Elins livMy thoughts

Det är viktigt med tid tillsammans

I samarbete med SMÅ

Hej kära ni!

Hur mår ni idag? Det är snart helg och jag och A planerar en riktig dejt-night i helgen. Även om vi bor ihop och delar hela livet tillsammans så försöker vi alltid ha en dag i veckan som vi kallar ”Molimenti-day”. Det kan vara allt ifrån att vi tar en långpromenad med hundarna på dagen, åker tillsammans och handlar god mat och lagar den tillsammans. Eller bokar vi bord på en god restaurang, fixar oss och tar en drink innan middagen hemma. Vi tar bort mobiler och tv:n får vara av hela kvällen. När vi dejtade i början var vi väldigt noga med att varje gång vi träffades skulle det vara VI-tid. Det har vi fortsatt med för att stanna upp i all jobb och vardagsstress för att bara prata och fokusera på varandra.

När vi ändå pratar om fördrink så vill jag tipsa om en av mina favoritdrinkar, ”Cuba Libre” – någon som håller med mig? Jag älskar Coca Cola och tillsammans med lime eller citron är jag såld. Jag väljer helst citron fast egentligen ska det vara lime. Oftast när A och jag går ut och äter dricker vi alltid rött vin till maten och innan restaurangbesöket tycker vi som sagt det är mysigt att ta en fräsch drink hemma när vi fixar oss.

MOLIMENTI SMÅ LEMON CUBA LIBRE

1 1/2 del Rom
2/3 del Små Sure Cola
2 cl Sockerlag
1 dl Coca Cola
Valfri mängd citron (jag pressar i citron)
Kub eller krossad Is
Citron

Nu när alla hjärtans dag närmar sig vill jag verkligen påpeka hur viktigt det är att ge alla någon typ av kärlek och omtanke. Man ska självklart visa det varje dag men jag tycker att alla hjärtans dag ger alla en liten påminnelse på att uppskatta dels sig själv men också alla kära i våran närhet.

MITT BÄSTA TIPS FÖR EN LYCKAD DEJT I ETT FÖRHÅLLANDE:

1 Jag tycker att planering är A & O. Även fast man lever tillsammans tycker jag att man ska planera minst en vecka i förväg, skriva in i kalendern tid/datum och verkligen se fram emot dagen. Vad ska ni göra? Ska ni laga mat tillsammans, gå ut och äta eller bara äta chips och dipp framför er bästa favoritserie på Netflix? Skriv lista och dela upp uppgifterna så man planerar dejten tillsammans.

2 Våga allt vara nyfiken på den du delar livet med. Jag läste någonstans att det tar 7 år att lära känna en person. Jag lär mig någonting nytt om A varje dag. Det kan vara småsaker som att han åt popcorn på fotbollsträningarna till att jag upptäcker att han är expert på excel och matte. Varför? Man får inte glömma bort att fortsätta fråga den man lever tillsammans med. Vi har t.ex aldrig t:n på i onödan, mobilerna ligger på ljudlöst och vi äter alltid middag vid köksbordet och pratar igenom dagen. Bara för att man är tillsammans kan man inte sluta vara nyfiken på personen.

3 Hitta den typiska dejten för just er två. Har ni någon restaurang som ni alltid besökte i början? Har ni ett ställe som är NI? Har du eller din partner lagat någon god rätt som ni måste bara äta igen? För oss är det när A gör sina helt magiska Bruschetta till förrätt och kött till varmrätt.

4 Fördelen med att dejta den man lever tillsammans med är att man kan vara helt avslappnad. Man behöver inte tyda signaler eller fundera på hur man ser ut. Man vet vad den andre tycker om och kan överraska på ett enklare sätt. Jag kom hem tidigare från jobbet en fredagskväll och hade planerat en ost, chark och vinkväll att överraska A med. Han älskar specifika italienska skinkor i delin och jag plockade ihop allt han tyckte om. Gjorde en fräsch fördrink, öppnade en flaska vin och förberedde allt här hemma. Han kom hem sent från jobbet och vi hade en supermysig kväll och det avslutade med att vi spelade Monopol och bara umgicks. Bästa dejten någonsin.

Oavsett hur länge man känt personen man ska spendera en dag eller kväll så är nyfikenhet, skratt och ömhet nyckeln till en härlig dejt. Det behöver inte vara påkostat eller avancerat, att bestämma en specifik liten sak som bara ni delar tillsammans räcker.Jag försöker alltid duka och göra fint inför vår ”Molimenti-day”. Som jag nämnde ovan är alla drycker med Coca Cola min favorit men just SMÅ likörer har låg alkoholhalt och kan drickas som den är bara också – ISKALL är att rekommendera. Finns som sagt i flera olika smaker, kika in mitt tidigare inlägg (HÄR) samt hela sortimentet från SMÅ (HÄR) – vem tycker inte om glassen Twister liksom?

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"