Hair

Så stylar du ett kortare hår

Hej underbara ni!

Hur har ni det såhär på lördagskvällen? Jag har en Ragu Bolognese (receptet) på spisen och den har väl puttrat i 2h nu – en halvtimme återstår. Det var riktigt roligt att ni tyckte om det receptet, en given favorit här hemma. Jag körde igång mitt arbetsår i torsdags och var på salongen två dagar denna vecka, som jag saknat det. Det är fortfarande lugnt överallt (förutom på gymmet) eftersom jag tror alla börjar jobba på måndag. Men jag är glad att jag körde igång lugnt för nästa vecka är det full panna på salongen. Jag vill ta så många kunder som möjligt innan operationen för jag ett inte riktigt när jag kommer vara fit for fight igen. I och med att jag har ett fysiskt jobb har kirurgen lagt på min ”sjuk-skrivning” något längre än normalt.

Men jag kom på att bloggen kommer fyllas upp betydligt flitigare under min ”sjuk-skriving” eftersom jag kommer ligga som ett paket ett tag. Om ni har några önskeinlägg, HIT ME?!

Juste, hade ju denna underbara stjärna på salongen igår – Therese. SER ni vilket hår vi börjar få till på henne nu? Jag vet att Therese vill ha långt, tjockt och välvårdat hår så nu krigar vi för det. Mörk botten, tunna slingor, målade delar och en sval beige ton. Klipper igenom ca 1-2cm per gång, 2,5 månad emellan så hennes toppar aldrig hinner bli spröda. Jag märker stor skillnad från förra gången hon var hos mig, nöjd nöjd nöjd.

Efter Therese kom ännu en stjärna till mig, en lob stod på schemat. Jag skuggade hennes egna bottenfärg, även här slingade/ målade ljusa partier. Tonen blev en råg/beige blont ton och klippte en tyngre lob men en lätt uppklippning. Med det menar jag att håret klipps nästan rätt av, sedan tar jag upp en tunnare del av överhåret som jag klipper upp och formar. Jag ville ha den tjocka känslan på hela håret men några delar som gör att hon lätt kan locka upp och ”rufsa” till enkelt. Svårt att förklara men typ så.

MINA BÄSTA STYLINGTIPS (LOB)

 • Jag tycker klippningen är den viktigaste punkten när man vill bära en lob-frisyr – oavsett längd. Klippningen hjälper till när man vill styla, få volym eller bara bära frisyren slarvigt med en snedbena. Om man bara klipper ”rakt” av kommer kunden omöjligt kunna få den ”slarviga” och fylliga looken. Just en lob ska vara den enklaste frisyren att ha, kräver minst styling för att den ska se snygg ut.
 • En root-lift (tips) och en föningslotion (tips) är viktigt, speciellt på korta hår. Förstnämnda i hårbotten och sistnämnda i längder. Föna håret upp och ner och hjälp till med en paddelborste (tips). Det går såklart bra att använda en produkt till hela håret också.
 • Om man inte vill volymföna med rundborste (tips) kan du föna håret upp och ner tills håret är torrt och sedan använda en konformad locktång (tips).
 • Dela upp håret på hälften, öra till öra. Varva smala, tjocka, större, mindre hårdelar och lämna ca 2-5 cm av toppen utanför locktången. Vissa delar kan du hålla längre i tången, vissa mindre. Här behöver du inte vara noga på det sättet utan mer locka på feeling.
 • VIKTIGT: Locka INTE allt åt samma håll eller allt hår precis lika dant, då kommer allt bara bli en stor våg. Locka inte allt hår, utan låt vissa delar av håret vara helt.

Här ovan finner ni lite alternativ, just denna konformade locktången har jag använt på kunden ovan. Jag avslutar alltid med volympuder (tips) i hårbotten och waxspray (tips)*REA på längderna. Drar igenom fingrarna lätt i håret, klart!

Jag älskar denna längd tillsammans med en lätt skuggad botten och krispiga längder ❤️

Kommentarer

 1. Theresa

  Hej bästa Elin!
  God fortsättning på det nya året 2019! Jag undrar om du kommer att ta några nya kunder under detta år? Vill så gärna komma till dig och bli snygg i håret och få en hårfärg som passsr mig! Du är en otroligt stor förebild för mig och jag kollar ofta på dina vloggar och blir inspirerad men det hade varit superkul att få komma till din salong och bli riktigt fin i verkligheten! Kram Theresa 💗

 2. Lena

  Hej Elin, hoppas du kan hjälpa mig med produktval. Behöver schampo balsam o inpackning. Men hittar inte rätt bland allt som finns. Har tunna men många hårstrån, slingat med jättefint självfall när jag hittar rätt. Använde Rahua colorfull och håret var helt magiskt dagen jag tvättade det. Sen blev det väldigt fett i botten och torrt i längderna tyvärr. Men känslan och håret var verkligen amazing 😍
  Detta har jag provat: icon, Kevin Murphy, livingproof, kerastase, davines, shu Uemura, pureology, redken och säkert nåt märke mer som jag glömt av. Snälla du ge mig råd vad jag kan prova ✨✨

 3. Nana

  Jag önskar mig lite inspiration med lugg, liksom som mörkhyad o med svart hår vore kul med tips på slingor o som numera på g till gråhårig fas hur får man till de snyggt?

  Lite sånt kanske?

 4. Caroline

  Jag är nyfiken på hur ni frisörer känner inför att ”behöva” prata med kunder, nya som gamla, när ni jobbar? Är det spännande? Eller känns det som ett måste? Är det bättre att det är tyst?

 5. Madcat

  Just det där du skrev att ”Med det menar jag att håret klipps nästan rätt av, sedan tar jag upp en tunnare del av överhåret som jag klipper upp och formar. Jag ville ha den tjocka känslan på hela håret men några delar som gör att hon lätt kan locka upp och ”rufsa” till enkelt. Svårt att förklara men typ så”, det är det jag försökt förklara för många frisörer. Jag upplever att många kan färga hår men inte klippa hår. Har hår ner till midjan men allt är liksom tungt och hänger, förutom lite kortare framme vid ansiktet, som en typ av lugg. Upplever den dock bara som två korvar på sidorna 🙄 varför kan ingen frisör klippa mitt hår så att det blir stylingvänligt och sådär som du förklarar? Har du något tips på hur jag ska förklara eller någon jag kan gå till?

  Tack för en bra blogg annars Elin. Du är grym ❤️

 6. Elin

  Så fint och så bra tips!
  Jag har en önskan om inlägg som precis ”nybliven” frisör (delprovet klart efter 1års utbildning.) ;
  Kan du inte ge dina bästa tips vart du finner inspiration?
  Tips och trix att dela med dig av till en nybliven, du som nu jobbat med det ett tag?

  Just nu suger jag åt mig av all information som kommer åt min väg för det är så kul, vore roligt att höra från din erfarenhet.
  Mvh

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"