BeautyHairMy thoughts

FRÅGOR & SVAR @INSTAGRAM

Hur var det under tiden du utbildade dig till frisör? Hur blev du behandlad utav andra frisörer o.s.v.?

SVAR: Jag utbildande mig genom frisörgymnasiet och jag kommer ihåg den tiden som bra. Under all praktik var det kanske inte lika roligt. Nu var detta över 10 år sedan och tacka gudarna att det har förändrats. Man var praktikplatsens slav och fick göra allt som ingen annan frisör orkade göra. Men vem vet, det kanske resulterade till att man är en jäkel på att städa idag och vill ha ordning och reda. Men just då hade jag ingenting att jämföra med, det var bara att rätta sig i ledet och göra som dom sa. Lika väl när jag tog studenten, klarade gesällen och började jobba som vanlig frisör: Då var jag inte heller värd vatten för jag var ung och oerfaren. Nej, jag hade inte någon bra start som frisör men det blev bättre och tills slut valde jag att bli egen företagare och då förändrades allt till det positiva.


1 HÄR (klick) – 2 HÄR (klick) – 3. HÄR (klick) – 4 HÄR (klick)

Vilken är din favorit ögonskuggs-palett?

SVAR: Denna fråga var lätt, jag ÄLSKAR ”Soft Glam” och det är den palett jag använder mest och alltid går tillbaka till. Sedan tycker jag ”Nude” från Huda är den allra bästa palett hon gjort, dom krämiga skuggorna slår allt. Men dessa fyra ovan använder jag flitigt.

Ditt bästa tips för inför att planera ett bröllop?

SVAR: Denna är jättesvår för att det är helt beroende på om man ska planera bröllopet själv eller via en bröllopskoordinator. Men oavsett tycker jag att budgeten är den viktigaste, vad vill ni lägga mer/mindre på? Sedan människorna, vilka ska komma på bröllopet? Jag märket det att alla som var på vårt bröllop skulle vara där liksom, det var meningen. Hela bröllopet skulle aldrig bli som det blev utan just dessa personer som kom. Men mitt bästa tips är att anlita en koordinator. Man kan boka tid för att få vägledning eller hjälp att lägga upp en plan bara.

Bästa tips för extrem torr hårbotten?

SVAR: Mitt bästa tips är att ta fram kokosoljan i skafferiet. Värm upp kokosoljan några sekunder i micron. Massera in oljan i hårbotten ett tag för att öka blodcirkulationen. Gå och lägg dig och på morgonenen tvättar du håret som vanligt och undvik all typ av torrschampo/styling. Jag har gjort ett stort inlägg om just torr hårbotten, vilka produkter eller kurer du kan använda. HÄR ÄR DET INLÄGGET (KLICK)

DIN HY!!! Vilket glow, hur?! Gimme all the juice

SVAR: Men åh, söta du – TACK. Jag ska nog tacka mina bra gener för min hy, främst. Men annars använder jag hudvård från SkinCeuticals, går på regelbundna ansiktsbehandlingar och är noga med att rengöra huden två gånger per dag. Jag använder bra smink och har testat mycket under åren så jag vet vad som passar mig. Men en favorit jag börjat använda mer på sistone är detta (klick) glow-mirakel. Som highlight använder jag denna från M.A.C (klick) nu.

Vad tycker om du om Loreal’s Steampod? Mycket bättre än vanlig plattång? P.S du är grym.

SVAR: Tusen tack fina du ❤️ Jag gav precis bort min Steampod till min lilla-syster som är besatt av ett PLATT hår, haha. Men ja, det är en helt annan sak att platta håret med en Steampod än en vanlig plattång. Men anledningen till att jag inte använder den är dels vill jag sällan ha platt hår men också är den lite klumpig. Men om man har ett tjockt, lockigt eller verkligen grovt hår och vill ha det PLATT, då passar en Steampod betydligt bättre än en vanlig plattång. Det som är viktigt är att ta lite större partier, dra dubbelt så sakta nedåt än normalt och använda borsten för att fördela. Om jag skulle haft tjockt, lockigt eller grovt hår – ingen tvekan att använda något annat än en Steampod.

Vart har du fått ditt pannben och driv?

SVAR: Oj vilken svår fråga. Jag vill vara duktig, det är både en stor nackdel men också till min fördel. Jag blir riktigt provocerad när någon försöker trycka ner mig, försöka säga åt mig saker eller när någon inte tror på mig. Jag kommer ihåg när jag satt i korridoren i 9an och jag hade sökt in till frisörgymnasiet i Halmstad, alltså 70 mil hemifrån. Alla som satt kring bordet sa: ”Aa men tror du på det där själv, att du ska flytta ensam till Halmstad?” … lycka till – typ. Där och då bestämde jag mig att: ”Haha, din fjolla – ska jag behöva till Halmstad för att gå i skolan så ska jag göra det också”.

Jag vill att INGEN ska kunna säga till mig bakom min rygg ”Vad var det jag sa” – det vrider sig i magen på mig att bara tänka på det. Det handlar inte om att jag vill vara bättre än någon annan men jag vill visa för mig själv att jag genomför det jag tar mig ann. Jag har märkt att i livet måste man vara självisk, tuff, misstänksam och inte vara rädd för att bli skitig under naglarna. Både i min bransch och i livet jag väljer att leva måste jag ha ett extra skinn för att överleva, jag hade blivit uppäten annars. Så det driv och pannben jag har: Det har jag skapat själv för att klara av att överleva i det liv jag själv valt. Det kan vara i allt från att laga mat, träna på gymmet, när jag tog körkortet eller försöka vara en bra människa. Eller som nu när jag har fettsugit mig: Om jag ska genomgå denna smärta, inte jobba på två veckor och lägga dessa pengar kan jag ju inte ligga hemma och tycka synd om mig själv och äta godis. Allt jag gör ska vara värt för mig eller för någon annan. Nu kanske jag låter som värsta knäppisen men jag kan inte leva ett liv som bara ”är”, jag vill få ut allt jag kan av det och jag vill känna att jag lever. Jag klagar aldrig eller lägger över något skit på någon annan, känslan att äga sina egna val och genomföranden är oslagbart.

