Beautyhudvård

Min uppdaterade hudvårdsrutin

Hej mina stjärnor!

Hur ligger luggen? Är det någonting som verkligen hamnat i fokus de senaste åren är hur vi tar hand om vår hud. Jag kommer ihåg: under hela min uppväxt tvättade jag ansiktet med vanlig tvål och smörjde in med Nivea-burken. Men när jag började jobba och tjänade pengar så blev jag mer intresserad utav dyrare hudvård. Det handlade egentligen inte om att jag hade några problem med min hy utan mest fascinationen över alla fina burkar, serum och krämer. Jag tror min första hudvårds-serie kom från Elemis, ett märke som fortfarande är väldigt populärt. Dock är jag dålig på att testa nya produkter inom just hudvård för jag fungerar lite så att fungerar något bra så håller jag mig till det. Men i och med att åren går poppar det fram enormt mycket bra hudvård så kan jag inte hålla mig ifrån att testa lite nya produkter. Sedan är alla olika och mina produkter jag använder kanske inte fungerar på din hy men det är alltid roligt med inspiration. Få upp ögonen på något, läs produktbeskrivningen och se om dem faller dig i smaken. Mitt senaste hudvårds-inlägg gjorde jag i november och ni kommer till det (här-klick). Några produkter kör jag med fortfarande men jag har även tillsatt andra alternativ.

RENGÖRING (klick)TONER (klick)

Då börjar vi med rengöring, denna stjärna känner ni igen och jag varvar mellan (denna-klick) eller den här ovan. Det jag ÄLSKAR med denna är att allt smink, eyeliner, mascara – tutti går bort i ett. Jag behöver inte gnugga till oändlighet eller använda separat make-up remover för att ta bort eyeliner eller likande smink. Huden blir helt ren och den löddrar underbart fast den är i gel form. Ni måste ge denna en chans, ni kommer inte ångra er. Sedan ett nytt tillskott i skåpet, en toner som innehåller glykol – salicylsyra som hjälper till att stimulera cellförnyelsen. Den avlägsnar även överflödigt talg, gamla hudceller och motverkar porer. Jag använder denna istället för att peela ansiktet som man brukar göra någon gång i veckan annars. Sedan tar denna bort överflödig makeup som inte rengöringen fick med. Om jag får en finne så doppar jag ner en tops och duttar på finnen några gånger per dag så torkar den in snabbt som attan. Jag använder den både morgon och kväll.

PADS KVÄLL (klick)PADS MORGON (klick) *ny förpackning

Nu kommer vi till dom genialiska pads som tagit mig med storm. Vi börjar med dom jag använder på kvällen, två gånger i veckan. Efter tvätt och toner drar jag över ansiktet med dessa effektiva pads som ger en AHA -peeling. Dessa kan man jämföra med peeling men man slipper dessa korn i kräm-form som river upp huden i onödan. Dom sticker till och huden blir jämn, ren och ger framförallt en härlig lyster. Även om jag använder mycket smink så älskar jag känslan utav att huden är totalt ren, dessa är nyckeln till det. Avlägsnar döda hudceller och ger en naturlig peeling, underbara helt enkelt. Sedan har vi padsen på morgonen som jag använder 1-2 gånger i veckan. Som nya namnet säger: ”Morning Glow”. Dessa pads återfuktar och ger huden en energi boost som jag upplever gör underverk under make-upen. Man känner verkligen lystern i huden efteråt. Jag drar igenom ansiktet med dessa och sedan dag-krämen: använder alltså padsen istället för serum.

ÖGONSERUM (klick)ÖGONCREME (klick)

Sedan kommer vi till två nytillskott som jag verkligen kan rekommendera. Jag brukar inte använda ögonkräm, oftast duttar jag dag/natt krämen under ögonen. Men sedan fick jag hem dessa och tyckte kombinationen av serum och kräm var underbart. Både serumet och krämen är lätt i konsistensen vilket jag tycker om. Oftast när ögonkrämerna är för feta så tycker jag det blir motsatt effekt. Jag duttar först på serumet, applicerar resterande hudvård och sedan sist duttar jag på krämen. Perfekt för puffiga ringar under ögonen som skapas under natten.

