My thoughts

NY VECKA

1. Vad ser du fram emot den här veckan?
– Att försöka göra så pass bra ifrån mig som möjligt på salongen. Jag är inne i en period där salongen tar mest av min tid just nu. Jag ser också fram emot att börja rensa och packa ihop hemma i och med flytten som går om lite mer än en månad. Igår började vi rensa i förrådet och vilken befrielse det var. När jag och A flyttade ihop så blev två hem till ett och vi vann inte guld på rensning direkt. Jag älskar att rensa ut saker som bara ligger och inte fyller någon funktion. Jag ska nog också börja rensa min garderob och eventuellt kommer jag skapa en nytt Instagram konto där man kan finna plaggen. Jag såg att Gynning kör på den varianten så tror det blir enklast. Jag märkte det när jag rensade, fasen vad fina kläder jag har som bara ligger. Saker jag använt 1-2 gånger inför event, gala eller till en bild. Mitt miljötänk börjar arta sig nu hörrnii.

Annars ser jag fram emot att veckorna ska rulla på snabbt så att jag slipper den här nedrans gördeln. Jag börjar fundera på om den trycker för mycket på min mage så organen tycks ihop hela tiden?! Jag har börjat släppa på dom översta hakarna och märker skillnad på att jag inte har lika ont längre.

2. Dagens inspiration?
– Åh, jag har börjat snöa in mig på läderfåtöljer/soffor. Vi kommer att ha ett allrum på undervåningen och ett vardagsrum på övervåningen i huset och jag är på jakt efter möbler i allrummet intill köket. Där nere ska vi inte ha tv utan bara en stor sällskapsyta med soffa, fåtöljer och en skön umgängesdel. Dock kostar läder en förmögenhet och när jag googlade detta så kom denna sida upp:

Dessa kommer från Soffadirekt (klick) och kommer med ett betydligt bättre pris. Har någon utav er handalt därifrån? Det fanns riktigt mycket fint därinne och till väldigt bra priser, det lockar mig. Vi har vår stora, blå pjäs till soffa kvar som kommer förgylla vardagsrummet på ovanvåningen. Kommer ni ihåg min gråa soffa från Habitat som jag köpte till min egna lägenhet? Den finns fast i läder till en prislapp på över 35.000 kr – gaaahhh.

3. Hur ser veckans matlista ut?
– Vi är riktigt tråkiga, vi kör samma typ mat varje vecka. Jag åker och storhandlar en gång i veckan och det blir alltid samma sak. En laxträtt, en torskrätt, en pastarätt, en kycklingrätt, en vegorätt och under helgen blir det tacos eller om vi köper hem mat. Men hörrnii, jag testade att göra en Tikka Masala i lördags med Santa Maria kryddblandning, WOW – fasen vad gott det blev. Det var löjligt enkelt, här är receptet (klick).

4. Något du tycker om att göra och vill unna dig denna vecka?
– Att finna struktur är att unna mig i vardagen. Det låter konstigt kanske men jag kämpar varje vecka med att få ihop vardagen och när jag väl har fått ihop allt är min lyx att kunna ligga i soffan med min lilla familj och kolla på Netflix. Men jag ska unna mig en semla denna vecka, så är det bara. MEN, jag ska börja på LPG igen – det ser jag också fram emot.

6. Vad händer idag?
– Jag var på salongen strax innan 10.00 idag och har haft kund. Nu har jag en lucka som jag sitter och jobbar undan framför datorn. I eftermiddag har jag en till kund och sedan ska jag knata hem till kvällen. Jag ska testa den varianten att ha en lucka mitt på dagen där jag sitter med datorn, tar samtal och kan även kila iväg på ett möte om jag behöver. Målet är att kunna avlasta mina sena timmar på kvällen som annars går åt till att jobba.

7. Dagens känsla?
– Jag känner vårens glimtar komma fram och jag lämnade både min dunjacka och vinterskorna hemma imorse. En rolig sak, igår när jag körde bil och för första gången kände pedalerna på väldigt länge i och med att jag hade sneakers på mig. Nej men skämt och sido: När man bara kör runt med tjocka vinterskor så kändes det som vår när jag faktiskt kände gasen med foten – haha.

Man längtar ju till sommaren nu ❤️

8. Vad åt du till frukost idag?
– Jag hade lite tajt om tid i morse så det fick bli två fin crips med ägg och kaviar på. Inget jag står länge på tyvärr men det gick snabbt och det fick bli en tidigare lunch idag istället.

9. Vilken tid på morgonen vaknar du?
– Jag är sämst på att sova och vakna rätt. Jag ställer klockan på 07.15 men knatar nog inte upp ur sängen strax innan 08.00 vilket gör att jag måste skynda mig som satan. Jag ställer 6-7 alarm som jag trycker bort hela tiden tills jag har kniven mot strupen för att JAG MÅSTE UPP NU. Jag måste ändra mig, hur ska jag göra det? Jag har haft samma dålig mönster hela mitt liv – jag vill också vakna utvilad och bara GÅ UPP. Jag såg ett väldigt intressant videoklipp på YouTube om vad som händer med hjärnan/kroppen om man Snoozar igenom morgonen. Jag försökte följa instruktionerna i morse men det gick åt helvete. Kika på klippet nedan:

10. Hur ser du oftast ut till vardags?
– Eftersom jag får färg på allt jag äger och har när jag är på salongen så har jag dom bästa höga, svarta jeansen (klick) och en passande enkel tröja till (klick).

Jag köper billigare (kanske inte bästa kavlitén) att jobba i för att det inte ska svida så mycket när jag spiller färg på kläderna. Så det blir svarta jeans, enkel tröja eller en skön t-shirt (tips).


Kommentarer

 1. Madcat

  Har alltid undrat, heter det stället ”salongen” där du jobbar eller kallar du det bara salongen för enkelhetens skull? 😁 Tack för en välskriven och intressant blogg Elin!

  1. Elin Johansson

   Haha, aldrig tänkt så 😉 Nej alltså salongen är ju ett ställe jag jobbar på, lika som folk säger ”Jag ska till kontoret”. Tusen tack för kommentaren, så roligt att du tycker om bloggen. KRAM

 2. Ebba

  Åh snälla skapa en instagram där du säljer dina gamla kläder. Tycker du har så himla fin stil! Är själv student och har inte harft råd att köpa nya kläder på över ett år (eller frisörbesök på två år)… Känner mig sjukt sunkig haha. Skulle bli superglad om man fick chansen att få köpa beg fina kläder! Stor kram

 3. Lina

  Vår soffa kommer från Soffadirekt. Hade lite problem med frakten men det berodde på att jag var deras första kund någonsin som ville ha leverans till Finland. Soffan i sig var enkel att bygga ihop och den är både skön och snygg så här två år senare.

 4. Marieh

  Jag brukar lägga min telefon i andra änden av rummet. På så sätt måste jag gå upp när den ringer, det är ju mycket lättare att snooza om man ligger kvar i sängen.

  1. Elin Johansson

   Ja, jag försökte med det men jag är rätt att jag inte kommer ”höra” alarmet – haha. Jag har den nära för att den ska skrämma mig till döds för att vakna 😉

 5. Ellinor

  Hej Elin,
  Jag och min kille handlade soffa + säng hos Soffadirekt! Fina varor men katastrof leverans! Vi fick vänta 2 månader och när leveransen väl kom var säng gaveln helt trasig.. Det fins mycket recensioner om denna sida.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"