My thoughtsMyMolimenti

Jag passar inte in i dagens sociala medier

Innehåller reklam för MyMolimenti

Hej vänner!

Hoppas ni mår bra. Med mig är det helt okej måste jag ändå ta och säga. Jag tar en dag i taget och försöker vara så pass positiv jag bara kan. Men jag vill verkligen tacka alla fina människor som skriver peppande och fina ord till mig. Det är många som frågar vad det är som hänt och som jag skrev förra veckan är anledningen till att jag inte delar med mig utav det är att jag får rätt mycket hat hela tiden. Jag varken orkar eller vill dela med mig utav det. Egentligen vill jag det för jag vet vilket underbart stöd ni alltid varit för mig när livet satts på prov. Men tiderna förändras och kan jag få hat, trakasserier och fruktansvärda påhopp utav ett litet schampo – (läs) ETT SCHAMPO så känner jag att dom tiderna är förbi. Jag är jätteledsen för det men tyvärr så har jag tappat tron om mänskligheten. Jag tror att alla vill mig illa. Mycket utav det som hänt under det senaste året har skapat en posttraumatisk stress för mig och det är något jag kämpar med varje dag. Varje gång jag får en notis eller hör ett plingande någonstans låser sig allt för mig och jag får panik.

Men jag får också enormt mycket kärlek och någonting jag suger åt mig varje gång för att sampla positiv energi. Jag går dagligen igenom i mitt huvud varför folk hatar mig så mycket?! Jag pratade med en vän om det här igår och båda kom väl fram till att jag egentligen inte passar in som dagens Influencer. Jag är en helt vanlig tjej som säger vad jag tycker, inte kammar alla medhårs och har åsikter. I dagens sociala medier ska man älska allt och alla samt inte sticka ut med sina åsikter. Jag som person är ingen annorlunda här än om ni skulle känna mig i vanliga livet. Jag skriver om skönhet, hårvård, kläder, företagande och försöker dela med mig utav allt jag sysslar med. Jag går min egna väg och finner inget intresse för saker som ger mig dålig energi. Jag gör aldrig någonting ”bara för att”.

Tröja (här) Leggings (här)

Men det sagt så får vi se hur livet på sociala medier blir för mig i framtiden. Ska jag vara ärlig så är det en plats jag mår dåligt utav just nu och jag är här för att jag måste, det är mitt jobb. Men allt är såklart inte dåligt. Jag får samtidigt uppleva helt fantastiska saker. Jag får ha kontakt med er, dela med mig utav skönhet/hår, visa upp mina fina kunder och tipsa er som saker som kan hjälpa er att ta hand om sina hår. Jag kommer fortsätta med just det till den dagen jag inte tycker det är roligt längre. Jag har alltid älskat att blogga, skriva av mig och ha kontakt med er men det är inte värt mitt mående.

Som i märker lägger jag all min tid på MyMolimenti för det är där jag har min framtid. Vi har öppnat upp för återförsäljare som är alla underbara frisörer som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Förra veckan slog vi alla rekord jag aldrig trodde var möjligt. För tredje gången på kort tid är 95% av lagret helt slutsålt. Jag är helt överväldigad och då har nyheterna inte kommit in än. Jag vill bara ut i landet träffa alla frisörsalonger som anslutit sig och ge dom all kärlek som förtjänar. Jag märker hur roligt jag tycker detta är och jag gör allt jag kan för att hinna med alla tre arbeten jag har: frisör, mina sociala medier samt MyMolimenti. Slutord på detta inlägg får bli att jag är det svarta fåret och en sak har dessa 10 år på sociala medier givit mig: PANNBEN!!!

PS: Jag har gjort en otrolig makeover som ni inte får missa. Kika in min Instagram (StyleElin). Annars kommer jag visa er här i veckan ❤️

Kommentarer

 1. Katrin

  Hej Elin.
  Jag vill bara visa dej min uppskattning, brukar inte kommentera men känner ändå att det är på sin plats nu.
  Jag har läst din blogg i flera år och du inspirerar mej så mycket. Jag har köpt massa produkter som du tipsat om och aldrig blivit besviken. Jag tar dessutom hand om mitt hår bättre och tycker det är roligt tack vare dej. Tack för det.

