BusinessMy thoughts

2018 – MITT LIVS BÄSTA ÅR

Nyår 2017 till 2018

Hej älsklingar! 

I och med att året börjar gå mot sitt slut är det dags att summera året som varit. Jag förstelnades när jag skrev rubriken för att jag vet inte hur jag ska förklara detta år. Jag satt och googlade efter bra frågor man kan ställa som jag kunde svara på men allt känns så fjuttigt när jag ska förklara mitt 2018 för er. Jag själv har börjat tröttna på när alla går igenom månad efter månad så jag ville göra något annat. Men ändå sitter jag här, 1,5 timme senare och skriver fortfarande på inledningen. Mitt 2018 har varit det bästa året i mitt liv, jag kan inte med normala ord beskriva hur fasen en människa kan få lyckan att må så inåt helvete bra. Jag önskar att jag kunde ge några procent av mitt välmående till dom som mår jag gjort för några år sedan. Jag har varit med om stora livs-händelser detta år och tänkte därför lyfta dom som skakat mig mest. 


Den 12 januari gick flyttlasset från min gamla lägenhet till vår gemensamma bostad. Vi fick vänta fyra månader för att få tillträde så ni kan förstå hur mycket vi längtade efter just denna dag. Men ändå riktigt trevligt att börja nya året med att flytta. Både jag och A sålde nästan hela våra hem för att starta upp tillsammans på nytt så det var mest kartonger som skulle med. 

I samma veva började min resa mot den perfekta bröllopsklänningen hos Valerie. Jag kommer ihåg hur LÅNGT bort bröllopsdagen kändes och vi hade även börjat träffa Fanny (bröllopskoordination). Vi var runt och testade olika varianter och wow vilken häftig känsla det var. 

I början på februari checkade jag och A in på Scandic för att göra plats åt Sebban och CO. på Karlssons Golv för att börja renoveringen. Dessa två veckor på hotel gick långsamt och jag ville bara vara hemma i vår nya lägenhet. Vi åt ute varje dag, frukost, lunch och middag och jag längtade efter att få laga normal mat. 

Vi firade Alla Hjärtans Dag på hotellet och kommer ni ihåg min present? Han är galen, wow ❤️

Efter två veckor flyttade vi hem och fick bo i ett byggkaos ett tag. Anledningen till att vi bodde på hotell var för att vi skulle slipa golven och måla om hela lägenheten. Då går det snabbare om vi inte bor där så dom får jobba ifred plus fick vi inte gå på golvet på några dagar när det är nygjort. När IKEA kom och satte upp garderoberna fick jag gåshud, när man får packa upp alla kläder – det är den bästa känslan vid flytt. 

Jag kommer ihåg denna sena natt, bokhyllan blev klar den 1 mars och vi kunde plocka upp mattan, soffan och sätta i tv:n i bokhyllan. Vi var uppe halva natten och för första gången på flera veckor kunde vi mysa ner oss i soffan och kolla på tv. Efter detta var det alla småsaker som skulle på plats, så som inredningsdetaljer, lampor osv. Men renoveringen var klar!


Vi har rest mycket under året och första resan gick till Milano i syfte att besöka den stora skönhetsmässan Cosmoprof i Bologna. Jag kommer ihåg att det var minusgrader och snöstorm när vi satte oss i taxin mot Arlanda mitt i natten. När vi kom till Milano kunde jag ta av mig jackan och sitta i solen på en uteservering. Jag älskar Italien, om tillfälle ges kommer jag vilja antingen bo där permanent eller köpa ett ”sommarställe”

I april gick jag ut med att jag lämnar Metro Mode och är nu under nätverket Cure Media, bästa som kunde hända karriärmässigt. 

Vi hann bara vara hemma någon vecka tills det var dags att åka ner till Italien igen men denna gång för att besöka Villan ”Villa Pizzo” – där vi skulle gifta oss samt testa bröllopsmenyn. Denna resa måste jag nog säga var den bästa på hela 2018. Det var stora förväntningar, det var underbara försommar dagar och känslan när vi fick se stället för bröllopet är ett moment jag aldrig glömmer. Vi maxade denna resa genom att vara uppe i Bellagio, åkte båt, åt god mat och verkligen levde i nuet.

Hem igen tills nästa resa….

 Innan KM SHOW i Prag!

