Hairhudvård

BLEKNING PÅ BYXORNA, BILLIGA SCHAMPON, BOTTENFÄRG SOM INTE FÄSTER & KLIPPA I TORRT HÅR?!

1. Är det inte lätt att kläderna blir förstörda om du skulle få färgstänk på dem på jobbet? Eller går det bort i tvätten? Fattar att du har förkläde men ibland kan det ju komma bredvid ändå.

SVAR: Hej! Haha, det har du helt rätt i. Jag vet inte hur många plagg jag har förstört med blekning. Det spelar ingen roll hur stort förkläde jag har så kommer det alltid färg någonstans. Men jag väljer inte dom dyraste plaggen när jag jobbar, köper t-shirts från Gina Tricot, Nelly, ASOS eller basplaggen i bomull på t.ex från Åhléns (här). Eller så har jag med mig ombyte om jag ska göra något speciellt innan/efter jobbet.

 

2. Skulle vilja ha mer tips på ännu billigare schampo/balsam.. Om man är fattig student och har svårt att klara av att lägga 199 kr per flaska, har du något råd på ännu billigare om man verkligen inte har mycket pengar men ändå vill ta hand om sitt hår? Förstår att det säkert är svårt hehe, kram & tack för världsbästa bloggen!

SVAR: Hej du! Tusen tack, så glad att du tycker om bloggen ❤
Jag fattar helt och som du skriver, det är jättesvårt att tipsa om budget produkter för det tar emot så mycket. Så mycket som jag vill skriva Barnängen på Ica så kommer jag ALDRIG att göra det. Men jag har scannat av lite och om man kan lägga 100-150 kr på ett schampo, då är det ok. Man kan också lägga mindre pengar på ett schampo och lite mer pengar på balsam/inpackning. Förlåt om jag inte kan ge dig bättre tips än såhär men det går emot varje cell i mig att tipsa om någonting ”bara” för att det är billigt. Har listat några produkter nedan, hoppas det hjälpte. KRAM

1. HÄR (klick) – 2. HÄR (klick) – 3. HÄR (klick) – 4. HÄR (klick) – 5. HÄR (klick)

 

3. Elin!!! Kan du inte tipsa om hur man ska skydda sitt hår i solen? Alltså vilka produkter, hur ofta man ska använda dem, spf faktor?

SVAR: Hallå där! Absolut, jag har skrivit ett långt inlägg om det HÄR (klick). Kika in där så får du alla tips du behöver för att ta hand om håret i sommar. 

4. Hej Elin! Jag behöver råd.. Jag färgar bayalage hos min frisör. Med mörk botten och ljusa blonda längder. Varje gång jag är hos frisören blir jag jättenöjd men den mörka bottenfärgen fastnar aldrig på mitt hår och försvinner och blir dassig efter bara några tvättar. Gör min frisör fel eller kan det bara vara så att mörkfärg inte fäster på mitt hår?.. Mvh Evelina

SVAR: Heeeej! Ja men självklart, jag fattar. Det där är jättesvårt att svara på, har du frågat din frisör? Antingen använder hon/han ”fel” typ av färg som gör att det inte orkar hålla sig kvar. Eller så har du ett hår som färg inte vill fästa lätt på, då får man som frisör tänka om och välja en annan typ av färg som fäster bättre samt blanda färgen på ett annat sätt (det bör din frisör veta). Eller så sitter du för kort tid med färgen helt enkelt. Alla hårfärger fäster, det gäller bara att det blir rätt för just ditt hår. Men hör med din frisör, allt går ❤

5. Hej Elin! Älskar verkligen att följa din blogg, du är så inspererande. Har du något tips på bra ”budget” produkter för torr hy? Produkter du kan använda både för när du ska gå och lägga dig och även att ha under dagen.

Har tyvärr inte råd att köpa jätte dyra produkter men det behöver såklart inte vara det billigaste heller.. Vet du även om det är viktigt att man använder produkter i samma serie? Eller kan man använda t.ex dagkräm från ett märke och nattkräm från ett annat?

SVAR: Hej du! Åh, så roligt, tusen tack. Jag hör till dom som använder alla produkter från samma serie, jag skulle inte blanda olika från olika märken. Dock så använder jag ansiktsmasker och liknande från andra märken men det tycker jag är en annan sak. 

När det gäller hudvård så är jag nog den sämsta att fråga om billiga varianter för lägger gärna alla pengar jag har för bra hudvård. Men ska jag vara helt ärlig så skulle jag gå in på apoteket och rådfråga om märken som ACO, Emma S, Indy Beauty / No7. Jag har även testat hudvård från Yves Rocher tidigare så dom är helt klart prisvärda. Hoppas du fick lite mer tips! Kramar

6. Hej, en följdfrågan angående ”barnklippningen” menar du att man som frisör alltid utan att kunden säger något ska klippa upp eller hur menar du? om man ska klippa lite länge page till exempel hur gör du då? uppklipp? Sedan undrar jag om man som frisör ska klippa håret blött eller torrt? vad tycker du? är det Big no no att klippa håret torrt? dvs först schamponera och torka sedan klippa?

SVAR: Hallå! Jag klipper först i vått hår och sedan finklipper i torrt hår, ser till att allt faller som det ska, klipper ur lite och piffar det sista. Men grundklippningen, SKA enligt mig vara gjort i vått. Sedan gör alla olika men för mig är ”bara” klippa i torrt något din vän hade kunnat gjort på dig hemma. Att man ens skulle betala för det, missa tvätt, fön, styling & KAFFET – neeeeej. Visst om man tvättar först, torkar och sedan klipper – men ändå. 

Nu låter jag nog super negativ men alla frisörer gör olika, tänker olika och tar beslut olika. Detta med att ”klippa upp” hår är en gammal, gammal sak som alla har på minnet. Om ni tänker efter så tänker man nog på när kompisen i skolan klippte av alla halva överhåret och där hade vi en uppklippning. Vet en kund vad ”klippa upp” egentligen innebär? Vet kunden vad den ber om?  En frisyr är en form man ska klippa på håret, det finns ingenting som säger att ”klippa topparna” är en viss frisyr. Men vi kallar det ”klippa toppar” och ”uppklippning” för att det har din mamma sagt, din mormor osv.

Om min kund säger att hon vill ha t.ex en lob, då behöver jag inte berätta för kunden hur jag klipper det för mitt jobb är att veta hur jag ska klippa för att hon ska få en frisyr som passar henne. Man ska lita på sin frisör ❤

Kram Elin

Barnklippt VS en LOB?!

Kommentarer

  1. Annie

    ett tips till er som vill ha tag i produkter för bättre pris; leta efter rabattkoder och kolla erbjudanden! Ex redken och Purology har stundvis gått att få för riktigt bra pris på lookfantastic. Även Lyko har ofta bra erbjudanden, ex nu så rear dom massor.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"