BeautyHairMyMolimenti

Tips på hår och makeup för nyårsafton

Hej på er!

Jag hoppas ni alla mår bra. Det är bara bra med mig. Jag äter, sover, vilar och bara tar det lugnt. Jag tänker att vi ska drömma oss bort för en stund och prata nyårs looks. Alla är medvetna om är det fortfarande är pandemi och nyårs festen blir inte som planerat – eller har något gått som planerat iår?! Det har varit skönt att strosa runt i mjukskläder ett tag nu men ska vi inte piffa upp oss tillsammans även om det bara är för en hemmakväll?! En tillbakablick på hur livet brukar vara. Det jag har märkt är att tid har vi och nu när jul-stressen är borta varför inte leka att vi ska på en riktig nyårs fest. För min del blir det en repris på julafton men med festligare mat. Det blir jag, André och hundarna – bästa sällskapet.

Jag har lagt upp en video på Instagram (StyleElin) där jag visar hur jag sminkar mig så in och kika där för att hänga med i inlägget. Jag tänker att det är enklare för mig att länka allt i bloggen då allt försvinner på Instagram samt det är trist med alla swipe-up länkar känner jag.

Primer (klick)Foundation 2 *200N (klick) Foundation 1 *vanilla (klick)

Som ni såg i videon valde jag att applicera två foundations, en krämig som jag blandade ut med fingrarna och sedan en rinnande som jag puttade jämt över med en Beautyblender (klick). Jag såg den här tekniken på TikTok och jag blev först helt tagen över HUR mycket foundation ska kvinnan ha?! Men när det är nyår och extra allt är passande, why not?! Smink är roligt och det är bara att testa sig fram. Blir det skevt är det bara att tvätta bort och göra om. Men jag ska vara ärlig att säga att det blir riktigt snyggt att smeta in foundation med händerna först, testa. Jag körde samma foundation som jag tipsat om ett tag, den är underbar. Sedan tror jag många kommer tycka om den från ByTerry, den ger en enormt glow till huden.

Concealer (klick) Creme Contour *caramel (klick)

Eftersom jag använde två foundations kände jag att en lättare concealer var mer passande. Jag testar mig fram lite men jag lägger concealer endast under ytter-ögat samt inne i ögonvrån och sedan blendar ihop allt. Jag har märkt att för mycket concealer gör tvärtom, kika på min video så ser ni hur jag gör. Jag länkar till den gamla designen men produkten är densamma så ni inte blir förvirrade. Sedan har vi det bästa contour-sticket som egentligen är ett foundation stick. Just den här färgen passar mig riktigt bra. Många använder för kall contour men jag vill ha en levande känsla, haha. Testa hellre olika mörkare foundation sticks istället för dessa grå/kalla contour paletter.

Brunpuder *laguna (klick)Setting Powder *vanilla (klick)

Sedan årets bästa brunpuder, behöver inte säga något mer. Denna domineras på nätet och alla älskar den.

ÅRETS PALETTE (klick)

För ett tag sedan dammade jag av en palett som jag blir irriterad över varför jag inte använt den mer. Jag älskar paletter där man kan använda allt i ett. Den är helt underbar och både highlightern samt rouges är outstanding.

Ögonskuggspalett (klick)

Jag använde endast två skuggor härifrån och det var ”edges” samt ”zamn”. Den sistnämnda har en galen pigmentering. Den är lite lös i konsistensen så jag brukar spraya setting spray på fingret och sedan ner i skuggan. Applicera alltid skimrande ögonskuggor med fingret, tips.

Flytande glitter (klick)

Jag toppade den skimrande skuggan med ett flytande glitter. Det var svårt att få med på kameran men gosh så bra denna var. Jag hade kunnat köra hela looken med denna. Vill man göra det enkelt för sig så är det ett tips med lite mörkbrun skugga på ytterkanterna. Jag använde också en brun eyeliner från Kat Von D – (klick).

Mascara 1 (klick)Mascara 2 (klick) Svart kajal (klick)

Den frågan jag får mest är nog vilken mascara jag använder och första lagret är alltid densamma, den blå från M.A.C. Sedan kan jag blanda med antingen denna röda eller den från Isadora (klick) som jag visat innan. Alla har sina kombinationer men för mig finns det ingen bättre än denna. Sedan testade jag M.A.C nya duo eyeliner och på ena sidan är det en metallisk ton och den andra svart. Jag blev överraskad över hur krämiga och riktigt bra pigmenterade dom var. Finns i fler olika färger, tips.

