Hair

tre sätt att styla håret med en scarf

Hej mina underbara!

Kom ni ihåg inlägget med scarf i håret? Om ni missade det så kan ni klicka in HÄR. Men jag fick feeling igår och tänkte bara visa tre olika varianter på hur ni kan bära om. Jag förstod att det är snyggt men SÅHÄR passande trodde jag inte att det skulle vara. Jag köpte en brutalt snygg klänning (HÄR-KLICK) för ett tag sedan samt klickade jag hem denna scarf (HÄR-KLICK) efter mitt inlägg och kände att dessa två passar riktigt bra tillsammans. Många frågade mig hur jag viker ihop scarfen, så vi börjar med det:

Här har jag håret fram, på ena sidan och scarfen rakt på kroppen. På hägra bilden har jag scarfen på sidan och håret bakåt. Om jag hade satt upp håret hade det känns lite stelt, nu ligger ändå håret på ryggen. Jag ÄLSKAR denna look, jag är ny BUS:ad (tips) och med denna färg på klänning blev allt väldigt passande.

Att använda scarfen som hårband är nästan det vanligaste. Här jag har delat upp håret i två delar kan man säga. Tänk en låg hästsko om det säger något. Jag sätter upp överhåret och knyter bara hårbandet runt emellan. Så lite hår är under bandet och det övre sitter fast i klämman. Sedan säkrar jag upp med två hårspännen i nacken så scarfen håller sig på plats. Sedan släpper jag ner överhåret och där – KLART!

Här ser ni den enklaste varianten, perfekt om du har fett hår som du vill dölja. Sätt upp håret i en tofs, använd genomskinliga snoddar (här-TIPS). Sedan trär du hårbandet på huvudet där du vill ha det. Sedan knyter du bara hårbandets ändar runt tofsen. Om man vill kan man sätta ett litet spänne under snodden som säkrar upp. En fet hårbotten får en helt annan innebörd!

 

Kommentarer

 1. Helene

  Ok, 2 saker:
  Nr 1: Har du köpt appen ”ta körkort”? Om inte – KÖP! Du kommer aldrig behöva kämpa dig igenom körkortsboken då appen går igenom hela boken men skippar allt onödigt på ett pedagogiskt, repeterande och sjukt lärorikt sätt. Är övertygad om att jag satte provet på första försöket tack vare denna!

  Nr 2: Snälla, kan du avslöja alla produkter du använt till denna bas? Du ser gudomlig ut! Dör för glowet!

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Hej du!
   Jaa, den har jag – använder den hela tiden 🙂
   Men åh, tusen tack. Jag använder Loreal – Glam Beige som lätt foundation & Sensai Glow base. Sen använder jag highlighter från Ofra. KRAM

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"