  Jag har tagit del av vissa saker som skrivits och sagts om dej och det som slår mej är att det här skulle aldrig en man råka ut för på samma sätt.

  Styrkekramar till dej. Du är en så bra inspiratör och tjej. Stå på dej

 2. Tess

  Hej Elin🙂 Jag har följt dig länge och du har inspirerat mig till att prova olika hårfärger och frisyrer. Jag är besatt av hår😊 Jag tror att alla som är stora på sociala medier måste stänga ute dom negativa kommentarerna och helt enkelt bara ta åt sig av de fina och positiva. Det finns så jävla många rötägg där ute och på nätet får dom utlopp för det missnöjet de känner i livet. Så när de trycker ner någon annan, så mår dom lite bättre för stunden. Du ska fortsätta att vara dig själv, men för din egen skull så måste du sluta ta åt dig❤️ Det är fel på dom som vill sprida hat och dålig stämning! Var rädd om dig och håll huvudet högt🤗

 3. Isabella

  Hej Elin! Jag förstår vad du menar, har liknande men av andra orsaker. PTSD kan man få av många olika saker man behöver inte alls varit med om krig eller andra enorma saker för att lida av det. Mycket tragiskt att andra som säger sig ha PTSD har så lite empati och kunskap.
  Kram till dig Elin var med dina nära och kära och hundarna ❤

 4. Linn

  Å vad tråkigt att höra men detta tycker jag är precis så dagens influencers ska vara, man älskar ärlighet, åsikter, rakhet. Du är så grym. Och kom ihåg de som stryker medhårs är bara rädda, ingen kommer ihåg en fegis… Du är grym, BE STRONG! 💜

 5. Mia Carlsson

  Hej Elin!!
  Jag tycker du är toppen, faktiskt bara för att du gör det du vill på ditt sätt. Fortsätt så.
  Till alla er avundsjuka människor: SKÄMS!!! Ska ni sprida er skit för att Elin har lyckats, fy fan för alla som inte kan sluta hata och är avundsjuka. GÖR något produktivt av era liv istället. Till Sandra och alla andra som plötsligt blivit läkare och kan ställa diagnoser: vad fan vet ni något om någons liv?? Ni borde ordinera er ett liv.

 6. Linda

  Jag älskar din blogg och du inspirerar mig otroligt mycket. Sen är du sjukt snygg också! Jag blir alltid glad av att läsa din blogg och har nu börjat med hairtalk efter att ha inspirerats av dig. ❤️

 7. 👾

  Men snälla. Du har inte ptsd. Du är kränkt för du är en människa som antagligen inte upplevt RIKTIGA motgångar i livet och därav tål du inte kritik utan upplever det som ett personligt påhopp. Du pissar på alla med en riktig ptsd-diagnos. Skärpning.

  1. Profilbild
   Elin Molimenti

   Hej på dig!
   Vilken otroligt vidrig kommentar du väljer att lägga här. VAD vet du om mitt trauma eller vad jag varit med om?! Vem är du och ska förminska mitt mående? Vart har du fått att jag har fått ptsd pga av kritik på nätet? Det här handlar om MIG inte om mitt företagande. Jag förstår inte. Har du läst inlägget eller har du följt mig ett tag? Hoppas du inte behandlar fler såhär illa som du gör nu mot mig! Mer kärlek åt folket känner jag här ❤️

 8. Sandra

  Ptsd får man inte av kritik på internet.
  Man får det av plötsliga trauman.
  Som tex ett grovt fysiskt överfall med skador som följd.
  Krig.
  Trafikolyckor.
  Katastrofer.

  Inte kritik på internet.

  Vem har satt din diagnos? Du själv?
  Jag fick min av en psykolog ett år efter att jag blivit utsatt för grovt våld mot huvudet.
  Med sprucket skallben som följd.

  Vad blev dina skador? Ett sårat ego?

  Förlåt men jag blev skitbesviken av det här inlägget. Sluta trivialisera allvarliga tillstånd.

