Hair

Så får du ditt dröm hår

FÖRE/EFTER – Det är 4 år mellan bilderna

Hej fina kompisar!

Jag hoppas att ni mår bra. Jag har haft en lugn och avkopplande helg. Det var första helgen efter Spanien och mörkret har verkligen tagit ett grepp om oss. Jag tycker förvisso om vinter men det är mörkret som är jobbigast. Men nu ska vi inte babbla om vädret utan om denna stjärna till kund som går till mig. Jag går rakt på sak: det skiljer 4 år mellan bilderna och den här förändringen är oslagbar. Allt är hennes eget hår och målet är att få tillbaka det långa och tjocka hår det en gång var – innan olika frisörer satte tänderna i henne. Min kund har en omfattande hårresa bakom sig innan hon hamnade i min stol. Men nu, efter 4 år ser hennes hår ut såhär – visst är det coolt ändå?!

Jag vill egentligen ge hopp till alla därute som fått sitt hår förstört eller er som kämpar med ett slitet och skadat hår. Visst, vi har olika typer av hår och olika förutsättningar men om man lägger upp en plan och utgår från den så kommer alla att få som dom vill. Frisörer kan säga:
– ”Det kommer inte att gå att genomföra”

Nej, det kanske inte går på en gång men om man samarbetar och planerar utifrån vad man har från början kommer det att gå. Håret växer i snitt ca 10 cm per år och av erfarenhet går åren fort. Jag har gjort många typer av makeovers genom åren och helt plötsligt står man där efter 3 år med ett helt nytt hår.

Dom flesta gångerna räcker det med 1-3 behandlingar som bilderna ovan men i detta fall så har det tagit flera år. Men vad är hemligheten då?Egentligen finns det ingen hemlighet utan frisören och kunden måste samarbeta. Kunden kommer regelbundet och klipper/färgar och kunden håller sig till samma frisör. Kunden använder passande hårvård och har sunt förnuft.

Här kommer några tips ❤️

– Tvätta inte håret mer än nödvändigt, 2 ggr i veckan är ett bra riktmärke.

– Använd en återuppbyggande och reparerande hårvård. Jag kan varmt rekommendera dessa: SHAMPO (klick)BALSAM (klick)

– Använda hårinpackning 2 ggr i månaden, varannan vecka. Ni kommer nog kunna räkna ut vilken jag kommer att tipsa om – denna (klick). Det är guld för håret och ni kommer att tacka mig senare.

– Använda leave-in och vårdande olja efter varje tvätt i handdukstorkat hår. Även olja innan läggdags. Det finns också ett värmeskydd som är i sprayform, som en hårspray typ (här-klick) som är riktigt bra. Den kan man använda innan man t.ex lockar om håret. Den är helt viktlös, perfekt för ett tunnare/finare hår.

– Dra ner rejält på värmeverktyg. Jag skulle nog säga att plattången har sett dagsljus för sista gången. Plattång är hårets värsta fiende, håll er borta om ni fokuserar på att bygga upp håret.

– Hårfön och varmluftsbrorste (tips) är ett mycket bättre alternativ för att använda vid styling.

Sedan att inte slita på håret i onödan. Borsta med sunt förnuft och sätt inte borsten i håret och ryck tills det säger stopp. Sov aldrig med blött hår och slit inte ut tofsar hit och dit. Håret är skört och vi är väldigt duktiga på att ta hand om huden och samma tänk ska man ha till håret. Jag är väldigt glad att min kund har fått tillbaka sitt hår och hon ska ha all cred för den omtanke hon lägger ner på sitt hår. Hon har fortfarande tunnare och lite kortare hår på vänster sida men annars har jag läget under krontroll. Hon är också naturligt lockig så att vi kommit såhär långt är förbannat roligt. Fortsättning följer och ta inte ett nej från frisören. Allt går. Vill du gå från svart till blont, kort till långt så kommer det att gå med en långsiktig plan. ÄLSKA HÅRET ❤️

Kommentarer

 1. Helena

  Mitt hår verkar inte alls gilla olja, blir platt och ser smutsigt ut även hur lite produkt jag tar. Ska jag ändå applicera olja på kvällen?

 2. Charlotte

  Hej, tack för bra tips som vanligt 👌 men blev lite förvirrad angående leave-in och vårdande olja, menar du att detta bör användas efter varje hårtvätt och sen varje kväll använda olja.
  Har du några tips på när man tappar mkt hår?

 3. Maria

  Har hårinpackning varje/varannan gång jag tvättar håret, ca 2 gånger i veckan så minst hårinpackning 1/veckan. Är det dåligt att han inpackning för ofta? Ska man variera med em fuktgivande serie eller är det sämre att variera schampoo och balsam?

 4. Annie

  Hur skulle du vårda håret om du hade en månad då du visste att du knappt skulle behöva styla håret, ej beroende av att tvätta ofta, ja att du inte alls hade behövt tänka på hur håret ser ut utan bara kan fokusera på att ta hand om det. Blir en sådan månad för mig nu som föräldraledig med nya restriktionerna. Skulle alltså i princip kunna gå med inpackning dygnet runt och tvätta extremt sällan. Vad hade du gjort?

 5. Frida

  Hej! Intressant inlägg! Kan du rekommendera schampo och balsam då man har problem med håravfall och tunnt/skadat hår? Tack för en underbar blogg! 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"