Leave-in Mousse (klick)Förtjocknings kräm (klick)Blowdry Lotion (klick)

Vilken volymprodukt rekommenderar du, som man har i hårbotten?

SVAR:
Det finns en uppsjö utav volymprodukter man kan använda. Jag brukar antingen spraya en root-spray i hårbotten (denna) och sedan använda någon typ av lotion/kräm/mousse i resterande hår – tipsar om några bra alternativ ovan. Leave-in moussen är perfekt för dig med tunt/fint hår för den ger volym men också bygger upp håret inifrån. Den innehåller även värmeskydd vilket gör att man får mycket produkt för pengarna, ett riktigt bra tips.

Tänker du mycket på kalorier o.s.v eller äter du det du känner för? Du är så vacker.

SVAR:
Men tusen tack, så snäll du är. Både jag och nej, jag står för balans i livet. Jag tror inte på förbud eller att sätta handfängsel på sig själv. Jag är såklart införstådd i att man kan inte äta vad som helst, när som helst eller hur mycket som helst bara för att. Jag vet när jag gått över gränsen och så skär jag in på godsakerna. Jag tränar för att känna mig stark och för att kunna unna mig livets goda. Jag älskar mat och ska jag vara ärlig är ”nyttig” mat inte god, haha. Jag skulle aldrig kunna vara vegan, vegetarian och alla dessa mandel/soja drycker kräks jag på. Men jag äter allt och varierar min kost för att må bra.

Hur ofta fyller du dina läppar?

SVAR: Jag har inte fyllt dom snart på två år, konstigt nog. Jag började för flera, flera år sedan att fylla lite men ofta. Sedan har jag fyllt på en till två gånger per år men nu senaste 1,5-2 åren har dom varit perfekta och inte känt att jag behövt.

Vad använder DU för schampo och balsam just nu?

SVAR:  
Jag använder alltid Maria Nila Head&Heal schampo (klick) på vintern för att min hårbotten blir så torr och Pureology Hydrate balsam (klick). Det balsamet är ljuvligt för hårbotten, det kyler och lugnar. Det enda balsam jag tycker man kan massera i hårbotten utan att det blir fett.

Har du tävlat inom frisör?

SVAR: Nej det har jag inte och ingenting som jag vill göra heller.

Absoluta favorit foundation of all time?

SVAR: Åh, jag skrev ett stort inlägg om mina bästa foundations HÄR (klick). Men ska jag behöva välja en så skulle det bli denna (klick) från M.A.C.


Kommentarer

 1. Maria

  Ska göra samma operation nästa vecka och är livrädd. Livrädd för smärtan, att inte kunna gå osv. Hur har smärtan varit? Hur är det att gå på toaletten, dvs gör det ont att sätta sig ner? Klarar du dig utan morfin tabletterna eller tar du dem? Hur var det att vakna upp efter operationen? Gjorde det mest ont där och då eller kom smärtan sen? Hur är det idag? Har du fått ta sprutur efter? Vart tar man dem? Sorry om jag har många frågor men är så rädd men vill samtidigt göra det då jag alltid velat göra denna operation. Tack för att du delar med dig!! Styrkekramar 😀

 2. Annika

  Hårbottenfråga!! Jag har inte fet hårbotten men en tråkig sådan som lätt luktar illa. Senast i raden att genomgå mitt test är RedKen Oil Detox schampo. Verkar lovande men ändå en undran. Tvättade håret noga igår och idag har jag som en fuktig känsla i hårbotten. Svårt att förklara hur det känns på annat sätt, har fått så förut men så idag slog det mig: Kan det bero på att jag sköljt ur schampot för dåligt?! Eller har du någon annan idé om vad som felar?

 3. M

  Hade behövt en lite trendspaning inför våren 2019!! Är så trött på mitt vinter hår men har noll inspiration på vad jag ska göra med mitt hår nästa gång hos frisören! 😭

 4. Maria

  Kan man verkligen ha kokosolja i hårbotten. Tror det täpper till. Jag har en typ gelé från apoteket som jag masserar Inn. Och den ger fukt. Mycket bra. Ha det fint.

 5. Carro

  Hej Elin!

  Jag tycker att du är en fantastiskt duktig frisör och verkligen en inspiration för oss andra i branschen.
  Men jag har bara en fråga om valet att länka till sidor som säljer frisörprodukter till ett billigare pris än det priset man får i salong.
  Jag förstår att du måste länka osv för att kunna tjäna pengar på bloggen och för den tid du lägger ner för att vi ska ha något att läsa, men jag kan tycka att det är lite dumt med tanke på att det sänder en signal att det är onödigt att köpa produkter vi anbefaller i salongen, då det är billigare online. Hetsen över att få tjänster och produkter billigare är ju i det stora hela skadligt för vårt yrke och vår bransch och då är det ju lite som att skjuta sig själv i foten tänker jag.. man kan ju länka en produkt utan att det går till en sajt som kör ett billigare pris liksom.
  Eller hur tänker du?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"