Elins livMy thoughts

NÄR SEMESTERN TAR KOL PÅ MIG!!!

Hej mina underbara! 

Jag skrev det på Instagram också, jag har panik på denna semester. Det låter otroligt konstigt och jag blir själv irriterad på mig själv men detta år tog jag som sagt en hel vecka semester och långhelger vissa veckor. Men jag får verkligen panik, det kryper i kroppen på mig men samtidigt vill jag inte heller gå till salongen och jobba. Jag är van att vara ledig och ha semester när jag åker bort, jag förknippar ”skärma av” när jag sätter mig på ett plan och åker någonstans. Men i och med att vi gifter oss om två månader så ville vi inte åka iväg innan.

Så här sitter jag, hemma – tvättar och tar hand om hundarna. A jobbar så jag ser till att maten är klar när han kommer hem, tvättar och städar hemma – som en riktigt hemmafru. Det var fler än jag trodde som är likasinnade som mig när jag fråga på Instagram, det värmde ändå lite – haha.

Hur som, i onsdags höll jag på att avlida av värmen hemma och jag hade gjort klart allt på datorn redan vid lunch. Så jag ringde min gamla chef som jag hade för hundra år sedan när jag jobbade som anställd på en salong i Saltsjöbaden. Han är som min bror och vi har stått varandra nära sedan jag började jobba hos honom. VAD GÖR DU??? JOBBAR DU??? VILL DU UMGÅS??? haha – JAG KOMMER!!!!! 

Så jag tog med mig hundarna och körde ut till Saltis, mitt älskade Saltis. Det var här allt började, kom från en vidrig salong inne i stan ut hit. Jag kom ihåg att jag kände att jag var halvvägs till Gävle när jag satte mig på tunnelbanan första gången ut hit. Men sedan träffade jag Charbel och kände direkt att HÄR ska jag jobba. Jag spenderade 3-4 år här ute och det var dom bästa åren någonsin, jag var ung och vilsen – fick den bästa starten i livet och i karriären. Jag och Charbel har alltid stöttat varandra i allt vi gått igenom sedan dess, älskar honom något enormt.

Vi gick och käkade lunch, badade med hundarna och satt på klipporna i solen och bara umgicks – en helt underbar dag.

När jag satt och drack kaffe på salongen så fick jag detta sms av A, hahahahaha – ni förstår inte hur mycket jag skrattade. Getingar är mitt värsta, jag är dom som gör VÄRSTA dramat när jag ser en geting. Den jäkeln hade lyckats hamna på rygg så jag ställde en kopp över honom, sedan tänkte jag ta ett papper och släppa ut honom men jag glömde han när jag åkte till Saltis. Så roligt att A frågar först, som jag skrattade!!!!
*ps: Han levde när jag kom hem, då fick han komma ut…

Bästa vän och bästa man ❤

I går morse vaknade vi tidigt, går inte att sova i denna värme… Vi packade ner nötter och frukt för att bege oss till stranden med hundarna. Vi spenderade HELA dagen där, hundarna var lösa och fick springa fritt. På em-kvisten mös alla på filten tillsammans, så mysigt – min lilla familj. Igår kväll skulle min bästa vän bjuda mig på middag för att jag fyllt år, vi valde Tabbouli på söder som en en libanesisk restaurang. Ni vet hur mycket jag ÄLSKAR libanesisk mat, jag lagar nog det 2-3 gånger i veckan här hemma.

Vi tar alltid avsmakningsmenyn, först kalla och sedan varma med all blandat. Det är så mycket mat så man spricker, tur att jag drack Fanta – hade aldrig fått i mig rödvin med denna mat. Jag älskar röror, mat som smakar mycket och allt är så förbaskat gott.

Ser ni dom friterade feta/mozarella sticksen????? Dom är helt magiska. Om ni är hungriga, ta med gänget och ät här – ni kommer inte ångra er. Jag körde hem alla och sedan föll vi pladask framför fläkten hemma. Jag ska in till stan nu och fixa lite saker, träffa upp en vän och min lillasyster. Ikväll ska vi på STOR tacomiddag hos vänner. När jag har saker att göra så älskar jag att vara ledig, men måndag, tisdag och onsdag höll jag på att få krupp. Såg att jag inte tagit en enda bild på mig själv på länge, haha – ni vet hur jag ser ut och ibland är man trött på sig själv. Mat är intressantare än mitt tryne kan jag känna 😉

Kommentarer

  1. Liv

    Åh jag får med krupp av semester! Kryper i hela kroppen på mig, så har bokat upp i princip varenda dag… Men till en annan sak… Jag får panik av denna luftfuktighet! Ingen frisyr håller och mitt hår bara säger ”tjoff” så fort jag kommer ut i värmen och blir ett enda stort risigt barr! Har i vanliga fall fina, tunna hårstrån (men extremt många, så ändå tjockt hår) men nu känns det som jag har en hästman längs ryggen! Använder schampo och balsam, volymfönar håret med Kerastase leave-in Nectar Termique samt Moroccan Oil. Därefter i med lite Heat Spray från Maria Nila och lockar sedan håret med GHD. Avslutar med paraplyspray från KMS. Vad gör jag för fel/ska jag lägga till för att frisyren ska hålla? Och inte se ut som ett fågelbo i huvudet…

    Tack för en superhärlig blogg med fantastiska tips!

  2. Erika82

    Haha jag sätter också glas på olika krypdjur men sen får jag dåligt samvete att jag mördar dem så jag slänger ut dem i trädgården.

  3. Ebba

    Hej! Jag bor i samma hus som Tabbouli och brukar äta där ibland. Försökte spana ut från mitt fönster om jag kunde se er, men det gjorde jag dessvärre inte.. 😉 Så himla god mat! Hoppas du får en fortsatt trevlig sommar och tack för en bra och inspirerande blogg 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"