Hair

Brunt drömsvall med Hairtalk och färgbevarande hårvård

Hej finaste ni!

Hur mår ni idag? Jag startade morgonen hos Emelie (PT) för ett benpass, gosh vad jobbigt det var. Sedan passade jag på att springa på ICA Maxi för att storhandla. Vi brukar göra det varannan vecka, så skönt att ha det gjort. Sedan har jag avklarat två telefonmöten, gått igenom hela mailen, planerat mina samarbeten och kombinerat jobb för MyMolimenti i vanlig ordning. Men jag vill så gärna visa er min drömmiga kund som jag hade förra veckan. Det var dags att färga, klippa och skapa ett nytt längre hår med hjälp av Hairtalk Extensions. Min kund har en mellanbrun naturlig hårfärg som jag bara adderar lite pigment på. Jag väljer nästantill identisk färg som hennes egen och penslar botten med vertikala rörelser ner mot huvudet för att få en fade effekt. Sedan lägger jag några tunna, tunna ljusa slingor med låg väte för att lyfta upp några delar. Eftersom jag ska ”ljusa” upp håret med Hairtalk så vill jag måla ljusa delar med blekning så det passar in. Jag tänker alltid så när jag ska ljusa upp och skapa kontraster med löshår att planera det redan när färgen läggs. Jag tonar in allt med en kallare, mocka/brun ton – min favorit.

Vad har jag använt:

Hairtalk Extensions
40 cm
– Ett paket Color Melt 4/6
– Ett paket PRO 8/3R
– Ett paket PRO 4/6

Sedan är klippningen jätteviktig. Löshåret måste formas och klippas in i kundens hår för att man ska kunna bära sitt nya svall hur man vill. Jag lockade håret med en 32 mm locktång (tips) och sprayade i den sjukaste textursprayen just nu (denna-klick). Jag sprayade även ner småhåren med en waxspray (denna-klick).

Om ni scrollar i snurran här ser ni några utvalda favoriter. Jag måste också tipsa om den färgbevarande serien från System Professional (här). Jag tipsar många utav mina kunder om denna serie och oftast är den slut men nu såg jag att dom kommit in igen. Passa på säger jag bara. Doftar fräscht, löddrar ljuvligt och lämnar håret glansigt och mjukt. Dom har bland annat en inpackning som är en av mina stora favoriter. Men också en spray (här) som jag tycker är som en highlight för håret, fast utan glitter då. Den tar bort frizz utan att tynga ner håret och lystern den ger är fantastisk. Tycker alla borde ge den ett test. Sist men inte minst, en färgbevarande inpackning som man kan använda en gång varannan vecka för att bibehålla färgen mellan frisörbesöken. Jag tycker denna passar bäst för brunare hår (här). Några användbara tips såhär på tisdagen.

Kommentarer

  1. Malin

    Hej! Måste börja med att säga att färgen du gjort är helt magisk! 😍 är själv brunett med utväxt (råttfärgat 🙄) och några något ljusare slingor, fungerar den bruna färgbomben då eller finns de risk att de lite ljusare blir grönt?

  2. Josefin

    Så jäkla snyggt!
    Hade en fundering… Har färgad mörk botten med ljusa toppar. De ljusa topparna bli väldigt gärna gula… Kan man köra den inpackningen och n från Maria Nils i nyansen Pearl Silver för att få bort det gula eller sabbar det den mörka färgen?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"