Nämligen till Prag tillsammans med Kevin Murphy, en riktigt inspirerande resa. Jag har kommit på att åka på weekends är min grej, en avbrott i vardagen och en enkel resa för att uppleva nya saker. Visst, jag hade velat haft en vecka i solen i somras men bröllopet låg hack i häl och alla vet hur dyrt det är att gifta sig. 


Vi tog en roadtrip till A’s familj nere i Skåne, tog tåget över till Köpenhamn och njöt i några dagar där nere. Sommaren var överhettad och Skåne är en underbar plats att fira in sommaren på. Eller hur? ❤️

En sväng till min familj i Gävle hann vi såklart med också ❤️
Jag var SÅ nervös inför halkbanan. 

Okej, en punkt som jag är så inåt helvete stolt över. I mitten på maj bestämde jag mig, jag ska ta det där nedrans körkortet – 10 år för sent. Jag har aldrig behövt körkort, flyttade hemifrån tidigt men har övningskört i flera år men aldrig riktigt tagit tummen ur. A skaffade en manuell hyrbil och vi började övningsköra hela tiden. Den stjärnan hämtade mig på jobbet i stort sätt varje dag för att jag skulle få köra hem och övningskörde all ledig  tid jag hade. Jag skrev in mig på körskola och körde sammanlagt 10 lektioner. Jag hade bara bestämt mig, jag ska TA DET!

Den 8 juni fyllde jag 28 år och min sjuka man köpte en BIL TILL MIG i present. Här hade jag 1 månad kvar till uppkörning och teori, kunde inte bli mer motiverad att klara kortet. Lite surt var det att sätta övningskörning-skylten på en sprillans ny bil men den fick fint stå i garaget i en månad då den är automat och jag tog manuell. Ville inte bli förvirrad om jag skulle köra båda. Den 4 juli klarade jag uppkörningen och veckan innan teorin, aldrig varit så stolt över mig själv som då.  

Mellan körlektioner och väntan på att få klara körkortet blev jag pang-överraskad av mina älskade vänner. Jag som trodde ingen skulle kunna lura mig eftersom jag är ett planerings-freak av dess like men ack så fel jag hade. Jag fick den bästa Möhippan jag någonsin hade kunnat önska mig.

Är det någonting som jag ångrar mest under 2018 är det att jag har inte spenderat så mycket tid med mina älskade vänner som jag har velat. Just detta år har varit så händelserikt och hysteriskt på alla plan så att ta en middag med vänner har varit alldeles för få. Jag är en av och på människa, antingen försvinner jag in en jobb-bubbla och skärmar av omvärlden eller blir jag en terrier på allt. Mina vänner kan bli lack på mig ofta för att jag är sämst på att svara på sms: Jag ser sms:et och tänker:
”Jag svarar när jag får tid så jag kan lägga helt fokus på smset”, aa tjena… när har jag tid för någonting. 

I augusti började lägenheten ta form och här ovan ser ni före/efter – vill ni läsa hela inlägget kan ni klicka er till det (HÄR-KLICK). Det händer saker med lägenheten varje vecka känns det som. Jag köper nya saker och ändrar om hela tiden men då kände jag att äntligen börjar hemmet se klart ut. 

Den 26 augusti firade vi ett år som förlovade ❤️

SEPTEMBER!!!!!!!

Bröllopsmånaden, wow. Vi fick äran att vara med om A’s brors bröllop och känslan jag hade här var magisk. Dels att se W gifta sig med K men också att här var det två veckor innan vi skulle säga JA till varandra i Italien. September är som en stor kärleksbubbla och just den månaden år 2018 kommer följa med mig så länge jag lever.

Här kommer det, det bästa på HELA ÅRET – vårat bröllop. 

Jag har nästan svårt att förklara eller mer sätta ord på mina känslor just här. Jag är otroligt nervös, förväntansfull och hög på adrenalin. I ett år har vi planerat, krigat så hårt för att kunna genomföra vårat egna drömbröllop med alla nära och kära. Vi gifte oss för att fira in den stora kärlek jag och A har för varandra, att vi – två personer med olika bakgrunder och erfarenheter fann varandra. Kärlek är det finaste vi har, jag får uppleva det och finner ingen annan anledning än att fira det stort. 