SERUM DAG (klick)SERUM KVÄLL (klick)

Jag älskar serum, det lägger jag mest pengar på. Även om det är många steg att genomföra är det helt ärligt en njutning varje gång. Dag-serumet använder jag för att den ger en sjuk antioxidant-boost som jämnar ut fina linjer och skyddar huden från fria radikaler. Dessa två serum har jag använt längst och något jag aldrig kommer sluta med, min bas helt enkelt. Sedan har vi natt-serumet, bombat med fukt. I gel-form applicerar jag detta serum med glädje varje kväll. Den har otroligt många fördelar, bara kika in och läs mer. Dessa serum är kungen och drottningen hemma hos mig men jag har två bubblare…

SERUM t.v (klick)SERUM t.h (klick)

Nu kommer vill rent nörderi, på riktigt. När man tycker om hudvård så kan man inte ha för många serum. Egentligen är detta långt ifrån serumen ovan när det kommer till innehåll, det märker man på priset också. Men jag upplever serumet till vänster ger en underbar lyster under make-upen. När jag använder morgon-padsen kan jag applicera detta serum och sedan dagkräm för att sminket ska få en extra lyster. Serumet till höger tycker jag mest om för det ger huden en underbar återfuktning och perfekt om man har torr hy. Jag kan applicera detta serum först (torkar in jätte snabbt) och sedan tar jag natt-serumet ovan som vanligt. Man får testa sig fram vad som ger resultat. Dessa två är endast en extra touch, skulle inte ersätta mina vanliga serum med dessa.

DAG/NATT KRÄM (klick) LÄPPBALSAM (klick)

Eftersom jag använder många olika serum vill jag egentligen bara ha en fuktkräm som jag applicerar sist av allt. Denna har ni sett många gånger och den har en stående plats i skåpet. Jag använder den både dag och kväll. Sedan smörjer jag in läpparna varje dag, morgon och kväll. Det finns inget annat läppbalsam som är bättre än detta. Jag köper alltid på mig dessa när jag är utomlands, Arlanda eller liknande för dom är svåra att få tag på. När jag är inne på det märket. Dom har kommit ut med en toner som ska vara HELT GALEN (här-klick). Såg att den bara fanns att köpa online men jag är enormt sugen på den.

OIL STICK (klick)EXFOLIERANDE STICK (klick)

Sist men inte minst har vi Skin City’s hudvård i stickform, hur smidigt?! Mina favoriter är olje-sticket och det peelande sticket med ekologiskt kaffe i som peelar bort gamla hudceller. Även om jag använder padsen så måste jag ändå tipsa er om dessa sticks, tycker dom är underbara och nytänkande. Oljan kommer jag fortsätta med, kan bre på hela kroppen till och med – så härlig känsla ger den. Det finns fler olika typer av sticks, t.ex rengöring, sol-stick för ansiktet, ansiktsvatten i stickform etc.

Då tackar jag för mig idag. Jag fick med allt som jag använder just nu och mycket har ni sett tidigare men några nyheter fick jag med. Jag tycker verkligen hudvård är viktigt: det är grunden till sminket och man blir allmänt lycklig utav att se att sin hy mår bra. Det är det jag lägger mest pengar på och det gäller att hitta någonting som man tycker passar och ger resultat. Hoppas ni fick lite inspiration ❤️

Kommentarer

  1. nina

    har blekt mitt hår i ca två år (i salong) och nu har jag blivit brunett igen då jag började tappa lite hår på olika ställen har du någon/några tips på produkter som kan ”återställa” mitt hår så det inte känns så torrt/slitet samt återställer glansen

  2. Maria

    Vilken inspiration jag får av detta. Fick prov med serum plankton och det var bra. Synd bara att bra hudvård är så dyr. Men dom flesta är ju dryga. Kram fina du.

  3. Nathalie

    Vill bara tipsa om att en daglig spf bör användas i samband med aktiva ingredienser. Annars är det lite som att kasta pengarna i sjön tyvärr då effekten av de aktiva ingredienserna inte bevaras.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"