My thoughts

Den här sommaren då?!

Hej vänner!

Hur mår ni? Jag satt här i soffan och började fundera på sommaren. Dock känns det som att hösten redan är här. I morse när jag vaknade hade vi avfallna löv på gräsmattan?! Som jag sagt tidigare skulle detta vara vårat res-år och vi har behövt ställa in allt pga Corona. Jag slängs mellan att ”äsch, vafan – jag måste få ett möjliombyte” vi åker.
Men i nästa sekund:
”Nej, det är en pandemi och människor dör fortfarande varje dag”.

Även om jag är fullt medveten om att många har det så mycket värre än mig så personligen är det ledsamt att mina planer gick i kras. Man ska inte jämföra men jag hade sett fram emot året där jag äntligen skulle få åka bort och få ro i själen. För det är så att jag måste åka iväg, långt hemifrån för att kunna slappna av. Jag har haft mitt jobb som mitt liv så länge jag kan minnas och jag vet inget annat. Det känns som min kropp är förprogrammerad att jobba och funktionen ”fritid” kopplades aldrig in. Men jag märker det när jag pratar med människor att dom som satsar på karriär eller är egna företagare sitter i samma båt. Som alltid älskar jag varje dag som den är och det livet jag har lyckats skapa mig: grund utav hårt arbete är jag extremt lycklig för.

Om en vecka skulle vi egentigen åkt tillbaka till Lecce och spendera två hela veckor där. En resa som var den viktigaste utav dom alla. Där ser ni, man slussas till och från att skita i allt och sedan: andas och ta ansvar för andra människor samt själv själv. Ingenting kommer bli som förut och även fast Corona kommer gå över med tiden så kommer det sätta enorma spår efter sig. Vad kommer hända?! Ingen som vet.

Som igår:
Jag kramade en vän för första gången på flera månader. Närhet av en annan person som man tycker om. Jag kände mig kriminell men så fort den långa kramen var över så sköljdes ett lyckorus i mig. Förstår ni att jag skriver detta. Någonting så självklart kan betyda så mycket. Det får mig att förstå att:
– ”Nej Elin, du ska inte åka till Arlanda, du ska inte åka till Italien, du ska vara glad över att du får närhet.”

… men viljan vill ändå bara skita i allt.

Jag vet inte hur vi ska spendera sommaren, ska jag vara ledig?! Ska vi åka och hälsa på våra familjer? Dom flesta på sociala medier åker land och rike runt och festar som det inte finns någon morgondag känner jag att jag vill fortsätta leva det begränsade liv vi levt senaste månaderna. Kanske jag kan rädda någon som andra totalt skiter i ❤️ Det suger, förfärligt mycket. Men vad har vi för val?!

Kommentarer

 1. Sandra

  Åh, Linda! Vet inte vad jag skriva mer än att jag ser vad du skriver. Naturen är läkande för själen. Är du ute kan du träffa andra människor iaf, även om närheten inte är där. Kanske kan du låna någons djur – vet inte om du ens gillar djur iof? Men min hund får jädra mycket fysisk kontakt just nu 🙂 Vet inte var du bor och så, men vi skulle kunna ses ute, bor i Östergötland. Om du känner att du skulle vilja kanske Elin kan ge dig min mejl?

 2. Sandra

  Hej Elin!
  Du, du gör rätt sak. Det vi har blivit ombedda att göra, du tänker på andra och det är liksom inget som går att köpa för pengar – uppenbarligen. Jag tänker och känner precis som du, en blandning mellan, ”äääh, vi åker/struntar i /gör iaf/hur farligt kan det vara” för att jag så gärna vill. Sen kommer vettet ifatt och tanken på att Corona skulle kunna fortsätta i en evighet om vi msk inte tar det ansvar vi kan, eller hur många fler som kan och kommer att dö. Jag försöker tänka att det kan vara nyttigt det här, uppskatta allt vi i vanliga fall har och har kunnat gjort. MEN det är klart jag längtar efter ett ”innan Corona kunde jag”-liv. Det är SJÄLVKLART att du ska vara ledig, men du kan ju göra på ett annat sätt. Ta ledigt tors+fre el mån+tis och ha helgen, så får du längre ledigheter utan att köra fyra veckor i sträck. Hitta på och upptäcka närområdet, gå en ny stig/väg under promenaden, dejta din man på nya sätt, ha en vinprovning hemma, lär dig en ny maträtt, läs/lyssna på en bok som du får rekommenderad av någon, fundera över nya mål i livet, köp lite målar-grejer och ställ dig ute på er magiska uteplats och bara måla i känslor – gör något du inte har gjort. Nytt för hjärnan skapar kreativitet och glädje. Och ledigheten behövs, ladda upp batterierna är lika viktigt oavsett – ta hand om dig <3

  Förresten, en helt annan sak! Jag hittade hit pga Bloggbevakning, tycker du verkar vara en fantastisk person – så du vet att det inte bara var 100% skit som kom med det, du har fått fler läsare som gillar dig <3

 3. ErikaJ

  Självklart ska man tänka på andra. Men personligen skulle jag inte våga resa utomlands med risken att få Covid där! Tänk att ligga på sjukhus där man inte talar deras språk förutom engelska. Och att man blir kvar på sjukhuset eller nån annanstans sjuk och inte kan åka hem.