  1. Profilbild
   Elin Molimenti

   Jag blir ledsen att du varit med om det du varit med om. Men vad vet du om vad jag varit med om? Ska du förminska mitt trauma? Tror du jag fått PTSD utav knäppa tomtar på internet? Du verkar inte följa mig eller förstå inlägget. Kram Elin

 9. Emelie

  Hej Elin!
  Jag tycker att du är fantastisk och en frisk fläkt som verkligen behövs i dagens samhälle. Jag tror att det handlar om avundsjuka, ingen verkar vilja se någon annan lyckas eller att någon annan ska vara lycklig. Fortsätt med det du gör och var dig själv! Lyssna på dig själv och gör det som du tycker om och är bäst för dig! Du är en fantastisk duktig ung och driven tjej, låt ingen annan få bestämma över dig och dina tanka och förstöra din positiva härliga energi!

  1. Profilbild
   Elin Molimenti

   Hej fina du!
   Tusen tack för din kommentar ❤️ Håller med. Jag uppfattar också att alla vill alla dåligt. Ingen kan vara glad för andras skull. Jag kör mitt race, lovar. Stor kram ❤️

 10. Helena

  Hej Elin jag är inte särskilt intresserad av sociala medier men jag gillar din blogg jättemycket o har fått så många bra tips som har förenklat min vardag. Jag tänker istället att varje hat kommentar är en komplimang eftersom dom är såå avundsjuka o vill ha det liv som du har. Vill bara säga att du verkar vara en superhärlig, smart och skitsnygg tjej som har jobbat stenhårt för att komma dit du vill. Och det är inte du som inte passar in det är dom som skriver en massa skit som inte passar in. Kram

 11. Karolina

  Jag tänker så här, att de som följer dig inte behöver veta så mycket mer än att livet är tufft nu – vi stöttar dig både med eller utan vetskap om exakt vad det är som har hänt ❤️

  I övrigt så hoppas jag också att du ska fortsätta orka blogga. Jag är inte ens frisör själv, utan idrottare, och jag ÄLSKAR att följa dig eftersom din passion verkligen lyser igenom allt du säger och gör som en liten stark låga. Du känns genuin rakt igenom, och det är verkligen ett privilegium att få följa dig. Å andra sidan förstår jag att klimatet är oerhört tufft, men nånstans hoppas jag ändå att det på något sätt lönar sig att vara en av de som skriver passionerat om det man själv gör (till skillnad från att skriva hatiskt om det som andra gör..). Massa kramar till dig, ta en dag i taget så kommer det till sist kännas lite bättre ❤️

  1. Profilbild
   Elin Molimenti

   TUSEN TACK 🙏🏻❤️ Detta gav mig så mycket energi. Tack för att just du följer mig och dina vänner ska vara glada att ha dig som vän. Ha en mysig kväll. KRAM ❤️

 12. Susann

  Så ledsen jag blir när din uppriktighet/genuitet/vänlighet ska få fram så mycket hat hos andra. Det är ren och skär avundsjuka, men det rättfärdigar inte människors beteenden. Tråkigt att man ger sig in i att skapa sina egna produkter men man kan inte ta kritik/ andras åsikter *harkel* Tro på dig själv och det du gör och fortsätt framåt med huvudet högt. Har inte haft förmånen att träffa dig men du verkar som en jättefin person. Pöss 💕😘

 13. Ann-Sofie

  Din blogg är en frisk fläkt, du är ärlig, du gör inte samarbeten med skit utan med något du tror på, du är kunnig i ditt yrke (det är nog därför många stör sig) och du verkar vara en jordnära tjej. Så synd att du ska behöva gå igenom den här skiten bara. ❤

 14. Malin

  Åh va tråkigt att du känner så! Jag älskar att du känns så uppriktig och ärlig mot dina följare istället för den där påklistrade fasaden som många influensers har idag. Förstår inte hur folk orkar eller ens vill sprida hat, måste ju vara avundsjuka eller brist på andra intressen sjukt nog.

  All kärlek till dig, du är bäst! Och hoppas du vill fortsätta med det du gör!!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"