BröllopetMy thoughtsWedding & Love

MOLIMENTI

 

Hej bästa ni! 

I helgen fick jag några seakpeak´s från våran underbara fotograf Isabelle. När jag öppnade mailet skrek jag rätt ut så A höll på att köra av vägen, haha. Vill egentligen bara bomba ut med alla bilder men håller ändå lite låg profil så att ni inte tröttar på mig. Men jag tänkte berätta för er om vårat efternamn, varför tog vi inte A’s efternamn? Vart kommer det ifrån? Jag har nog fått flest frågor om just efternamnet och det är inte så konstigt i för sig.

Vi förlovade oss efter fyra månader, vi köpte en lägenhet tillsammans efter 5 månader och flyttade in efter 9 månader. Vi har redan hunnit rest 10-15 gånger tillsammans och vi har alltid gjort allt utanför jante’s ramar. Innan jag träffade A har jag också varit den som frågat: ”Aha, men hur länge har ni varit tillsammans?””Aa men då är det väl okej”. Att ju längre man varit tillsammans eller levt ihop är en pris för hur lyckliga man är. Jag har fått ta emot skit om just detta sedan jag gick ut med att vi blev tillsammans.

Det har provocerat mig och jag kan inte vara den enda som träffat sin stora kärlek och sedan INTE få påhopp om ”hur länge, för fort, säker?”. Men jag har lärt mig att skaka av allt, som jag alltid har gjort. Människor har alltid stört sig på mig, under hela min uppväxt. Allt från kompisar, kompisars föräldrar, vuxna människor i stallet, kollegor, vänner och bekanta – jag verkar störa folk?! Jag har alltid varit egen, jag gör det jag vill, ser till att göra det också och klagar inte så jävla mycket. Jag försöker bli bra på saker, lära mig saker och armbågar mig fram i livet. Jag är ingen direkt känslomänniska och kan släppa och gå vidare snabbt. Jag har inte fått NÅGOT gratis, jag har fan kämpat som ett jävla djur för att leva som jag vill – ibland överleva. Har aldrig bett om hjälp, aldrig klagat eller tyckt synd om mig själv.

När jag träffade A så förändrades allt, han hade ingen aning om att man tjänar pengar på en blogg. Han hade varken Instagram eller Facebook och hade igen aning om ”influenser” världen. Jag kommer ihåg när jag sitter på balkongen, vi pratar i telefonen och han vill att jag ska berätta hur allt funkar med ”influensers”. Jag berättar lite snabbt och han nästan skriker högt: ”Driver du? Fyfan vad grym du är, jag hade ingen aning om detta”. Inga fördomar, inga konstiga frågor eller någon nervärderade ton som jag ofta fick höra tidigare från killar.

Förlovningen kom, det fanns ingen tvekan om att inte säga ja. Vi kommer hem och börjar dirket leta ställe, fann Villa Pizzo i Lake Como. Samma ställe som John Legend och Chrissy Teigen gifte sig på. Vi föll pladask, anlitade en bröllopskoordinator och allt drog igång. Det var utan tvekan att jag skulle ta A’s efternamn för Johansson är Johansson you know. Även om jag varit på sociala medier i 10 år så känner jag att StyleElin har varit starkare än mitt fulla namn.

En kväll i november 2017 satt vi hemma i min gamla lägenhet med en charkbricka och drack vin. Vi hade precis köpt vår drömlägenhet, vi pratade om framtiden och om oss. I samma veva hade jag börjat jobba seriöst men mitt varumärke och vi visualiserade om hur vi vill leva i framtiden. Efter några glas vin började vi spåna iväg om vi skulle skapa ett eget efternamn istället. Börja om tillsammans, släppa dåtid och blicka in i framtid. Jag har aldrig brytt mig vad som hänt förr, det går inte att påverka ändå men en framtid går alltid att skapa precis som man vill ha det.

Vi tog fram papper och penna, började googla på ord, namn, kan man ens bara hitta på en namn? Vi skulle gifta oss i Italien, ett land vi älskar och A har levt där under en lång period. Han kan språket flytande och en tid som betyder mycket för honom. Vi skrev upp olika stavelser och satte ihop i olika kombinationer. Det var en självklarhet att vi skulle ha ett efternamn med en italiensk touch men för mig var det också viktigt att det går att uttala svenskt. Vi fick fram Molimenti till slut och vi bestämde oss för att suga på karamellen ett tag. Jag började skriva min namnteckning på papper hela tiden, börja uttala det och känna efter innan vi skulle skicka in papperna till Skatteverket. Vi visste att det skulle ta lång tid att få efternamnet godkänt, närmare 7 månader tog det.

Efter en, två veckor kände båda att: det här är vi. Vi är Molimenti och från bröllopet är det framtid som gäller, släppa allt skit vi varit med om och skapa en framtid tillsammans – vår egna familj. Det skulle vi självklart gjort utan namnbyte men det blev en symbol för oss, vi har gjort tvärt emot konstens alla regler från början och som många sa efter bröllopet: ”Okej, nu fattar vi er enorma kärlek och vi fattar varför det blev ni”.

Så, efter några glas vin en helt vanlig fredag i november pysslade vi ihop vårat efternamn. Det betyder inget speciellt så utan ”menti” betyder sinnen och ”Moli” är min italienska touch på ”Mölle” som jag fortfarande kallar A. Men det betyder otroligt mycket för oss, jag kommer aldrig sluta belysa kärlek eller berätta mina känslor. Det finns så mycket ilska, ondska och orättvisor i världen redan. Om vi bara skulle visa lite vänlighet och vara mer glad för varandras skull  skulle det bota mycket av det jag nämnde. Jag är snart 30 år, jag har varit så långt ner på botten man bara kan, jag vet hur det är. Jag har släppt dåtid och fokuserar endast på den framtid jag vill ha.

