Beauty

Puderbaserad ögonbrynspenna

Hej vänner!

Någon kände på sig att jag var ute efter en ny ögonbrynspenna. För mig går det i perioder där jag antingen använder pomade och vissa gånger vill jag bara använda penna. Jag färgar mina bryn en gång i veckan och precis efter jag gjort det räcker det med att bara använda brynpenna för att hårstråna är redan så pigmenterade. Jag försöker färga precis på samma sätt som att jag skulle fylla i dom vilket gör att jag bara behöver piffa till snabbt, enklare än då blir det inte. Jag har gjort ett gammalt inlägg på hur jag färgar mina bryn (HÄR-KLICK) – kanske ska göra ett uppdatering eftersom jag format om dom på senare tid.

Jag fick hem ett pressbud från Isadora som innehöll deras ”Brow Powder Pen”, PRECIS det jag var ute efter. Jag tycker att mina bryn blir för ”hårda” eftersom jag inte har en mörk bottenfärg i håret längre. Även om jag väljer en ljusare nyans på pomaden så hjälper det inte, det blir för skarpt.

Här har jag färgat brynen och bara fyllt på med denna penna i färgen ”Light Brown” 20% rabatt (HÄR-klick)

Jag älskar att det ser ”skuggat” ut och att den inte alls är skarp när man lägger på den. Jag har kommit på att skugga ser mer mjukt och naturligt ut än att lägga en kräm-konsistens. Jag upplever det betydligt enklare att fixa brynen och råkar jag skugga utanför så lägger jag lite concealer (denna) under brynet så är det clean igen. Det går i perioder det där men just nu är det detta jag kör på. Jag använder också en färgad ögonbrynsgel (denna*brunette) samt en ”setting gel” (denna) för maximal hållbarhet.

Dom kommer i olika nyanser så som: Medium Brown, Dark Brown, Pen Black, Light Brown och Pen Tupe. Dom kostar 109 kr och just nu är det 20% rabatt på dom (HÄR- KLICK)

Kommentarer

 1. Hanna

  Jag har bara toppat det tidigare och har ingen frisyr egentligen, så äntligen vet jag vad problemet är! Tusen tack för ditt svar! 🙂

 2. Felicia

  Hej Elin! Finns det någon av redkens seriers som funkar med hairtalks fästen? Hört att man inte ska använda schampo med olja eller proteiner i? Har Disp nu men tycker att det känns ”tungt”. Hoppas att Torsten mår bättre ❤️

  1. Elin Johansson

   Hej Felicia! Åh, tack – han mår mycket bättre nu ❤️
   Jag tycker Redkens silverschampo,Color Extend och Extreme funkar bäst 🙂 Maria Nila Head&Heal funkar också för mig. Man får testa sig fram men jag brukar tänka att inte använda produkter med mycket olja i sig. KRAM Elin

 3. Hanna

  Hej Elin! Jag har en fråga som jag skulle bli så tacksam om du kan svara på. Jag har försökt spara ut mitt hår i ca 4 år nu, men kommer liksom ingen vart längre. Jag använder bra (vad jag tror i vart fall) hårprodukter, schampoo, balsam och inpackning från Redken, tvättar håret max två gånger i veckan och lägger inpackning vid varje tvätt. Använder en hårolja från Shu Uemura, använder värmeverktyg väldigt sällan (max 1 gång varannan månad) och de gångerna jag väl använder värmeverktyg har jag såklart värmeskydd i. Trots detta blir mina toppar slitna väldigt fort, vilket innebär att mitt hår inte blir längre, för varje gång jag går och klipper mig måste jag klippa bort allt slitet vilket i praktiken innebär att det blir + – 0 på mina länger hela tiden. Vad kan jag göra för att undvika detta? Borde jag byta produkter? Tack på förhand och tack för en fantastisk blogg, tycker du är så inspirerande!

  1. Elin Johansson

   Hej Hanna! Tusen tack ❤️
   Åh, det är det största dilemmat 🙁 Du gör alla rätt. Men jag undrar om när du klipper dig, tar bara frisören längst ner på topparna eller klipper frisören hela håret? Om man struntar i att klippa upp och klippa en form på håret så blir det håret aldrig klippt, vilket gör att håret ”äts” upp och går av med tiden. Då spelar det ingen roll hur bra du sköter håret eller vilka produkter du använder. Dubbelkolla det med din frisör nästa gång du klipper dig. Kram Elin

 4. Annika

  Fint resultat.
  Tycker att alla sorts brynprodukter funkar för er med mörka och redan fylliga bryn. Jag har ljusa och glesa, saknar strån helt på ett ställe och då är kinkigare med hur de målas för att det ska se någorlunda äkta ut.

  1. Elin Johansson

   Tack 🙂
   Ja det är sant, jag kan använda denna för att jag redan färgar brynen regelbundet.
   Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"