BusinessMy thoughts

Det är dags för ett break

Hej fina ni!

Jag hoppas ni mår bra. Jag har skrivit om den här raden flera gånger och jag kommer inte på vad jag ska skriva för att det ska låta bra. Nu låter det här väldigt dramatiskt men jag kommer att ta en blogg-paus ett tag. Jag kan inte säga hur länge men just nu fungerar det inte. Det här är olikt mig för jag är en av/på, ja/nej, antingen/eller person men jag går på magkänsla och det här beslutet känns helt okej just nu. Som ni vet har jag bloggat i över 10 år och bloggen har blivit en hår/skönhets bibel för många. Jag ser att en efter en lägger ner sina bloggar och jag förstår dom. Tiderna förändras och framförallt inom sociala medier.

Att skapa ett blogginlägg; låt säga när jag tipsar om sminkprodukter. Från att rigga belysning, kamera etc tills redigeringen är klar, text, länkar etc etc har det gått 4-5h. Då har jag alltså inte hunnit med något annat. När jag gör en sminkvideo snabbt på Instagram tar det mig kanske hälften av tiden tills allt är klart. Det jag vill komma fram till är att sociala medier är ren business än var det var förut. Det görs knappt samarbeten på bloggar längre och dom fasta annonserna dör ut och då måste jag lägga min tid på det jag kan försörja mig med. Jag kan omöjligt lägga en halv arbetsdag på något som inte genererar någon inkomst: då väljer jag att lägga tiden på mina andra jobb istället. Jag tror ni förstår mig och jag hade önskat att allt kunde varit som det alltid har varit men det ser inte ut så idag tyvärr. Jag har alltid föredragit blogg än t.ex Instagram men jag blir tvungen att välja.

Jag jobbar som frisör, jobbar med två Instagram (StyleElin) & (MyMolimenti) samt allt som rör mina andra sociala medier. Jag gör samarbeten, videos mm. Jag sköter en e-handel, produkt-produktion, återförsäljare och allt som rör MyMolimenti – själv. Jag jobbar fullt med att hinna med den framfart MyMolimenti fått under 2020 och som höll på att ta knäcken på mig inför jul. Jag startade också en e-handel för att gå vidare i min karriär och förvalta allt jag gjort hittills in i ett nytt bolag. Jag får inte in bloggen i kalkylen. Jag jobbar 100% parallellt med alla tre jobb och då blir det automatiskt att jag skriver om min resa här på bloggen. Men vad jag kan se bland kommentarer eller på mina dm på Instagram uppskattar ni inte att jag skriver om min resa inom e-handel så då ger ni mig inget val.

Jag kan inte skriva om samma sak år efter år och jag hade hoppats att få dela med mig mer om MyMolimenti, e-handel som är bland det trendigaste man kan göra just nu. Det är framtiden och framförallt för unga kvinnor som väljer att expandera sina varumärken på sociala medier till business. Jag själv älskar att läsa om det för det ger mig positiv energi. Men jag har fått bromsa och då känner jag att det är dags att släppa på den här ångesten att ”jag har inte bloggat på ett tag”. Sedan under 2019 valde jag att bli mer privat och inte dela med mig utav så mycket som tidigare pga allt skitsnack och hat jag fått. Så vad blir kvar?!

Jag hade önskat att det inte behövde bli såhär men innan jag kan ta ett ordentligt beslut kommer jag att pausa bloggen ett tag. Dock innehåller den enormt mycket nyttiga tips och det går att söka på precis vad som helst. Jag kommer fortsätta att göra fler videos och tipsa er om allt jag kan på Instagram (StyleElin). Man kan säga att jag gör samma sak på Instagram men i en ”lättare” format så se till att följa mig där. Annars ska jag fortsätta bygga upp MyMolimenti och under 2021 kommer det hända så mycket saker som jag drömt om. Jag vill leva här och nu, ta vara på all den tid tillsammans med André och göra det jag mår bra utav.

Jag hoppas ni tycker mitt beslut är klokt och jag tror innerst inne att ni förstår min situation. Ta hand om er ❤️

Kommentarer

 1. Denise

  Alla förtjänar en break! Hittat till denna blogg nyligen och kan bara tacka för alla tipsen du postat genom åren som läsare drar nytta av nu. <3

 2. Tess

  Jag tycker du gör helt rätt som följer din magkänsla och vilja🙂 Jag själv har följt dig länge, men jag läser knappt bloggar längre utan det är nästan bara Instagram. Tror nog fler håller med mig när jag säger att bloggandet håller på att dö ut sakta men säkert och då öppnas nya möjligheter upp. Lägg kraft på det du brinner för och följ ditt hjärta.
  Vi ses på insta❤️🤗

 3. Sanna H

  Förstår helt och fullt, jag har följt dig länge på bloggen och gillar den skarpt, men herregud, det är din tid och ditt liv! Lycka till med allt! 🙂

 4. Elisabeth

  Ville bara skriva att detta är/varit min absoluta favoritblogg!!!😊❣ Älskar att läsa om hår, stil, dina företag, och ditt liv!(vet att det blivit mindre) Varje dag går jag in för att se om nåt nytt inlägg kommit upp!☺ Du e en så otroligt fin å stark person, och så otroligt inspererande att få följa med i allt ditt skapande! Självklart förstår jag ditt val till fullo, men ville iaf bara säga att du kommer att vara saknad här!💖(har inte instagram eller facebook)😉 Stort lycka till med allt och hoppas vi hör från dig här nångång igen!!!🥰

 5. Hanna

  Är det fler än jag som inte får upp hennes Instagram när jag söker?! Förstår inte… vet att jag följt henne tidigare för många år sen och fortsätt läsa bloggen, inte använt min Instagram på länge och nu hittar jag inte henne där trotts att jag söker på de namn hon skrivit här, är jag blockad? Eller är det samma sak för fler?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"