KÄRLEK!

Kommentarer

 1. S

  Så glad att du skrev detta inlägg! Jag har precis träffat han med stort H. Vi har varit tillsammans i två månader och letar efter en gemensam lägenhet. MEN så himla trött på att behöva försvara mig om varför man ”går fort fram”. Känns det rätt så känns det rätt. Du är grym!! All kärlek. /S

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Vi var 50 personer totalt. Vi ville inte ha ett stort bröllop (70-100 pers t.ex). Dels för att vi verkligen ville ha våra närmaste, kunna hänga med alla och att det ska kännas genuint/intimt. Sen får man tänka på att det var ett utomlands-bröllop, så glad att det ändå var så många som ville komma och dela denna dag med oss 🙂 Kram Elin

 2. Ann-Sofie

  Så fint efternamn.
  Och bara för att man väntar med allt så är inte det en garanti att det ska hålla liksom..
  En kompis till mig och hennes man hittade på ett eget efternamn – lite baserat på deras det blev så satans bra och annorlunda.
  Så go for it. 👍
  Det är ingen idé att vänta med att vara lycklig.

 3. Lina

  Stort grattis Elin! Fantastiska bilder! Jag gifte mig också i somras (1.9) med mitt livs kärlek och vi gjorde tvärtom vad som förväntas i våra ”kretsar” och sket i stora bröllopet och gifte oss med 26 pers på min familjs lantställe vid havet. Så jäkla glad över det beslutet, att man får göra sin egen grej precis så som ni också har. Tror överlag att man ska skita i vad alla andra tycker och köra på det som känns rätt. Superglad för er skull! GRATTIS!

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Men stort grattis själv, så roligt ❤️
   Håller helt med dig, det är det bästa man kan göra – skita i vad ANDRA tycker.
   KRAM

 4. Jonsson

  Jag har läst din blogg ett tag, några månader. Tittar in på den någon gång per vecka och tycker du är en riktigt duktig frisör och du skriver med en glimt i ögat. Man inspireras! Men det här inlägget, det var ett viktig inlägg. Jag tänker ofta på vilken stämning och attityd det är i kommentarsfält, artiklar.. Det är verkligen tråkigt och tragiskt. Speciellt bland oss tjejer. Du agerar som en viktig och bra förebild som vågar stå på dig och skriva just ett sådant här inlägg – Man ska gå sin egna väg. Det är aldrig något som helst fel att göra det. Jag beundrar att du skriver om sådant. Med respekt för att man har ett privatliv, så vill man inte lämna ut allt förstås, MEN – börjar fler lägga ribban där du sätter den, då kan det möjligtvis förändras långsamt den här stämning och attityden jag nämnde tidigare. Jag vill, i alla fall tro det, jag ser optimistiskt på det och fler borde göra det, vad ska man annars göra? Unga tjejer och killar kanske börjar öppna upp sina ögonen och lägga avundsjukan ifrån sig – det har aldrig gynnat någon att man beter sig på ett sådant vis. Fortsätt som du gör! Och lycka till med varumärket!

 5. Maria

  Asså ni två!! Orkar inte hur fina ni är, sorry om jag missat det men finns det eller kommer det ut en video från ert bröllop? Hade varit så coolt att i alla fall få se en liten del av hur det var när du gick ner för altaret, A’s blick när du kommer osv. All kärlek till er!!

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Åh, tusen tack 🙂
   Yes, hela bröllopet filmades. Vi kommer dock inte få den filmen förens början på nästa år.
   KRAM

 6. Annika

  Hallå!

  Jag brukar inte kommentera, jag är säkert inte din målgrupp i ditt jobb som influencer men jag kollar din blogg då och då. Jag är närmare 50 men tycker att det ytliga med hår å smink är kul att läsa om som avkoppling. Och sen är det kul att en ung kvinna går sin egen väg. Heja dig, You just go girl! Jag vill gratulera er till bröllopet och säga att det är kul att vara gift❣️

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Tusen tack för din kommentar ❤️ Alla är mina målgrupper, så glad att du tittar in här. Eller hur, det är hur roligt som helst att vara gift. Ha en härlig helg 🙂 Kram Elin

 7. Anna

  Sååå inspirerande läsning! Är tom på ord så fint, är så glad att ni går er egen väg. Precis så man ska göra. Kärleken övervinner verkligen allt ❤️

 8. Ida

  Försökte verkligen att inte gråta av detta eftersom jag står på jobbet. Men det gick inte… SÅ HIMLA FINT! Så glad för er skull!

 9. Bisse

  Nej men jag orkar inte. Detta är så satans fint att jag vill gråta! Det går snabbt, jävligt snabbt när man hittar kärleken för det är RÄTT!!!!! All kärlek till er! Du har en aura och ett självförtroende som får folk att störa sig för du sticker ut, sluta aldrig med det!

 10. Cathrine Tholander

  Jag ryser när jag läser det här, hur underbart stark du är och att ni väljer att gå er egen väg. Jag håller på att växa i mig själv så jag vet hur omvärlden vill hålla kvar en och ”fostra” en till att vara tacksam för det man har, även om det inte är det man vill ha. Jag följer dig och har gjort ett tag, du är en förebild som står stadigt på backen med en ödmjuk attityd! Tack härliga Elin och kör på, jag och säker fler hejar på! Mvh Cathrine

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"