Före och efterHairSkadat hår

JAG FICK BORT POTTAN – vård för slitet hår

Hej finaste ni!

Nu är det måndag och nu har hemmet börjat komma i fas. Eftersom huset är så stort kommer det ta ett tag att fylla med möbler och piff. Men vi tar en sak i taget och det kostar också mycket att köpa allt nytt på samma gång. Det känns verkligen så mycket bättre än vad jag trodde från början. Jag kan själv inte förstå att vi gjorde detta och hur fort allt gick. Men detta är VI och lugnet som är här ute går inte att ta in, min själ behöver detta.

Men hur som, nu behöver vi lite hår in på bloggen igen känner jag. Här har vi min underbara kund som gått hos mig i evigheter. Vi har en lång historia bakom oss och hon kanske inte har skött sina kort helt rätt varje gång. Men som man bäddar får man ligga och jag försöker göra det bästa av situationen varje gång – såklart.

Denna gång hade vi en 4cm egen utväxt, ca 5cm gammal: mörk bottenfärg, 3cm övergångsparti och resten blekt blond. Målet är att bli blondare, få bort all gammal färg och helheten ska se mer naturlig ut. Fasen vad svårt det är att få bort gammal ombré färg

Här ser ni läget. Även fast håret har varit med om två veckors solsemester så är det TUR att hårkvalitén är bra. Som alla förstår så är detta en process och kommer ta några gånger för att helheten ska se perfekt ut. Men jag började slinga bort den gamla färgen. Jag la en mörkare blond nyans mellan paketen och slingade så mycket så jag fick kramp i fingrarna. Jag gjorde tunna, tunna slingor för att ”skugga” ut utväxten. Jag rörde inte hennes egna bottenfärg i första skedet. Jag handmålade den orangea partiet som låg under den färgade bottenfärgen.

Sedan la jag massor med färg i schamponeringen för att neutralisera tonerna som uppkom. Jag skuggade hennes egna botten, mellanfärgen och sist längderna. Eftersom jag inte kunde så högt upp med slingorna får hon en längre mörkare utväxt förhållande till längden på hennes hår. Men jag själv blev chockad vad jag lyckades med på en behandling. Min viktigaste prioritet var kvalitén, om den rubbas kommer jag inte kunna fortsätta färga henne ljusare. Det därför man väljer att färga håret i olika etapper för att bibehålla kvalitén för framtida fägringar och självklart: Resultatet i slutändan.

VÅRD:
I detta fall är vården mellan behandlingarna extra viktig. Jag vill introducera er till ett nytt märke (för mig) System Professional. Har man väldigt torrt, slitet och skadat hår – denna serie (här) är för er. Eller som min kund, behöver ge håret all keratin och olja man kan mellan färgningarna. Jag har använt denna serie både på kunder och på mig själv i några månader och ni måste testa denna. Oljan (klick) doftar så gott så man får panik, ger håret en underbar vård/glans också.

Sedan älskar jag hårinpackningen från Joico (denna), en gång i veckan så ger du håret massor med kärlek. Den leave-in jag använt senaste veckorna kommer från Kerastasé (denna) och wow – är du blondin så kommer du älska denna. Då använder jag först leave-in och sedan luxe oljan i handdukstorkat hår – sedan föna eller låt självtorka.

Kommentarer

  1. Sabine

    Hej! 🙂 kan man ha kerastase blond serien på hairtalk? Schampoo balsam och leave in? Stor kram och tack om du har tid att svara 🤗

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"