HairHårförlängning och löshårMy thoughts

NYTT HÅR + vad har jag lärt mig utav ett break?

MEN HEJ SÖNDAG!

Denna vecka har jag verkligen tagit hand om mig själv, kände mig lite som en ”orginal influencer” faktiskt – haha. Nej men skämt och sido, hur fanken ska man hinna med egenvård när jobbet är hela ens liv?! Även om jag skulle kunna ”klämma” in det så tycker jag det blir onödigt för jag kommer inte ha ro till att njuta utav det. Men i torsdags hade jag en tid hos min fina vän Emelie, höjdpunkten på veckan. Vi skulle slinga upp mitt hår som växt så det knakar på sista tiden. Vi skulle även sätta i nytt hår, så jag är klar för året tänkte jag. Men jag hade funderat på att sätta i betydligt mindre Hairtalk och hålla längden mer mot mitt egna hår. Förra gången smällde jag i 6 paket och jag ska vara ärlig med att säga: det var för jobbigt.

HAIRTALK:
3 1/2 paket
Nr: 60 & 613/18 40 cm
Alla colorplussade i ”SILVER”

Jag var helt bestämd: mindre hår och klippa av en bra bit så löshåret matchar mer mot mitt eget hår. När vi var klara kände jag bara: ÅH så skönt. Vi var inte klara förens vid 20.00, tror vi babblar för mycket men Emelie är helt fantastisk – det vet ni redan.

Nej men jag ÄLSKAR min nya look. Från sex paket till lite över tre paket, lycka. Juste, när jag ändå har denna bild framför mig. Ni var så många som frågade om tröjan – ni finner den HÄR (KLICK). Jag har den i storlek M och färgen är helt fantastisk – speciellt när jag är såhär blond nu.

Men jaha, då är min 1,5 veckas rehab från salongen över. Imorgon står jag på salongen igen: tiden går för fort. Vad har jag lärt mig då? Ska jag vara ärlig så har jag skymtat en liten deppig sida hos mig själv. Även om jag har fullt upp med mitt nya projekt, bloggen och allt annat jag knappt hinner med i kombination med salongen. Så har jag inte känt någon mening att gå upp på morgonen, förstår ni vad jag menar?! Jag är en extremt inbiten knegare, jag har fysiskt arbetat sedan 14 års ålder. Det låter kanske konstigt men i mig själv är min blogg inte alls samma arbete som frisör, alltså i mitt huvud – ta mig rätt. Även om det självklart är det men jag har svårt att se event, middagar, luncher, etc som arbete. Låter kanske dubbelmoral men jag tror det handlar om vad man är van vid. Men detta break från salongen har fått mig att inse att jag älskar mitt jobb. Det sitter i blodet på mig, att knega – jag älskar att knega. Det är också svårt att finna inspiration till sociala medier när man är hemma och inte är inne i ”stressiga” vardagen – hänger ni med?!

Jag har för visso svårt att bli nöjd och jag kommer säkert klaga något enormt när jag kör mina 12h pass på salongen – framförallt inför jul. Men det är väl just det som är kneget: att få klaga, längta till helg och återhämta sig efter en jobb-vecka. Kontraster är livet: skulle jag träffa mina vänner hela tiden så skulle jag aldrig uppskatta tiden med dom. Nu får jag planera och försöka finna tid med familj/vänner. Men när vi väl ses, gud vad jag älskar varenda minut utav det. Det som har varit positivt med detta break är att jag ser fram emot att färga hår igen, mina kunder kommer glöda i min stol kan jag lova. Jag är livrädd att bli för bekväm eller tappa kärleken till att färga hår: för jag tror att kvalitén försämras då. Jag har fått varva ner och funnit ett lugn i mig själv som jag inte trodde fanns. Nästa break jag ska ta: då hyr vi ett hus utomlands en period. Det är svårt att slappna av när man är hemma, så känner jag i alla fall. Nu ser jag fram emot en ny knegar vecka, ha en mysig söndag vänner ❤️

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"