Hair

Jag har redan fått torr hårbotten?

Hej vänner!

Ser ni vad jag ser? Visst vill man klia tills det inte finns någon morgondag?! Vad är det som händer ställer jag mig frågan. Ni som hängt med ett tag vet att jag har problem med torr, irriterad och väldig skev hårbotten på vinterhalvåret. Jag måste chilla ner rejält med torrschampo och hårspray. Om jag använder det måste jag tvätta håret samma kväll. Jag vet inte vad som händer med min hårbotten men det blir som ett skiftbyte där i oktober/november och släpper lagomt till den varma våren. Ska jag vara ärlig så vet jag inte vad problemet är. Det finns miljoner förklaringar och orsaker till detta men jag kan inte sätta fingret på exakt VAD det är. Jag tycker jag sköter mitt hår och min hårbotten exemplariskt men ändå så kliar jag mot min förbannelse varje år.

Men det som hände för några veckor sedan är att jag fick skiftbytet redan i juli. Jag trodde det var värmen och att man badar lite mer nu när värmen varit så tung. Men nu har det gått ett tag och samma problem kvarstår. När jag la ut detta på Instagram så fick jag mycket respons på att många utav er har fått samma sak. Som jag sa tidigare så finns det oändligt många orsaker och alla problem är individuella. Men jag tänkte redan nu tipsa er om produkter som fungerar för mig samt vilka åtgärder jag gör som fungerar för mig.

Schampo (klick)Balsam (klick) och Inpackning (klick)

Hårvård

Alla vet att en bra hår-hälsa börjar i duschen. Det börjar redan i tanken om hur ofta du tvättar håret mot rätt produkter för ditt hår och dina önskemål. Har man som jag en känslig hårbotten i det stora hela så väljer jag oftast ett snällare schampo och sedan balsam/inpackning till mina längder. Schampo är till för hårbotten och resterande för längderna, lägg det på minnet.

Maria Nila har kommit ut med en ny serie som ni med känsliga hårbottnar kommer att älska. Jag gjorde ett ”test” på min Instagram för några veckor sedan, ni kan se den i mina höjdpunkter (Hårvård). Men jag tänker att jag ger er ett mer ingående inägg om det här i och med att det var så många som frågade.

Serien heter alltså Maria Nila Eco Therapy Revive och är ett fuktgivande och detoxande serie som på ett ett effektivt och skonsamt sätt rengör och skapar balans i hår och hårbotten genom micellär teknik. Schampot innehåller bland annat mjukgörande Aleovera och färgbevarande Linfröextrakt. Balsamet innehåller botaniska proteiner från kål, morot och citron som återuppbygger hår och skalp.

FÖRDELAR:
– Mjukgörande plantbaserade proteiner
– Återfuktar och minskar statisk elektricitet
– Reducerar frizz och torrt hår
– Certifierad av ECO-cert
– 100% veganskt & Cruelty Free
– Förpackningar gjorda i återvunnen plast från Ocean Waste Plastic

Man märker att Maria Nila verkligen satsar framåt och levererar produkter med sån omtanke och tänker både på oss människor och miljön.

Jag har under flera år predikat om detox-schampo och vikten av att rengöra hår/hårbotten från överflödigt talg och produktrester. Produkterna har blivit bättre med tiden och dom flesta detox varianter är för uttorkande för håret och ger ingen direkt återfuktning i samma serie. Här har vi en serie som gör precis det som vi länge längtat efter. Jag kan använda en schampot vid varje tvätt och jag masserar även in balsamet i hårbotten. Om jag vill boosta längderna kan jag välja ett mer intensivt balsam (tips) det sista jag gör.

HUSKUR

Detta tips har jag delat med mig utav flera gånger men när det är som värst finns det inget annat alternativ. Innan jag går och lägger mig, oavsett om håret är smutsigt eller nytvättat. I torrt hår masserar jag in kokos-olja i hårbotten och borstar ut mot längderna. Det är viktigt att du masserar hårt och lite längre för att blodcirkulationen ska komma igång. Jag flätar håret och går och lägger mig.

Denna huskur fungerar ALLTID och jag brukar se till att underhålla samma procedur 1-2 gånger i månaden vid behov. Men viktigast av allt är att ha rätt hårvård under tiden hårbotten är i obalans. Jag testar många olika produkter och har en generell känslig hårbotten så därför måste jag tänka mig för lite extra. Men är ni ute efter ett nytt detox-schampo som inte gör att håret blir en svinto-boll, ett genuint tips från mig. Balsamet är krämen för hårbotten, jag masserar in oavsett. Sköljer du bara ur tillräckligt så blir inte håret fett ❤️

Kommentarer

 1. Karin

  Funkar denna serie om man som jag har väldigt torrt hår? Har problem att hitta produkter som är snälla mot min hårbotten. Alla jag testat som funkar för min hårbotten gör håret till en stor tova i duschen.

   1. Karin

    Tack:)
    Ska man alltid ta balsam efter inpackning? Och spelar det någon roll om håret är blött eller behöver man handdukstorka håret innan balsam/inpackning?

 2. Emma

  Du har väl hairtalk i, funkar serien även med extensions för dig? vet att det är olika för alla men tänker om det är värt att testa, jag har hairtalk nu nämligen 😊

 3. Maria

  Kan jag använda det här schampoot istället för Kevin Murphy Maxi wash (använder det 1-2ggr/månad) eller är det bara tänkt som sitt vardagliga schampoo?

 4. Tess

  Jag vet att du är ett stort fan av torrschampo🙂 Själv får jag kli i hårbotten av det, oavsett vilket märke och prisklass jag använder. Det kan inte vara torrschampot som lägger sig i hårbotten och torkar ut?
  ❤️😊

  1. Elin Molimenti

   Jaaa jag älskar torrschampo 😍 Har testat om det är bara torrschampot men nej. Får samma sak även fast jag inte ens använder torrschampo.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"