Vi klarade det, vi är man och fru. En omtumlande resa som blev bättre än vad jag någonsin har trott. Jag kan inte förklara det mer utan att upprepa mig som en radio. Ni är säkert redan trött på mitt tjat men dom stora sakerna i livet får man tjata sönder. Ni kan gå till kategorin ”Bröllop” så finns massor med inlägg där. Men efter att vi kom hem från Italien har allt varit väldigt luddigt. Jag skrev det också innan men att jag hamnade i en bröllops-depression – all luft bara åkte ur systemet. Jag var helt känslomässigt utmattad och hamnade i en fas där ingenting var roligt. Jag ville bara ligga ner och sova. Det senaste året har varit intensivt och bröllopet var sista biten kvar och när det blev så mäktigt blev allt tomt när vi kom hem. 

Lika väl när det händer jobbiga saker i livet som är jobbigt så kan även lyckliga saker också ta knäcken på en, så kände jag. 

Jag har haft ett underbart arbetsår, hårfärgerna har flödat som aldrig förr. Jag tog emot en klunga ny-kunder i början på året och jag känner att jag har utvecklats och är väldigt till freds med jobbet på salongen nu. Jag försöker jobba 3-4 dagar på salongen i veckan men jag är inte helt hundra där än. Ibland blir det två dagar, ibland fem dagar:
– Jag måste kämpa för ännu mer struktur 2019 så alla bitar får lika mycket tid. 

Jag har bestämt mig för vad min nya satsning ska handla om. Jag ska starta upp ett nytt hårvårdsmärke och med er hjälp fick jag en helt annan syn på vad jag verkligen ville göra. Ångrar lite att jag inte jobbade mer med denna punkt under 2018 men tiden fanns inte till.
– Det ska få ca 40% av min tid under 2019. 

Jag tycker det är riktigt roligt att blogga igen. Under 2017 kände jag ”blä” på bloggen och jag hade en tanke att jag skulle sluta eller uppdatera en gång i veckan bara. Men bloggen ligger stadigt och sedan jag flyttade från Metro Mode och började hos Cure Media så har jag verkligen fått ny gnista. Jag älskar den variation jag får skriva om: hår, skönhet, privat, resor, hem och tankar. 
– Under 2019 vill jag få tid att skriva två inlägg per dag men det löftet har jag haft varje år men får inte ihop det, tyvärr. Jag säger det igen: Jag jobbar heltid på salong och bloggen kommer på andra plats. Dom flesta influensers arbetar endast med bloggen och har dygnets alla timmar på att få till bra, välgjorda inlägg. Men jag krigar fortfarande på kvällar/nätter, mellan kunder och känner konstant press på att jag verkligen vill leverera mer till er. Jag försöker men jag har begränsat med timmar på dygnet och för att jag inte ska slå in i den där väggen igen måste jag prioritera. Men jag är otroligt tacksam att ni läser, kommenterar och hänger med mig år efter år. 

Från den dagen vi gifte oss ”på riktigt”. 

Året 2018 och André har gjort mig till en betydligt bättre människa. Jag är tacksam för livet, alla människor jag har runt omkring mig och att jag fått uppleva så mycket bra detta år.

Jag känner en enorm kärlek och respekt till dom människor som stöttar mig även fast jag kan vara en dålig vän emellanåt. Jag har lärt mig mycket om personer i min omgivning. I och med bröllopet och allt var det innebär har jag lärt mig vilka personer som verkligen bryr sig, vilka personer som jag vill göra allt för och vissa relationer har jag brutit. Som jag skrev innan, jag är en av/på människa. Jag ger hellre t.ex tre personer allt jag kan av mig själv än 10 st halvdant. 

Tack 2018 för att dum gav mig 12 månader av lycka. Jag är ännu mer spänd på hur 2019 kommer att bli. Jag tror i alla fall att nöjd, njuta och fokus kommer vara ledorden. Tack för att ni hängt med ännu ett år och lika tacksam att ni finns i mitt liv. PUSS

Kommentarer

  1. Christine

    Vilket underbart år Elin!
    Vilken bröllopsdag kommer ni att fira och vilket datum valde ni i ringarna, det från Sverige eller Italien?
    Gott nytt år önskar jag dig och A!

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Jaa, bästa året i mitt liv ❤️
      Nej vi väljer 27/9 är vår bröllopsdag, det var där vi bytte ringarna och gifte oss liksom. När vi gifte oss i Statshuset var det endast på pappret liksom, går inte att jämföra med Italien. God Jul & Gott Nytt År.
      KRAM

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"