BeautyHair

Prio i livet? Tips vid torr hårbotten? Hudvård? Gråa hårstrån?

God kväll vänner!

Hur mår ni? Jag har fått för mig att det är torsdag idag, men ack så fel jag hade. Veckorna bara flyger iväg och jag vill bara att denna vinter ska vara över, jag vill ha vår och sommar. Vi planerar rätt mycket resor nu i år och Europa måste få bli lite varmare. Första stoppet blir Milano i mars, älskar Milano. Vill bara äta chark, lyssna på det vackra språket och andas in italiensk chill-vibe med min älskade karl. Jag hoppas att dom nya produkterna som ska lanseras för MyMolimenti hinner komma till mig så jag kan passa på att fota fina bilder i Milano. I och med viruset har all vår produktion i Kina varit på hold vilket gör att vi är försenade med nya produkter. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag är verkligen sjukt glad över MyMolimenti – framförallt för att ni som handlar tycker om håraccessoarerna. Man måste börja någonstans och att bygga ett nytt varumärke tar tid och jag hoppas inom två-tre år kommer jag endast behöva arbeta med MM och frisör på deltid. Min dröm är att köpa ett till hus (alt sälja vårat) utomlands och bo mestadels där och kommer hem till Stockholm för att ta kunder då och då. Ska vi ha familj i framtiden så måste den omställningen ske innan. Så klyschigt men man lever en gång och jag tänker ta vara på varje liten chans jag kan ta för att utvecklas, våga leva och skita blankt i vad andra säger.

Men jag hade en frågestund på min Instagram för någon vecka sedan och hann inte med att svara på alla frågor. Så tänkte ta in några här:

FRÅGA:
Vad är dina största prion i livet just nu?

SVAR: Min största prioritet just nu är att nå mina mål tillsammans med A. Jag har kommit till insikt att livet inte är någon lek och för att få det man vill måste man kämpa. Jag har lärt mig genom den hårda skolan att ingenting kommer till en gratis och känslan när man lyckas är oslagbar. Jag vill prioritera mina vänner och familj mer. Men framförallt är MyMolimenti mitt främsta fokus.

FRÅGA:
Bästa produkten för torr hårbotten?

SVAR: Jag har själv problem med torr hårbotten, framförallt på vintern. Mitt absolut bästa tips är vanlig kokosolja, du vet burken man köper i affären. Dagen innan tvätt dränker jag in håret i kokosolja (smält i micron) – masserar in i hårbotten och använder en borste (tips-klick) för att stimulera rötterna. Sedan flätar jag håret: sussar sött natten ut. På morgonen schamponerar jag med ett detox-schampo (tips-klick) tre gånger på raken och avslutar med balsam (tips-klick). Denna kur gör jag två gånger i månaden och fungerar varje gång.

FRÅGA:
Vad gör man om man börjar få gråa hårstrån?

SVAR: Det beror helt på vilken färg du har på håret. Men kunder som börjar få några gråa strån brukar jag börja med att slinga in tunna, tunna ljusare slingor som möter dom ”gråa” stråna. Det gäller både brunetter och blondiner. Sedan kan jag måla bredare pariter på längderna för att få kontraster. Sedan brukar jag alltid skugga hårbotten i schamponeringen med en mörkare nyansering som matchar kundens egna bottenfärg för att ”blenda” ihop allt naturligt och snyggt. Men det värsta du kan göra är att färga en bottenfärg rakt av. Rådfråga alltid din frisör men mitt tips: möt dom gråa stråna än att radera dom. Sedan en viktig sak: RYCK ALDRIG BORT HÅRSTRÅN. Risken är att du aldrig får tillbaka håret.

FRÅGA:
Utbildade du dig till frisör på gymnasiet eller efter?

SVAR: Jag gick frisörgymnasiet och tog gesällen i samband med studenten. Sedan var det bara att börja jobba. Jag arbetade som anställd fram till 2011 och har varit egen företagare sedan dess.

FRÅGA:
Du har så fin hy, vad använder du för produkter?

SVAR: Men så snäll du är, tusen tack. Jag gjorde faktiskt ett stort inlägg om min hudvårdsrutin i november – har inte ändrat något sedan sess.
DU KOMMER TILL INLÄGGET HÄR —> (KLICK)

FRÅGA:
Vart ska man lägga balsam, bara längderna? Även olja, vart ska man lägga den?

SVAR: Ska och ska, det är helt upp till en själv. Men jag tycker hela håret ska få kärlek och återfuktning. Om man endast lägger vård i längderna: då kommer det slitna överhåret dra ner resterande i skiten. Det man glömmer oftast är att överhåret (från öron uppåt) är det hår som du vill ha ner som längder i framtiden. Om då överhåret inte får vård, hur ska det då klara att bli långa längder sedan? Vilken kvalité kommer det håret vara i då? Idag kommer det bättre och bättre hårvård och vi blir mer och mer pålästa. Det finns många ”do’s and don’ts” som lever kvar från barnsben men både vi och marknaden utvecklas. Jag lägger balsam i hela håret, från rot till topp. Hitta ett schampo och balsam som passar ditt hår, bästa sättet är att testa sig fram. Sedan schamponerar du håret minst 2 gånger på raken och applicera balsam i hela håret. Smek från pannan och ända ut till toppen: låt verka och skölj ur väldigt noga. Lyft på håret, rikta munstycket in i hårbotten och ruska med handen så vattnet sköljer ur allt. En gång för alla: man ska ALDRIG lämna kvar rester av balsam i håret. Låt en leave-in och olja sköta det. Olja lägger du också på hela håret, fast där börjar du från toppen och mot botten. Jag gjorde nyss en mini ”tutorial” på hur jag lägger leave-in och olja på Instagram (StyleElin). Jag sparade det som en händelse, in och kika där. Hoppas du fick några tips och stort lycka till ❤️

FRÅGA:
Om du inte hade varit frisör, vad hade du jobbat med då?!

SVAR: Tror jag svarat på den tidigare men om jag fick göra om allt igen, då skulle jag vilja bli försvarsadvokat.

FRÅGA:
Vilken ögonskuggspalett använder du mest och har använt längst?

Helt klart ”Soft Glam” paletten från Anastasia (här). Ska jag åka bort eller vad som helst så finns det ingen tvekan om att det är den paletten jag tar med mig. Jag kan använda alla färger och den passar till allt. Ska man slå till på en dyrare ögonskuggspalett är denna väldigt prisvärd. Av den anledningen att man kan använda så många färgkombinationer.

Använt den idag bland annat ❤️

Kommentarer

  1. Katherine

    Brilliant answers. On treating dry scalp, i use coconut oil but i never knew about the detox shampoo. Also, the moisturizer does serve as the conditioner right?

  2. Katrin

    Hej Elin. Jag har precis börjat använda aleppotvål och har förstått att jag då ska undvika alla produkter som innehåller silikoner och massa annat. Det är ju en djungel. Vet du några stylingprodukter som jag kan använda? Typ något värmeskydd och spray? Hur är det med tex maria Nila? Det står att det är paraben och sulfatfritt. Jag blir inte klok på vad jag ska köpa … tack för en inspirerande blogg. Katrin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"