HairMyMolimenti

Molimenti HQ & passande hårfärg för ditt ansikte

+ innehåller reklam för mitt egna varumärke MyMolimenti

Hej vänner!

Det är måndag, igen. Är det bara jag som tycker att veckorna flyger fram?! I helgen fick jag en känsla av att vänta till julen. Jag har redan börjat tända ljus och baktankarna börjar komma fram. Men hur som: jag har haft en underbar helg med total återhämtning och spenderat tid med min bästa vän och min älskade man då såklart. Jag har verkligen blivit bättre på att chilla ner, leva mer här och nu. Min prestationsångest ligger och skvalpar där varje dag men jag har börjat förstå att arbete är inte allt. Låter förvisso svin-konstigt i och med att jag lever hela mitt liv för mitt jobb. Men som jag skrivit tidigare så är jag rätt trött på att hela tiden prestera och att fokuset endast ska handla om mål, resultat och att bli bättre. Jag känner så fortfarande men jag försöker ta helgerna fria och målet är att bli till freds med det. Men det bästa jag vet är långa helgfrukostar, check på den.

Annars har ”Molimenti huvudkontor-ak-vårat-gästrum” fyllts med produkter som skulle packas. Våra scrunchies (här-klick) är dom mest populära produkterna och varje dag får jag dm och mail där alla säger hur bra dom håller upp håret och skonsamheten är ett faktum. Varenda tagg, dm eller vad som gör mig så fruktansvärt glad. Vi fyllde på förr, förr veckan men dom tog slut lika snabbt. Finns ett fåtal utav en färg kvar i skrivande stund. Men jag visste att en större leverans skulle komma in så jag valde att packa allt själv och skicka ner till lagret för att påfyllningen skulle gå snabbare. Många har frågat om påsarna och dom är till för frisörsalongerna som ska bli MyMolimentis enda återförsäljare. Så dom får man endast med hem om man köper hos utvald frisörsalong. Men som det ser nu så kommer alla hårband som varit slut i lager vara påfyllt i slutet av denna vecka – HUR SJUKT?! Så passa på att gå in och skriv upp din mail under önskad produkt för att få ett mail direkt när dom går att köpa (glöm inte att kolla skräpkorgen). Ni kommer till alla produkter HÄR (klick). PLUS: dom clips som är på hemsidan kommer ej finnas kvar inom kort. Så vill ni passa på att få hem dom så skynda!

En annan stjärna som piffade till håret förra veckan var Emma. Jag blev i något chock när hon kom in för jag vet att jag färgade henne mörkbrun, ish förra gången för hennes hårkvalité var under radarn. Sedan några månader senare glider hon in med ett ljusbrunt hår men ljusare slingor?! Okej, nu lät det lite glamoröst men färgen hade släppt under rådande pandemi, lite sol på det och ett hår som mår så mycket bättre. Jag är så ledsen att jag inte tog en före/bild för då hade ni förstått. Men vi valde att uppdatera den hårfärg hon kom in med. Det som är Emma’s största fördel är hennes hudton. Hon är sådär gyllene solkysst ÅRET OM, så avundsjuk. Det gör att hon passar i dessa guldiga, varma toner. Jag valde att använda hennes egna bruna bottenfärg som grund. Målade bredare ljusa delar tillsammans med tunna, tunna slingor. Skuggade botten mot slingorna och tonade in i en guld, sand/mocca ton. Jag duttade i en droppe koppar med, blir så bronzigt då. Klippte igenom håret och vågade med en 32mm locktång (denna).

1 – här (klick) – 2 – här (klick)

När jag ändå har er på tråden så vill jag tipsa om två produkter som fått skralt med uppmärksamhet. Speciellt eftersom jag använder som själv flitigt. Om vi börjar med sprayen till höger: det är en förtjockningsspray och någonting jag alltid använder mig utav – även på kunder. Eftersom jag volymfönar håret så kan all vård man lägger göra håret lite ”glatt” om ni förstår. Jag tycker om att få ett lyft vid föning och därför använder jag denna. Jag lägger all vård först och låter håret självtorka i några timmar. Har jag inte tid med det fönar jag håret upp och ner tills håret är ca 70% torrt – då applicerar jag denna. Jag sprayar från hälften av håret och upp mot rötterna. Denna är bra för den ger ”normal” stadga utan att bli för sträv men ändå ger resultat. Den passar fruktansvärt bra till lite tunnare/finare hår. Man måste spraya lite extra på grövre eller använda denna (klick) som har lite mer krut i sig.

Den andra är som en spray olja som tar bort all typ av frizz i form av styling. Jag skulle säga att den passar bäst till mellan, grövre hår. Jag sprayar i torrt hår och den blir en stor skillnad. Jag använder den också när jag ska sätta upp håret, svansen blir SÅ len och sleek. Har man ett tunnare hår men ändå frizzigt kan man spraya i handen och dra igenom håret från topp och uppåt med handen för att ha mer kontroll.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"