Bryngel *fling (klick)

Letar ni efter en bryngel som innehåller små syntetiska mikrofibrer som gör brynen fylliga och är bra pigmenterad. Jag måste säga att denna är den bästa jag testat på länge. Jag har skippat pomaden och endast kör på denna. Har jag färgat brynen nyligen så räcker den. Jag brukar avsluta med en genomskinlig gel (denna-klick) som håller dom på plats.

Läppenna *whirl (klick)Läppstift *a la plage (klick) Läppglans *bubbly (klick)Setting spray (klick).

Sedan har vi den ultimata läppkombinationen som jag blev såld på. Sedan tycker jag om dom små setting spray’s från ABH för att man kan byta ofta.

(reklam för MyMolimenti) – Hårband (klick)Tofs (klick)

Jag testade också lite olika looks med håret för att visa att håret behöver inte alltid vara lockigt med volym. Alla har olika hårtyper och man kan piffa till det med små medel. Jag använde vårat senaste tillskott ”Your Padded – Nero” som är ett lyxigt och mjukt hårband. Det är skönt att ha på sig och gör inte ont bakom öronen. Sedan tillsammans med dom bästa scrunchies som finns. Håller håret på plats och är skonsamma för håret.

(reklam för MyMolimenti)Hårclips (klick)

För den utsläppta looken lockade jag håret med en 32 mm locktång (klick). Jag tvinnade hårslingan innan jag snurrade in den längs tången för att få mer definierade lockar. Jag sprayade i texturspray (klick) samt tuperade hårbotten lite. I med waxspray (klick) för att få en krämigare look och satte i mina älskade hårclips från MyMolimenti (klick). Detta var mitt bidrag till nyår och även om vi inte ska göra något speciellt tycker jag det är kul att fixa till sig. Vi ska vara hemma, ensamma och skåla in det nya året. Även om Corona har dominerat 2020 så tycker jag inte allt varit skit. Jag har utvecklats jättemycket och åstadkommit mycket roligt på vägen. Det har varit upp och ner men det tycker jag varje år bjuder på. Livet kommer utmana oss oavsett och jag tror vi måste leva mer här och nu. Göra det bästa av situationen och klaga mindre.

Tusen tack för det här året och jag ser fram emot nästa år. För min egen del kommer 2021 bli enormt stort kliv framåt i min karriär och jag hoppas ni vill vara en del av det. Tack för att ni följer mig och tack för att ni ger mig så mycket fin respons och pepp. Ta hand om varandra och all kärlek till er ❤️

GOTT NYTT ÅR!

Kommentarer

 1. Lin

  Wow så snygg du är! Och din sminkning är så galet snygg! Insåg när jag kollade igenom det du använder i smink väg vilka bra tips på bra produkter jag har fått här.
  ! Köpt både milk makeup flex stick, NARS laguna och mascaran från MAC efter att du tipsat om dem. Mascaran är den bästa jag någonsin har testat och nästan den enda jag använder nuförtiden även om jag har en hel hög med andra high end mascaror i min kollektion! Måste även passa på att tipsa dig om Milk makeup melatonin overnight lip mask(doftar dock inte jätte gott) och dermatologicas renewal lip complex age smart. Såg att du använde Burts bees I en video nyligen. Flyttat från ett fuktigare varmt klimat till ett super torrt vinterigt Colorado och de är det ända som hjälper mina torra läppar. Även LANEIGE lip sleeping mask och Drunk Elephants Lippe Balm är grymma resten av året. Gott nytt år till dig och din fina lilla familj!

 2. Sandra

  Sååå vacker! Jag letade efter den guldiga flytande glitter ögonskuggan från bobbi brown du tipsade om. Hittade aldrig den i dina storys? Vilken nyans var det?
  Vilken skulle du rekomendera, bp
  Obbi brown eller mac? Jag kan verkligen inte sminka så vill ha något som även en novis kan greja!

 3. Lena

  Tack för ett inspirerande och peppande inlägg! Du är så proffsig när det gäller både smink och hår. Det är så lätt att följa dina tips.
  Gott nytt år!
  Lena

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"