Före och efterHair

Så återställer du ditt slitna hår

Hej på er!

Hoppas ni mår bra och stannar hemma i den mån det går. Jag håller mig mellan hemma, salong och Ica Maxi, haha. Försöker handla efter 20.00 när jag är påväg hem från salongen, inte en kotte där då. Eller när jag jobbar hemma åker jag vid 10-11.00 och handlar, funkar kanon. Helgerna spenderas hemma men det är helt ok ändå. Jag älskar vårt hus och både jag och A jobbar så mycket och därför blir helgerna heliga för oss. Jag är så förbannat glad att vi hann med att åka i Spanien innan världen låstes in igen. Jag fick en nytändning och tog med mig bra energi därifrån. Vi hade planerat att åka tillbaka i slutet av november men det går såklart inte.

Hur som helst. Tusen tack för all respons och kärlek ni givit mig efter släppet av min kollektion för MyMolimenti. Jag är helt överväldigad och tacksam, TACK. Men jag har jobbat på som en tok på salongen denna vecka och fått göra flera underbara hår.

Före/Efter

Här kommer veckans kioskvältare. Min kund har jag inte sett på flera år och när hon satte sig i stolen fick jag klia mig i huvudet. Tyvärr blir det så att jag får ”börja om”. Få tillbaka ett välmående hår, klippa igenom det ordentligt och färga om hela håret. Hon kom in med ett otroligt slitet och skört hår. Hon har orange från botten och 15cm ut, hela håret var ”bara” blekt och allt var i samma gula ton – genomskinig kan man säga. Håret hade ätit sig upp underifrån och vissa delar var håret helt av.

Det blir en stor utmaning för mig för att jag begränsas väldigt mycket. Jag kan inte bleka håret för mycket, färgen kommer inte att fästa och risken för en kemisk reaktion i håret är stor. Jag vet inte riktigt vad som ligger under för jag har inte färgat henne under dessa år. Jag brukar inte ta emot mina gamla kunder som skiftat frisör och sedan vill komma tillbaka men just denna kund har jag känt så länge så jag ville verkligen hjälpa henne. Men det är bara att börja om och tillsammans får vi sträva mot ett välmående hår, inte svårare än så.

Jag fick försöka bleka dom delar som gick. Ändra bottenfärgen och tonen på längderna. Det gick inte att dämpa för mycket eller ändra till en för kall ton på en gång. Risken är att håret drar åt sig för mycket av vissa pigment och håret blir dassigt. Man får gå på känsla och tänka långsiktigt. Jag klippte igenom håret ordentligt och tog bort alla kluvna hårtoppar.

Jag rekommenderade självklart K-Pak serien från Jocio: Shampo (här)Balsam (här)Treatment (här).

Här måste vi bygga upp och återställa håret inifrån. Sedan är det leave-in (här) och vårdande olja (här) i handdukstorkat hår samt olja varje morg/kväll. Undvika värmestyling och tvätta håret sällan (max 2ggr i veckan). Jag skulle inte använda silverschampo, det kommer att slå helt fel. Jag tror att vi kan ro detta i hamn i slutändan, helt klart. Hoppas ni får en mysig fortsatt helg nu ❤️

Kommentarer

  1. Therese

    Men det är på riktigt fortfarande HELT otroligt vad du kunde göra för henne! Till synes helt magiskt hår!🙌🏽

  2. Eva

    G R Y M T fint och gissa jag ser ut som hon fast utan slingor så trist och har inte råd gå till frisör eller ens drömma om slingor .Men fint och se att det går göra fint . Mvh Eva

  3. Anso

    Men alltså så jäkla fin färg. Du är ett sånt proffs. Det märks att du gör detta med hjärta och inte bara för pengar. 🥰

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"