Hårförlängning och löshår

när man lägger en dag på sig själv

Men hej, hallå där! 

Jag satt på tunnelbanan igår och då kom två äldre personer, dom måste varit över 80 år och satte sig mittemot. Dom hade med sig en ”Dra-Maten” som det kallas i folkmun som mannen skulle hinna dra in mellan gångarna innan dom satte sig. Jag kände att det här kommer inte sluta bra så jag hjälpte honom så han  skulle hinna sätta sig innan tåget satte kaputt. Dom båda tackade så mycket för hjälpen och sa något i stil med ”Du förutspådde situationen väl”, – jag skrattade till sa typ ”Ja, det gäller att vara beredd”.

När jag sedan satte i hörlurarna i öronen så såg jag hur den gamle mannen lägger sin hand på sin frus ben och frun lägger sin hand på hans. Jag sneglade så mycket jag bara kunde för att jag ville inte missa detta moment. Det är sällan jag ser par visa kärlek offentligt, speciellt på tunnelbanan. Men dom visade det på ett sätt som jag smälte på. En dag, jag hoppas jag och A blir lika gamla tillsammans och få leva med kärlek tills dess – så mäktigt.

Jag ville bara berätta det, jag blev verkligen rörd – dom har säkert varit gifta hela livet. Men idag vaknade jag ännu gladare, jag har nämligen dedikerat hela denna dag för mig själv. Det började i morse med att jag tog en frukost på Fabrique, satt med datorn i lugn och ro. Efter det kilade jag för att fixa naglarna och därefter hade jag en tid hos min kära tjej Emelie på Hairtalk.

Här håller Emelie på att plocka bort mina fästen. Hon är en stjärna alltså, shit vad jag värdesätter att få komma till henne. Dels för att få mysa med min vän men också för hon är riktigt bra frisör. Vi skulle lägga en bottenfärg och sedan sätta upp mina fästen, vi behöll samma hår som sist. Ni frisörer, visste ni att Hairtalk har kommit ut med nummer 60 fast i 3cm fästen – DOM ska jag ha nästa gång vi byter hår. Vi pratade bland annat om mitt bröllop, hon ska fixa mitt hår (såklart) samt Hairtalk kommer spela en stor roll på mitt bröllop.

Nyfärgad och håret isatt igen, känner mig fräsch. Om ni missade hur jag stylar mitt eget hår så innehåller min senaste vlogg just precis det – kika in det HÄR (klick).

Jag hade på mig den finaste tröjan (eller vad jag ska kalla det) haha (HÄR-KLICK). Jag köpte den innan jag skulle till Italien sist och A kallar det ”Safari” tema och han har helt rätt. Jag älskar överdelar som har ett band kring midjan man kan spänna åt. Jag har en timglas-figur om någon och jag måste markera midjan för att få en snyggare siluett. Jag vet inte hur många överdelar jag har med band kring midjan, även alla klänningar drar åt sig i midjan.

Tänkte ta smickrande bilder på håret men det blåste så mycket åt alla håll så jag la ner det. Skorna är från Filippa K, förra säsongen dock. Nu inväntar jag våra balkongmöbler och en matleverans. Ha en underbar kväll vänner ❤

 

Kommentarer

  1. Eli

    Hej! Jag hoppas att du Elin kan svara på detta, eller om någon annan av dina läsare har någon aning. Jag snubblade över klippningstekniken ”hair dusting” här om dagen, och har försökt hitta vad den kan kallas på svenska, för att på så sätt kunna hitta om det finns någon här omkring som utför det. Jag hittar absolut ingenting och har frågat några lokala frisörer utan framgång. Så, vet du eller någon av er läsare om det går att få denna klippning i Sverige?

  2. Ida

    Så fin blogg du har! Kul att läsa och kolla på alla fina bilder.
    Är nybörjare på löshår och vet inte riktigt vilken längd jag ska välja. Såg detta inlägg och gillar denna längden mycket. Vad är det för längd du har just nu?

  3. Towe

    Hej Elin! Hoppas verkligen du kan svara på detta. Jag klippte mitt hår väldigt kort för några månader sedan och har trivs bra med det. Nu sparar jag ut håret och det har kommit till axlarna. ”Problemet” är bara att eftersom topparna är precis vid axlarna så vinklas de ut, som en 70-talsfrisyr. Svårt att förklara, men hoppas du förstår idén. Jag brukar ta en plattång och antingen göra topparna raka igen eller vinkla de svagt in mot halsen, men det sliter ju rejält efter ett tag. Vad kan jag göra istället för att topparna ska vara raka och fina, eller åtminstone ha en frisyr som ser okej ut efter att ha självtorkat? Har rätt tjockt hår. Hoppas på svar och tack för en bra blogg!

  4. Anna

    Åh, du har alltid så fina kläder! Jag har också timglasform, och kan knappt vänta tills jag tar examen och kan gå loss på klädbutikerna efter dina tips! 😀

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"