Beauty

ORGANISERA SMINKHÖRNAN

(Före kaoset)

Hej alla glada!

Hur mår ni? Jag mår helt ok, är otroligt trött – måste vara värmen från helgen. Jag blev måttligt glad när jag öppnade dörren och skulle gå ut med hundarna i morse, det är kallt och jag var tvungen att ta på mig en tjockare tröja. Men hur som, jag vill tipsa er om några organiseringslösningar om ni har en sminkhörna eller vill skapa en. Jag har ett kontor där jag har ALLT, alla skåp är fyllda med produkter och dom stora skåpen i badrummet har jag okuperat för produkter jag ”ibland använder”, sedan har jag detta: som ni ser ovan. Jag sitter här och sminkar mig, framför detta hav av smink för detta menar jag då att jag ”ofta” använder.

Jag kan inte ha en nesecsär med smink som man river runt allt i utan jag har den där lilla svarta som ni ser, där lägger jag setting power och brunpuder som jag tar med mig till salongen. Men annars vill jag ha allt uppradat som en midsommarlunch i solen för att lätt kunna hitta och då ska jag vara extra tydlig att jag lägger tillbaka allt på EXAKT samma ställe när jag är färdigsminkad.

1. KLICK – 2.KLICK – 3.KLICK – 4.KLICK – 5.KLICK – 6.KLICK – 7.KLICK – 8.KLICK – 9.KLICK

Jag var inne på Åhléns förra veckan och köpte på mig en del förvaringsboxar i akryl. Jag har haft dessa i alla år men dom blir slitna med åren och spricker så jag kände att det var dags att köpa nya. Jag blev jägtteglad när jag fann 1:an för den har lock men bara ett lock du drar upp, enkelt och dammfritt. Trean är perfekt för paletter, man kan ställa dom på varandra också vilket gör att du får plats med ännu mer fast pågå höjden.

Här har jag börjat ordna upp lite. Sedan mina vänner, jag gick förbi köksavdelningen och fann dessa bestickhållare och tyckte dom skulle bli bättre än fler små burkar att ha till mina sminkborstar. I och med att jag har den del (se första bilden) så ville jag ha alla på ett och samma ställe för att minimera platsen. Dom kostar 99 kr styck och finns HÄR (klick). Dom finns även i vita, HÄR (klick).

Titta var bra det blev? Jag la en liten akryl-box i den hållaren där dom små borstarna skulle vara så dom inte fastnar i hålen.

Tadaaaaaa, hur fräscht blev det inte? Nu har jag betydligt bättre översikt och stenkoll på allt. Den korgen jag har borstarna i kommer från Granit (KLICK) och kan verkligen rekommendera dessa. Har även två i duschen där jag har alla schampon, den håller sig på plats riktigt bra. Jag har testat olika sugproppar till men som sagt dessa är grymma, kostar 129 kr styck för korgen och 25 styck för sugpropparna – ni finner det HÄR (klick).

Kommentarer

  1. Emelie

    Hej Elin! 🙂 Har du något tips på ett bra schampo och balsam för blont slingat hår? Silverschampo har jag men är mest ute efter ett vanligt schampo och balsam som jag kan använda vid varje tvätt 🙂 Kan man använda schampo balsam för färgat hår? Eller är det bäst med schampo för blont hår?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"