Hair

Nytt höstigt svall

Hej vänner!

Wow, vilken resons jag fick på mitt nya hår igår på Instagram. Jag skulle ju visat er håret i helgen men vi gjorde verkligen ingenting och jag tyckte det var onödigt att visa upp ett ej fixat hår. Men det som slog mig var hur många som skrev varje dag ba: ”Hallå, kan vi få se håret då”. I min värld tänkte jag att ni är så trött på mitt hårsvall så det är inte värsta grejen. Men ack så fel jag hade. Men jag lovade er i alla fall mer information vad vi gjorde. Jag hade en idé förra gången vi satte i nytt hår om mycket kontraster, mörkare underhår tillsammans med väldigt ljusa partier ju högre upp man kommer mot ansiktet. Jag gör mycket så med mina kunders hår men något naturligare. Jag berättade idén för Emelie och hon var helt på samt gnuggade sina geni-knölar för att kombinera bästa receptet för mitt Hairtalk löshår. Förra gången blev en succé och när Emelie frågade för några veckor sedan hur jag ville göra med håret denna gång så fick jag fundera ett tag.

Här sitter jag hos Emelie och har tanken att färgen ska bli snäppet djupare än sist men längden ska vara typ som mitt fast lite förtjockning. När jag tog ut löshåret dagen innan så kände jag att mitt hår blivit så bra och jag ville bara fylla ut det lite för stylingen skull. Men det förändrades rätt hårt där efter ett tag, som alltid.

MEN VAD HAR VI GJORT? ( vi börjar där.

4 paket 55 cm Hairtalk
Nr: 613/18 colorplus i regular+brown
Nr: 613 colorplus I silver
Nr: 20 colorplus i regular
Nr: 6 colorplus i regular

Vi la sicksack, breda delar i bak – alltså från örat nedåt. Där ska nämligen Hairtalk nr: 6 matchas in – det ni ser i mitt underhår. Så färgen följer från mitt hår ner till topp på löshåret. Jag ser så många som går runt med sitt ljusa (egna) underhår och sedan har man lagt mörkare delar löshår. Det måste matcha från botten, i alla fall när man blandar i mörkt. Sedan la vi breda ljusa delar i frampartiet tillsammans med några tunnare ljusa delar. Jag var nöjd med fägen på mina längder så kände att löshåret får göra jobbet där. Sedan i schamponeringen la vi en kall, mörk bottenfärg som fick sitta ca 10 minuter. Längderna tonades lätt in i en ljusblond bas med en liten dutt värme i.

…. längden ja. Ska jag vara ärlig så är hela looken löshåret’s förtjänst. Jag tycker det blir snyggast när det är långt hår så kontrasterna syns. Dock så tycker jag att man inte får samma fyllighet i 40 cm som 55 cm (om det klipps av en bit). Lite onödigt att klippa av en bit på 55cm håret men det måste göras för att få fylligheten tyvärr. Jag brukar också låta håret vara lite längre vid första isättning så man har fler valmöjligheter vid omsättningar

Juste, tröjan är från NAKD (här) – det var många som frågade.

Olja (här)Anti-Frizz Spray *20% rabatt (här) Texturspray (här)

Okej, jag måste flika in några saker här. Joico har kommit ut med en ny olja, i samma serie som min favorit hår-inpackning (klick). Jag använder den både i vått och torrt. Denna olja skyddar främst hårfärgen, ger glans och skyddar håret från yttre påverkan. Sedan har vi den produkt ni sett flera gånger men tåls att upprepa. Nu när hösten är här, luftfuktigheten är ett faktum och oavsett hur bra man plattar/lockar håret så ser håret bara frizzigt ut. Denna tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår genom att tillföra mjukhet, och glans. Nej men är det någonting jag ALDRIG missar så är det att spraya i denna det första jag gör efter lockat/stylat håret. Den är helt viktlös så man kan typ spraya i hela flaskan utan att det märks. Alla måste ha denna hemma.

Sist men inte minst är den bästa textur-sprayen på marknaden just nu. Den är så torr (på ett bra sätt) så den passar alla. Jag tycker inte om när textur eller volym produkter blir kladdiga eller tunga. Jag vill ha en texturspray som ger luftighet och hållbarhet. Jag vill också kunna dra igenom fingrarna eller borsta håret utan problem.

Nej men jag så nöjd, tack vare det bästa teamworket med Emelie. Vad skulle jag göra utan henne. Sedan, glöm inte att styla håret. Ha roligt med sitt hår och gör det man kanske annars inte skulle kunna göra ❤️

Kommentarer

 1. Mikaela

  Du blir väldigt uthängd i ”bloggbevakning” där du kritiseras som hur du är som person + dina egendesignade produkter. Vad handlar detta om?
  Du får gärna ge din syn på saken
  Kram

  1. Elin Molimenti

   Hej Mikaela!
   Jadu, om det nu är så få får väl dom hålla på om dom blir gladare av det. Vi som bolag svarade på dessa falska påståenden förra året och vi kommenterar det ej mer. Du kan läsa inlägget här ;

   https://styleelin.com/2019/12/15/svar-pa-tal-2/

   Ang att kritisera mig som person, är det någon njutning den bloggen har?! Hon som driver bloggbevakning har mig som hennes hatobjekt och manipulerar alla att tro som henne. Finns ingenting som stämmer i hennes påståenden och det vet hon, därför hon är besatt över att få alla att tro som henne. Jag uppskattar att du skriver och frågar på ett vänligt sätt. Kram

 2. Rebecca

  Hej. Jag är brun/mörkbrun kanske med lite röda pigmemt original. Har färgat svart och svartbrunt några gånger klippt av håret å är till axlarna nu. Jag skulle verkligen vilja testa vara superblond/platinablond då jag en gång i mitt liv hemmablekt det å då hade långt långt hår å blekte å blekte tills de va vitt typ. Har du nå tips hur jag kan gå till väga nu ? Ska jag bleka å bleka tills de bli vitt eller ska jag avfärga några gånger å sen gå över till å bleka de med svagare uppljusningssteg? Tänkte oxå använda olaplex hemma före å efter detta om jag bestämmer mig för att jag nu vågar mig på detta. Skulle bli jätteglad för dina tips hsr inte råd nu att göra detta hos frisör ocj det är så svårt att hitta bra frisörer här uppe i norr. Kan skicka bilder på mitt hår nu å vad jag vill uppnå 🙂 mvh Rebecca

 3. Alice Holmlund

  Hej! Wow va fint hår!!
  Jag har en frågan gällande bebishår. Jag har alltid varit blond och blekt håret för att mitt hår har blivit mörkare. För ca ett år sedan valde jag att gå till min naturliga hårfärg så jag färgade det brunt. Nu har de gått ett år och jag har fått så mycket bebishår som står upp. Detta syns ju mycket nu när jag har mörkare hår. Vad kan jag göra för att bli av med dom. Vill inte använda hårspray eller någon produkt helst!
  Kram

 4. Theresa

  Hej Elin!
  Du är verkligen supersnygg i håret men det är du alltid 💕 Jag undrar om du har något bra tips till mig, jag har färgat och slingat håret och varje gång jag tvättar håret efter det upplever jag att håret blir så otroligt risigt fastän jag tvättar med Kerastase schampoo och balsam mot färgat hår. Har du något tips på annat schampoo och balsam som skulle fungera bättre?
  Ha en fin kväll 💕
  Hälsningar Theresa

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"