HomeLivsstil

Kunde jag fått lite hjälp i alla fall? Väntan på män och dom skönaste jeansen

Hej bästa ni!

Hur har er helg varit? Min kunde inte blivit en bättre sådan. Jag jobbade hemifrån hela fredagen och fick massor gjort, tack för det. Jag tog mig en rutt till Ikea och HM Home i Kungens Kurva för att kika in lite smått till huset. Ibland är jag rätt stolt över att jag sällan behöver ”hjälp” liksom. Jag handlade stolar, byrå och andra stora saker som jag då skulle få in i bilen. Tänkte väl inte riktigt på om jag skulle få in allt, haha. Men som den organiserade person jag är höll jag på och fälla säten och dona runt i bilen för att få in allt. Det stod ett grabbgäng på parkeringen vid mig och dom verkligen glodde på mig när jag krigade för att få upp allt i bilen. Det slog mig senare hur ingen frågade mig om jag behövde hjälp. Dom stod bara där och snackade liksom och jag var helt svettig efter den sessionen på parkeringen. Men när jag kom hem så bad jag A hjälpa mig att få ur allt i bilen och det första han frågar mig: ”Vänta, fick du i allt detta själv?”. Han kollade verkligen på mig med en extremt förvånad blick. Där kunde jag malligt säga, ”EH – JAA” – bokstavligen med mina bara händer. Jag tycker om att klara av saker själv, har jag alltid gjort. Kolla på hela min karriär, mitt liv – jag gör gärna allt själv.

JEANS: (HÄR)SKJORTA (HÄR) – SKOR NIKE (utgått)

Men allt kan man inte göra själv, det mesta blir roligare om man gör det tillsammans. Det är femte vändan vi tar för att slänga kartonger, skräp och annat smått och gott.

En sak som jag fick mängder av dm:s om är mina jeans. Efter min op känner jag mig betydligt bekvämare i ljusare jeans och jag måste tipsa er om dessa. Jag köpte mina i New York och jag vill gärna lägga lite mer pengar på jeans (dessa-KLICK) – wow wow wow. Dom är höga, mjuka och jag har dom i storlek 38. Om ni är ute efter ett par nya jeans, ni kommer älska dom.

Sedan var det dags att åka till K-rauta för att köpa hyllplan till garderoberna som finns i hallen och på ovanvåningen. Fick leta efter karln ett tag och det verkade inte brinna i knutarna direkt, denna väntan på män – haha.

Såklart var det speciella mått på hyllplanen så dom fick skära ut exakt, väldigt hjälpsamma och bra att dom erbjuder det.

Vi gick förbi Babas och båda ba: ”Nej men ska vi lyxa till med en hamburgare?” – well det blev så. Fasen vad goda dom var, jag tog en burgare med avokado, gurka och massor med mojs på.

Nu börjar vardagsrummet nere börja lika något bo-bart. Väntar fortfarande på matta, en till soffa och lite så. Fåtöljerna hittade jag på Ikea, soffan finner ni (HÄR), soffbordet (HÄR).

Kudde med tofsar: HÄR
Kudde med svart/vitt (t.v): HÄR
Kudde orange: (HÄR)
Jordgloben: Zara Home
Stora beigea kudden: Ikea
Svart taklampa: (HÄR)

Nu ska vi för första gången slänga oss i soffan och kolla på en film. Imorgon ska jag till salongen och senare i veckan vankas det gala. Jag vill tipsa om en bra serie på Via Play ”Den som dräper – mörkret” – shit vad spännande den är. Ha en mysig söndagskväll. PUSS

Kommentarer

  1. Camilla

    Hej Elin!
    Du har delat med dig av så många bra och användbara hårtips. Jag är nu frisörlös och det är lite akut, har blont hår, och tycker det är så svårt att hitta en frisör som behärskar blonda nyanser och samtidigt är kunnig på att klippa ett långt hår snyggt, och hittar ingen att gå till, har googlat, men känner mig osäker på vem jag ska välja. Har besökt några ”kändisfrisörer” i Stockholm och då blir man lite kräsen…tyvärr. Bor i Göteborg och det är där jag letar och letar, och nu undrar om du kan ge mig en hint om vart jag ska gå? Tänker att du har mer kännedom om frisörer och salonger, och snälla vill du dela med dig? Söta Elin vet du/ eller hört om någon bra frisör eller bra salong i Göteborg? Tusen tack på förhand! 🌹Hälsningar Camilla

  2. Emma

    Alltså sådär me hjälp.. Ja vet inte ibland önskar ja de fanns typ vett o ettiket kurs haha i skolan som förr i tiden.. Ja är samma som dig envis o vill klara själv.. Men varit vissa gånger ja storhandlat me barnvagnen två små barn varav en på stå platta, bara en sån liten sak som att hålla upp dörren. Eller när treårigen somnat i vagnen o den ska bäras upp för lite trappor.. Ja vet inte i sånna situationer är ja själv inte någon som bara går förbi. Det är ju kul o göra andra glada vara hjälpsam så mår man bra. 🙂. Om de så är o erbjuda en gammal människa sin plats på bussen, hålla upp dörren, erbjuda bärhjälp om man ser något i nöd. Säga ett snällt hej till en gammal människa när man ändå samväntar på bussen. Haaha. Tänker på ytterligare en gång när större grabben envist ville ta cykeln en längre sträcka (fyra år) så blev han jättetrött i benet o de sluta med att ja gick en bra bit skjutandes på en vagn samtidigt som ja bar honom samtidig som ja försökte släpa cykeln.. O många gick samma väg lugna promenader o gick nonchalant förbi.. Så många som också tränar på gym för o bli biff, men då kan man inte vara uppmärksam o erbjuda hjälp att lasta när man uppenbarligen står nära ett helt gäng, dålig stil.
    Intressant tanke du tog upp, hehe även om ja älskar självständighet och aldrig förväntar mig hjälp, skulle de inte skada med lite gentlemen o gentlekvinnor, det är mer attraktivt än all styling i världen med vänlighet ❤️men strong att du alltid krigar på stort som smått. Alla tankespår du tar upp me oss senaste tiden väääldigt intresserant. 🙂Grattis till huset.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"