HomeLägenheten

NYA BALKONGMÖBLER & ÖVNINGSKÖRT

Men hallå finaste ni! 

Hur mår ni idag? Det är söndag, eller aa typ. Det värsta med dessa röda dagar är att jag känner att jag inte hinner med det jag ska. Jag kan t.ex svara på mail dygnet runt och tänker inte på att det är röda dagar då folk är lediga. Så i morse när jag gick upp tänkte jag dedikera hela dagen åt att jobba framför datorn tills jag förstod att INGEN kommer svara mig. Jag fick en del gjort ändå men det var helt klart en seg dag. Vi har även övningskört idag, som ni kanske visste har jag inget körkort och nu vill vi köpa en fet bil så innan dess måste jag ta detta nedrans kort. Jag har övningskört sedan jag var 15 år, varit nära att boka uppkörning men det har bara runnit ut i sanden.

A är en riktigt bra handledare så han låter mig köra så mycket som det går. Jag ska boka upp några körlektioner samt plugga teori som en sate, sedan ska jag bara ta det. Så vi passade på att köra i stan för stadskörning följt av att vi svängde in på salongen så A kunde få håret klippt.

Men igår kom våra nya balkongmöbler, JAG ÄLSKAR DOM. Vi var på Jysk förra helgen och beställde hem dessa skönheter, jag är så glad att vi valde beigea istället för svarta. Jag ville ha en soffa eftersom det är strålade sol mellan ca 08-00-16.00, jag tänker på att kunna ligga och sola. Sedan älskar jag stolar, jag vill kunna sitta bekvämt och lägga upp fötterna på bordet.

Nu ska denna balkong piffas, ni vet växter, belysning, en matta och krukor mm. Jag har redan beställt två plädar som jag tror blir bra till, vi funderar även på att köpa en infravärme för att balkongen är så pass stor så man vill använda den som ett eget rum in på småtimmarna. Om ni har tips på vad jag kan piffa balkongen med – HIT ME!!!

Vi bestämde oss för att grilla korv ikväll. Ni som såg min senaste vlogg (klick) såg att vi köpte en grill och nu när möblerna är på plats kände vi verkligen för att maxa balkongen.

I väntan på att grillen ska bli redo!

Så kladdigt men så nöjd. Vi sitter fortfarande ute här och myser med filtar, gud vad jag älskar vår lägenhet.

Mitt älskade barn, eller vårat. Det är sjukt hur Torsten och A är oskiljaktiga – mina kärlekar. Det väntar en full dag för mig på salongen imorgon så det blir en tidig kväll. Hoppas ni har haft en mysig ledighet!

Kommentarer

 1. Silvia Mehmed

  Åhhh berätta mer om grillen snälla!! På jakt efter elgrill men tycker marknaden för det är så kass 🙁

 2. Linn

  Wow vilka fina möbler. Jag piffade till vår balkong med följande: Växter hängandes på balkongräcket, en pedistal i trä från Granit med 3 ”hyllplan” där jag ställde olika växter, ljusslingor – en längst med väggen med stora lampor och en med små lampor längst med balkongräcket, en stoooor kruka i sten med en gigantisk växt/träd, ljuslyktor med levande ljus. Blev magiskt! Vi köpte även en värmelampa som roterar som vi har när kvällen är kylig, perfekt!

 3. Anna

  Ljusslingor!!! Kolla t ex på Clas Ohlson. Köp självvattnande krukor och stora gröna växter som tål sol och värme (kolla upp noga!). En parasoll för att skydda lite när det är som stekigast. Lite fina solcellslyktor.

 4. Stella

  Jag tycker att Granit har riktigt snygga och stilrena grejer som passar på balkonger!

  Har även en fråga ang att skölja håret i kallt vatten när man tvättat det. Jag brukar alltid avsluta i duschen med att skölja igenom håret med kallt vatten eftersom jag hört att det ger mer glansigt hår, och att det sluts av det kalla vattnet. Är detta en myt? Är ju inte direkt skönt att göra det, haha.

  1. Elin Johansson

   Jag håller med, tänkte faktiskt åka och kolla där i helgen 🙂 Tack för tips.
   Ja, jag har alltid predikat att avsluta med att skölja håret i kallvatten. Dels som du säger, håret blir SÅ glansigt och tänk själv när du får kallt vatten på kroppen. Alla hårsäckar drar ihop sig och det är precis hårsäckarna gör och blodcirkulationen kommer igång (för bättre hårväxt). Det är inte skönt men jag brukar luta mig bakåt så jag inte får vatten på kroppen, haha. Kram Elin

 5. Marica

  Vad fint det blev med möblerna! En större grönväxt i en nice kruka, några värmeljus, matta.. det som du skrev låter som en bra plan! Något som kan göra det ännu lite mysigare, speciellt om det kanske regnar eller är kallt, är att ha ljusa gardiner i en skena längst upp. Man kan ha på ena sidan bara, exempelvis bakomför soffan, och sen om de blir ivägen så dras de åt sidan, du kanske förstår vad jag menar?😂
  En ljuslykta skulle också vara fint, behöver man inte oroa sig att det ska ta eld någonstans!
  Kram och ha en jättefin helg nu Elin!

 6. Erika82

  Har också en ganska stor balkongsoffa fast från rusta. Ligger där och läser hela semestern. Underbart.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"