30. Jag ska säga er detta:
– När jag annars använder SPF för ansiktet så blir min hy så fet och jag ser ut som en gräddglass smältandes i solen. Jag får oftast finnar och huden känns inte alls bra. När jag fick testa denna förra året så försvann mitt tidigare problem. Jag lärde mig att jag måste lägga några riksdaler extra på just SPF i ansiktet. Jag använder även denna ibland som min vanliga dagkräm under makeup. Dels för att skydda huden på sommaren men främst för att den ger lyster och fukt.

Före Masken!

Här ska jag visa er, helt oretuscherat hur min hy blir när den får lite sol på sig. Hårlinjen blir vit, haha – känner någon igen sig?! Fräknar kommer fram och det är något harmoniskt med att få en solkysst hud – speciellt för en blekfis som mig. Men jag har en till produkt som jag adderat.

Vitamin Boost Mask (här-klick)

Är det något jag försöker bli bättre på så är det att ge min hud en vitaminkick i form av en mask då och då. Nu när jag är överlycklig över lite färg i ansiktet så vill jag göra det bästa tänkbara för att huden inte ska skadas men också att färgen ska hålla. Denna mask innehåller en hög koncentration av vitaminerna A, C, E och pro-vitamin B5. Det jag tycker om med denna är att den kyler lite och är enkel att applicera och huden blir extremt len och härlig efter.

Jag tycker det är enklast att applicera med borste. Sedan lät jag den verka i 15 minuter och därefter sköljde jag ut ordentligt och smorde in mig som vanligt efteråt.

Huden får någon typ av satin-känsla – svårt att förklara. Ni ser bilden ovan innan jag la masken, man känner skillnad. Jag ska köra den nu en gång i veckan och se hur huden får för glow-up under sommaren. Ville egentligen bara tipsa er om dessa nyheter för mig och jag såg att produkterna inne hos Bangerhead var på -25% rabatt och jag efterfrågade en liten treat: om ni anger koden ELIN_M så får ni gratis hemleverans. Ta hand om huden i sommar nu fina ni och lägg några extra slantar på just SPF-produkter för ansiktet.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"