 4. Vanessa

  Hej Elin
  Jag har en fråga gällande något helt annat än detta inlägg. Jag råkade hitta en blogg inlägg från 2016 som du skrivit att du planerade att beställa hem shampoo från Function of beauty (functionofbeauty.com), provade du någonsin det? Isf vad tyckte du? Jag har så otroligt länge letat efter ett bra shampoo och med bra menar jag.. free from sulfates, parabens, phthalates, mineral oils, gluten, and is always vegan + cruelty-free. Det står att det inte ska tillkomma någon extra skatt eller införselmoms men blir alltid lite rädd att beställa utanför EU. Där av frågan nu, gillade du det? Super tacksam för ett svar då jag inte hittar någon annan svensk som provat det här märket. Med vänlig hälsning, Vanessa

 5. Linda

  Som singel, bor sj, har sem o ska undvika träffa nya kontakter längtar jag nästan tillbaka till jobbet. Inga kramar på flera mån, ingen närhet och inte ens solen är framme o ger en varm omfamning. Man undrar vad man ska göra o hur länge det ska vara? Men bästa sättet för mig är vara ute i alla väder i naturen på Ngt vis o försöka ladda mina batterier på den vägen … så gott det går

 6. Maria

  Fast samtidigt öppnar ju resebolag upp. ?Alla har ju ansvar. Tror inte det räcker med denna sommar utan detta kommer pågå längre. Vet pensionärer som suttit isolerade länge. För dom är det ju jättejobbigt för hemmet är ju ofta där dom är. Sedan har deras aktiviteter dragits inn så ja dom har det tufft.

 7. Maria

  En del restauranger och barer tar inte ansvar. Finns dom som inte gör avstånd mellan borden och det är ju fel. Förstår inte hur dom kan få göra så. Tänker på dom som dött i Ebola och hur fort det går och vad tragiskt. Olika pester och sjukdomar har ju funnits i alla århundraden. Viktigt dom har reda på var smittan kommer ifrån och har har itu med bristerna som gjort att det spridit sig.

 8. Anso

  Vi hade också resor inplanerade som vi såklart fick ställa in. Även om det har öppnat upp för att resa utomlands nu så vill jag inte riskera att sitta i karantän om det blir ett nytt utbrott – vilket det har blivit i många länder nu.
  Jag tänker att den här tiden ger en perspektiv på ens liv, att man får landa där man är om det så är att bara vistas i sina hemtrakter. Den här stressen om att göra mängder under semestern har försvunnit helt från mig och det är så skönt. Klart att jag sörjer att inte kunna åka till min sambos hemland men det finns kvar och nu får man göra det bästa av situationen här hemma. Sverige har juh fantastiska ställen att erbjuda, ja vi kommer resa lite inom Sverige men de ställena väljer jag med omsorg. Jag väljer då inte ”supställen” som influenser gör 😝😂
  Klart ni kan åka upp till din familj så länge ni är friska. Jag tror det hade gjort gott för er alla. ♡ Det blir juh en form av miljöombyte.

 9. Linda

  Du är fantastisk! Jag tänker precis som du. Skulle åkt två veckor till Spanien men trots att vi inte får tillbaka pengar för flyg så reser vi självklart inte. Som du skriver, det är en pandemi och människor dör över hela världen. Alla måste ta ansvar.
  Du är beviset på att det finns vettiga, oegoistiska personer som inte bara tänker på sig själva. ❤️❤️❤️

 10. Annie Cen

  Tack Elin! Känner precis så. Man har fått avboka allt, höstväder här. Levt lite isolerat och så ser man bara folk färdas och ha sig. Det blir som en käftsmäll. Va hjälper det då att ja sitter inne.

 11. Marie

  En sak jag alltid gillat med dig Elin – du är jordnära. Tyvärr är det allt för många i din bransch som inte är det. Det gör ont i mig att influencers som du själv säger reset Europa runt och festar 500 pers i nåt hus, det är så egoistiskt och korkat att jag vet inte vart jag ska ta vägen.

  Jag har vänner i riskgrupper som varit så OTROLIGT restriktiva sen i februari, knappt träffat någon osv men dagen kommer när man MÅSTE göra nånting, tex ett läkarbesök eller liknande, och och vips så är de smittade och vissa har kämpat för sina liv för att det tyvärr finns de som inte tänker sig för eller tar detta på allvar. Därför gör det mig förbannad när influencers känner att de bara måste åka iväg och festa i Ibiza. Förstår du hur jag tänker? Tänk ett varv till, man överlever en sommar i Sverige!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"