My thoughts

Stödpaket, spökstaden och irriterade ögon

Hej fina ni!

Hur är allt med er? Jag vet att alla är översvämmade med Corona information och jag själv är helt mättad på all information. Jag klarar inte av att gå in på Aftonbladet eller Expressen för det pumpas ut artiklar som att det inte fanns någon morgondag. Jag försöker se 22.00 nyheterna varje dag för att få information och följa myndigheterna. Jag jobbar på som vanligt på salongen tills någon högre makt säger något annat. Än så länge har jag inte påverkats alls utav viruset. Jag har en bra dialog med alla mina kunder, vi kollegor emellan samarbetar för att skapa dom bästa förutsättingarna så att alla kan arbeta. Vi är egna företagare och vi som bransch måste överleva detta tillsammans. Som tur är hade jag planerat att bara jobba två dagar på salongen första halvåret 2020 på grund utav MyMolimenti tar mycket mer tid. Det betyder att jag jobbar mycket hemma ändå och tar alla möten på telefon så mina rutiner blir den samma. Det enda som är att Stockholm är en spökstad, energin i luften är tryckt och sammanbiten. Märkte det igår när jag jobbade med kunder att man kan inte prata om något annat än Corona och stämningen är låg. Jag slipper köer i trafiken och allt går väldigt smidigt, om man ska försöka se något positivt mitt i allt.

Men jag har även kvidat igenom tre dagar med smärta i ögonen. Jag gjorde Yumi Lashes i lördags och något gick snett, jag ser ut som jag inte sovit på ett halvår. Mina ögon är röda, variga och det gör allmänt ont. Jag klarade inte av det länge så jag pratade med KRY igår och dom bad mig åka in akut men att sitta på ett sjukhus i detta tider gör jag bara inte. Så imorse hängde jag på låset kl 08.00 på Ögonakuten som har ett eget sjukhus på Fridhemsplan. Det var inte en kotte där och jag fick komma in direkt till en optiker och sedan träffa en ögonläkare. Hon konstaterade att jag fått ett allergisk reaktion utav behandlingen och att hon som gjorde det måste dragit upp fransarna så pass mycket så det bildats en ”ficka” mellan frans och hud. Där har då alla vätskor krypit in och skapat en reaktion. Jag gick därifrån med allergitabletter och droppar – hoppas det lägger sig om några dagar.

Annars vill jag verkligen lyfta Hairstuff som försöker med dom kan för att bidra till den kris vår bransch står inför just nu. Jag har pratat med många frisörer, framförallt anställda frisörer som är rädd att mista sina arbeten. Jag hoppas verkligen att regeringen inte glömmer bort oss småföretagare samt att grossister försöker med vad dom kan. Vi måste tillsammans överleva och jag blir enormt ledsen om många kreativa själar inte får fortsätta skapa fina hår. Detta är en hjälp på vägen och vill verkligen stötta företag som försöker med vad dom kan. Ping till Frisöföretagrna som verkligen kan hjälpa landets frisörer…KRIGA!

Annars rullar allt på som vanligt. Vi hade dock strömavbrott i över 12h igår, lagomt lack när vi kom hem från jobbet. Sats har stängt så vi åkte till XXL och köpte hem träningsredskap för att kunna träna hemma. Jag använder 95% hantlar, bollar (fria vikter) när jag tränar så detta räcker gott och väl för mig. Vi har även börjat ta tag i ovanvåningen – kommer ni ihåg min House Tour från i somras (här)? Jag skulle visa er ovanvåningen i nästa house tour men vi har inte inrett klart där uppe. A handlade en dagbädd igår som blev riktigt fin och under våren ska allt bli klart. Jag visar er i veckan hur dagbädden blev. Vi sålde ju vår maffiga Mr Big soffa och har fortfarande inte hittat någon ny som vi tycker om. Aja, det får ta den tid det tar – hus är väl ett livsprojekt. Jag ska vila ögonen nu tills mitt telefonmöte om några timmar. All kärlek ❤️

Kommentarer

  1. Rebecca

    Så komiskt när man läser om Yumi Lashes och det brukar stå att det är allergivänligt och inga starka kemikalier o.s.v. Men jag har lärt mig att allt är en sanning med modifikation, då jag lider av ögonallergi året runt och har en hud som lätt reagerar. Det finns t.ex. flertalet ”allergivänliga” hudkrämer som innehåller ämnen som retar huden -och som jag får en allergisk reaktion av. Börjar man slå upp ämnena i innehållsförteckningen kan man börja förundras av hur mycket skit det är i det mesta som säljs -även när man köper hos exempelvis hudterapeuter. Ledsamt men sant.
    Krya på ögonen!
    Kram

  2. Jennifer

    Tänkte på soffa, har du kollat in Sweef? Vi har Grizzlyn därifrån och är så himla nöjd! Fler jag känner har också olika modeller därifrån och dom är underbara 😍

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"