My thoughtsRecept

Tips på godaste frukosten

God morgon vänner!

Jag ska snart åka in till salongen för en halvdag där men först vill jag bara tipsa er om TROLIGEN den godaste frukosten just nu. Jag älskar havregrynsgröt, speciellt fullkorn men det brukar vara mer en vintergrej hemma hos oss. Men sedan kikade jag in Therese Lindgren’s video där Bianca Ingrosso skulle bestämma vad hon skulle äta under en dag. Där skulle Therese äta ”Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen”JAG DÖR. Jag har gjort detta förut men glömt bort hur fasansfullt gott det är.

Frukost är min grej, jag skulle kunna äta det vid varje mål och tillsammans med ett kokt ägg är denna frukost komplett. Just nu har vi snöat in oss på min gudomliga äggröra, hur jag gör den finner ni här (klick). Men nu ska jag tillbaka till gröten, såhär gör ni:

HAVREGRYNSGRÖT MED KANELSTEKTA ÄPPLEN

Du behöver:
– Havregrynsgröt (1 dl havregryn, 2,5 dl vatten)
– 1 äpple (rött är godast)
– Valfritt fett (kokos eller smör/olja)
– Kanel
– Flytande honung

Du gör:
Jag gör alltid gröten i micron. Tipset är att låta den ”koka” några sek i micron när den är klar, precis innan den sväller över kanten. Sedan vispar jag gröten med en gaffel i talltiken – den blir krämigare då. Sedan skär jag äpplena i mindre bitar, dock inte för små. Stek äpplena i fett, ca 4-5 minuter på medelvärme. Lägg i valfritt mycket kanel, jag kör i rät mycket och sedan trycker jag ut ca två matskedar honung. Vill man ha lite mer rinniga äpplen kör du i mer honung. Låter det steka ihop på låg värme tills äpplena är mjuka men ändå lite tuggmotstånd.

Lägger allt på gröten, doften här är ljuvlig!

Här är mitt nya tillskott, den är genialisk. En mjölkskummare från himmelen. Jag har gjort iskaffe, latte, frappe – ALLT i denna. Alltid när jag är ute på restaurang och äter frukost får man alltid skummad eller varm mjölk till gröten – ville inte vara sämre. Allt är synkat med appen, så smart.

Häll på mjölken. Här kan man ju toppa med vad som helst: müsli, granola, nötter, torkad frukt – vad man gillar. Jag åt den solo, njöt utav varenda tugga!

Kommentarer

 1. Maria

  Ser jättegott ut. Lite för mäktigt nu i värmen. Men kommer nog göra detta mycket i höst och vinter. Tack för receptet. Ha det bra.

 2. Camilla

  Tack snälla för tips! Jag använde en sådan från Björn Axén när de kom, men de var rätt klumpiga och jag fick det aldrig bra…tyckte att det krusiga syntes. Ska inhandla en mindre variant och göra enligt dun rutin:)

 3. Emma

  Har alltid haft samma problem tills jag började använda en liten volymtång (kan vara volumaster eller en sån här billig ”volumini” som finns på lyko) och de har totalt ändrat allt. Jag gör en liten bena vid sidan om min vanliga bena (detta håret ska täcka kruset) och sedan tuperar jag försiktigt. Krusa det tuperade och borsta ut. Ev gör jag en rad till under det med krus men där tuperar jag inte.

  Gör så ett lager runt hela skallen och borsta järnet, allra bäst om du duschar+fixar på kvällen så lägger de sig lite under natten. Tuperingen innan krusningen gör kruset mindre synligt, ev får man tupera lite försiktigt i överhåret så det ligger still och täcker. Detta har totalt ändrat allt för mig, behöver tvätta håret MAX 2ggr i veckan (ofta mindre) och det ser aldrig slickat ut. Jag fixar det en gång efter dusch och sedan håller det till nästa!

 4. Camilla

  Hej Elin, en hårfråga i gröten. Jag har så kallat glashår. Blonda, tunna hårstrån som inte vill nånting. Allt glider liksom av. Har varit hos olika frisörer och brukar förklara mitt ”problem”, men alla går bet. Senast igår. Killen som klippte mig kämpade verkligen för att få volym och texture, använde produkter från Lanza (root effects, texturespray samt ett värmeskydd som även det skulle ge stadga). Ok, i en timme fanns en aning stuns i håret men sedan platt fall.
  Lockar försvinner på nolltid, uppsättningar faller ur. För några år sedan var jag till en frisör som hjälpte mig med en klassisk svinrygg inför ett bröllop. Svinryggen var borta när paret sa ja i kyrkan.

  Det känns som att jag provat varenda produkt. Ska jag ge upp och vara en slickad katt?
  Kan tillägga att jag har hellångt hår som går en dm nedanför axlarna. Jag har haft det uppklippt, men gav ingen effekt på volymen samt att det kändes tunnt. Även blekt slingor…men rädd får att det ska förstöra året. Så slutat med det.

  Har du nån idé Elin?:)

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"