HomeLägenheten

FÖRE/EFTER – VARDAGSRUM OCH KÖK

Hej mina underbara vänner! 

Hur mår ni? I veckan la jag upp lite bilder på lägenheten i ett annat inlägg, det var flera som skrev till mig och påpekade att jag inte gjort ett före/efter inlägg på vardagsrummet. Jag satt och sökte igenom bloggen och finner inget direkt inlägg om det så därför, kör vi en tillbakablick på vardagsrummet/köket. Jag har valt att ta dom gamla mäklarbilderna när vi köpte för att ge lägenheten rättvisa. Vi flyttade in i januari och det var mörkt större delen av dygnet så blir mer rättvisa såhär som sagt.

VAD HAR VI GJORT?

GOLVET:
Jag får panik på orange ek-golv, jag hade även det i min gamla lägenhet. Därför har vi slipat hela golvet och vit-laserat med en ton som heter ”Cosmopolitan” och jag kan säga att hela lägenheten fick en helt annan look. Det är så snyggt gjort och det blev verkligen precis som vi ville. Sedan är det kanske inte så praktiskt med hundarna, golvet blir lite mer ömtåligt – speciellt när det är nygjort.

Här ner ni olika nyanser på golv och kikar ni pilen längst till höger så valde vi den nyansen. Vi la lite olika toner kring den ljusa för att se skillnaden, tror den översta (orangea) är det golvet vi hade innan.

FÖRE – EFTER! Här ser man tydligt skillnaden när byggarna har gjort ena rummet och lämnat kontoret. Det är exakt samma golv men slipningen gör så mycket, varför riva upp och byta ut allt när man kan göra såhär?!

VÄGGAR:

Vi har målat om hela lägenheten. Det var den del som tog längst tid, att bestämma färg. Vi köpte hur många provburkar som helst för att verkligen få den perfekta blåa och den perfekta gråa till vardagsrummet. Det är verkligen svårt att kolla på ett färgprov i butiken så jag rekommenderar alla att köpa hem färgprover, ta hjälp av personalen butiken och måla upp på dom väggar du ska ha färgen. Kolla i olika ljus, natt som dagsljus.

Såhär sig det ut när vi målade upp flera olika färger.

Det är sjukt svårt att fota gråa väggar men typ såhär. Alla eluttag är från Switchbox – hela inlägget finner ni HÄR (klick).

Här ser ni också glimten av sovrummet, där har vi en varmare grå färg. Jag har gjort ett före/efter inlägg på det, HÄR (klick).

BOKHYLLAN:

Detta är lite roligt, bokhyllan är faktiskt A’s idé. Jag hade ingen tanke på att bygga en 6m bokhylla i stora rummet men när vi började prata om det så föll det sig rätt naturligt- varför inte?! Den är kungen i hela lägenheten, den innehåller så enormt mycket förvaringsmöjligheter. Jag har t.ex sängkläder, extra kuddar/täcken och handdukar. A har ett ”mini” kontor i hyllan och vi förvarar allt möjligt i skåpen. Den gör att rummet ser mycket större ut och jag skulle inte kunna se att den inte ska vara här.

Det gör att man kan fylla hyllorna med allt möjligt dekorativt, många tycker man är töntig när man vi köpa böcker för att pryda med – men äsch varför kan man inte få inreda sitt hem som man vill. Vill jag sätta en brödrost i bokhyllan så får jag väl göra det?! 😉

Köket och badrummet har vi inte gjort någonting med i och med att det är en nyproduktion. Även om köket inte är som vi ville ha det så tycker vi det är onödigt att riva ut någonting som är fullt fungerande, nytt och fräscht – lika så badrummet.

FÖRE – EFTER

VART KOMMER ALLA SAKER IFRÅN?

MATBORD: Handgjort från Boehm’s (klick)

MATSTOLAR: (klick)

SOFFBORD: (klick) & (klick)

MATTA KÖK: Måttbeställd från STHLM KVM

MATTA VARDAGSRUM 250×350 cm: (klick)

Soffan är från Bolia och heter Mr Big ❤️ Om jag har glömt något eller om det är någonting ni undrar över, bara kommentera. PUSS

Kommentarer

 1. Emma

  Jättefint! Vill absolut inte vara taskig. Men känns lite opersonligt med ett hem som är precis som alla andra just nu. Gråa väggar, platsbyggd mörk bokhylla och möbler i sammet.

  1. Elin Johansson

   Du är inte taskig, smaken är som baken 🙂 Jag älskar det, det som är huvudsaken i ens egna hem. Sedan om andra tycker att mitt hem är opersonligt så får det stå för dom, respekterar det också. Kram Elin

 2. Linda

  Roligt att man har så olika smak. Själv får jag panik av vitlaserade golv, haha.:) Tycker det blir varmare i rummet om man behåller träfärgen, men smaken är olika. Fint har ni fått det hursom!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"