HårtipsProdukttipsSkadat hårTorrt hår

Dunderkur för torr hårbotten

Hej på er!

Hur mår ni idag? Jag är tillbaka i Stockholm och det är dags att börja planera kommande vecka. Jag har köpt nytt innehåll till min Louis Vuitton kalender som jag ska börja fylla i och börja planera, jag längtar faktiskt till måndag i morgon. Men jag ska tipsa er om en kur som har räddat min torra hårbotten i vinter. Jag har problem med torr hårbotten rätt ofta, men mest på hösten och vintern. När jag kliar i hårbotten så faller det vita torra flagor och det är inte alls kul.

Jag har tipsat er förut om att massera in ren, kallpressad arganolja i hårbotten – det gör underverk.

_MG_5149

Jag har fått testa denna skönhet ”JUST ARGAN OIL” som är en äkta, kallpressad, marockansk, ekologisk arganolja. Arganolja är full av antioxidanter och rik på de essentiella fettsyrorna omega 3, omega 6 och passar perfekt till hud och hår. Den innehåller inga konstgjorda ämnen, 100% vegansk och är framställd under rättvisa arbetsförhållanden. Jag har testat lite olika äkta Arganoljor men denna är min nya favorit. Den är fet, riktigt fet så har man väldigt torrt/skadat hår så passar den perfekt.

Men jag har lite tips på hur man kan använda denna olja:

1. Massera in oljan i torrt hår och hårbotten 2-3 timmar innan du ska tvätta håret. Se till att schamponera några extra gånger så du verkligen får bort att olja. 

2. Droppa i några droppar olja i din hårinpackning och låt sitta ca 20-30 minuter

3. Smörj in kroppen och ansiktet med oljan eller lägg i en droppe i din vanliga hudvårdsrutin för en extra boost. 

4. Använd oljan i handdukstorkat hår innan du fönar håret, som vanligt. 

5. Har man en annan olja som man tycker mycket om men som kanske inte innehåller så mycket Argan olja, då kan man blanda några droppar av vardera. 

6. Jag läste att man skulle lägga in en droppe vårdande olja i sin foundation för att huden skulle få en enorm lyster. Har någon av er testat det? Såg även filmer på Youtube att detta är galet bra. 

_MG_5407

Ikväll ska jag verkligen göra en fukt-boost. Jag ska massera in Arganoljan i hårbotten, vänta i några timmar. Schamponera ur och lägga en inpackning från Kevin Murphys nya serie ”REPAIR.ME” i hår och hårbotten – vänta några minuter och sedan skölja. Eftersom Arganoljan är fet så bli inte rädda om håret blir lite för tungt en gång, denna kur gör jag endast en gång i månaden. En droppe i handen, dra igenom på dom torraste topparna varje morgon räcker gott och väl. Det är en viss känsla med att ge håret helt äkta vara, inga konstiga silikoner eller konstgjorda ämnen – lycka.

JUST ARGAN OIL –
Marockansk Ekologisk Arganolja
349 kr

Kommentarer

 1. Matilda

  Hej Elin,
  Jag har sedan några månader tillbaka märkt att efter jag har tvättat håret (använder Bed Hair Epic Volyme serie) och ska lägga mig och sova att det kliar otroligt mycket i hårbotten. Detta varar upp till 1-2 dagar och är väldigt påfrestande då jag har svårt att somna och sluta tänka på att det kliar.

  För övrigt funkar det bra med serien då håret får ett härligt svall. Jag har tunt hår och det är långt. Men jag har sedan 3-4 år tillbaka tappat en hel del hår och det syns väldigt tydligt när jag har uppsatt hår vilket jag har väldigt ofta.

  Jobbar i simhall så mitt hår tillbringar många timmar i den miljön, är dock inte i vattnet någonting. Jag tränar även ungefär 3 gånger i veckan.

  Hoppas du kan hjälpa mig!
  Matilda

 2. Kajsa Arnesson

  Då undrar jag vilken som är din favorit-hårolja ”of all times”?
  Har väldigt torrt och frissigt hår men känns som att min amika hårolja inte går in så mycket utan håret ser mest glansigt/fett ut
  Kram

  1. Elin Johansson

   Hej Lina!
   Detta är inte en inpackning, mer som en treatment för skadat hår. Man sköljer håret och sedan masserar man in produkten i hårbotten och ut på längderna. Låter verka i 2-3minuter och sedan skölj. Man ska inte tvätta håret utan denna använder man istället för schampo och balsam. Kan skriva ett inlägg om detta sedan så man inte missuppfattar vad det är för produkt 🙂 Jag gillade den skarpt, men kändes konstigt att inte tvätta håret med schampo. Återkommer med mer info senare. Kram Elin

 3. Sophie

  Hej Elin! Tack för en kanonblogg! 🙂 jag undrar, jag har letat med ljus och lykta efter O&M’s produkter men kan inte hitta på nätet eller någon återförsäljare?! Jag bor visserligen i Bollnäs där det inte är så stort utbud på frisörer, men kan ändå inte hitta vart någonstans jag kan få tag i återförsäljare?

  1. Elin Johansson

   Hej!
   Tack så mycket 🙂
   O&M produkter finns endast att köpa på frisörsalonger runt om i Sverige. Du man maila http://www.baldacci.se som tar in produkterna till Sverige så hjälper dom dig att hitta en salong nära dig som säljer O&M. Lycka till nu, PS: bra val av produkt. Kram Elin

 4. Anne

  Hej!
  En lite annat ämne, men jag undrar om man kan ha olika märken i sin hårfärg?
  Att man t ex har wella väteperoxid 9% men schwartskopf färg? Eller måste det vara samma märke?
  Tänker att väteperoxid är väteperoxid:) Jag har väteperoxid 9% och en wella koleston färg som jag tänkte använda, men ville bara kolla vad du tror.

  Tusen tack på förhand!

  Anne

 5. mm

  Det låter som att vi har samma slags problem med torr hårbotten! Men en fråga, jag har väldigt tjockt hår så alltid när jag försöker lägga i olja eller inpackning så håret ”äter upp” produkten innan den når hårbotten :/ har du något tips på lösning till det?

  1. Elin Johansson

   Hej!
   Då behöver verkligen ditt hår fukt. Men så skulle jag nog rekommendera att du sköljer håret med vatten (krama ur vattnet), ta 50% inpackning och 50% arganolja i handen, blanda och dela upp håret i fyra delar. Massera del för del och sedan låter du kuren vara över natten eller i minst 2h, sedan schamponerar du ut allt och avslutar med balsam. Lycka till 🙂 Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"