HairKort hår

ÅRETS MAKEOVER. En rak lob frisyr

Hej fina ni!

Hur mår ni? Jag sitter på salongen när jag börjar skriva detta inlägg men snart kommer min kund så får fortsätta när hon sitter i färg. Jag jobbar mycket på salongen denna vecka och nästa för jag ska ta lite semester i en vecka. Jag måste få ett miljöombyte. Dock kommer jag att jobba för fulla muggar med allt annat men jag kommer inte att vara hemma. Imorgon är en stor dag för dom nya produkterna ska fotas upp och jag har bokat en smashing modell, Ariane har hjälpt mig med stylingen även denna gång samt samma makeup artist som sist. Jag kollade och det är snart ett år sedan jag fotade upp den första kollektionen, tiden går så fort. Denna gång fotar jag upp min helt egen designade kollektion som jag jobbat med sedan vi besökte nya fabrikerna i Kina januari. Jag måste nypa mig i armen för det är detta jag drömt om sedan jag startade MM.

…. edit: nu klockan 22.27 fick jag en stund över innan jag ska gå och lägga mig.

Jag kom hem efter 20.00 och A hade lagat en underbar middag. Sedan har jag gått igenom allt inför imorgon. Packat alla kläder, produkter och planerat looks på modellen. Jag får alltid panik att jag ska glömma något. Men jag tror jag har allt under kontroll.

Men nu ska vi gå igenom årets mest träffsäkra makeover på finaste Therese. Jag ska säga det att denna kvinna är en fröjd att ha i stolen. Hon är så smart, humor och ger mig så mycket positiv energi. Det är tur att hon finns på YouTube så alla får en liten del av henne. Men jag får en bild sms:ad för några veckor sedan på Khloe Kardashian när hon bär en iskall lob med sluttande framparti. Jag fick även en liten memoar där någon hade bestämt sig för att nu ska håret av. Jag bangade inte på idén och började fundera ut vad som skulle passa henne bäst. Therese har ett bra och tjockt hår (även fast hon äventyrar det på sin kanal). Det gör också att jag visste att jag kommer kunna ljusa upp håret rejält och håret skulle klara av det utan onödgt slitage. Sedan kände jag direkt att hon ska ha en klarblond ton med inslag av beige.

Så det fick det bli.

Therese har gjort en video som ni kan kika in.

Vad gjorde jag?

Jag klippte först av ca 1dm av längden för det ska ändå av, onödigt att färga det. Sedan slingade jag ljusa slingor för kung och fosterland. Jag blandade målade breda, tunna, tunna slingor tillsammans med fade:ade. Sedan skuggade jag botten pyttelite, ca 1cm in bara. Sedan blandade jag till en klarblond, beige ton med en hint av pearl. Mitt tips när man ska göra denna typ av makeover så ska man se det som en hel look. Satsar man på ett kort hår, kör super ljust eller super mörkt. Super varmt eller super kallt. Bli färgen för ”naturlig” när man bär ett kortare hår kan helheten bli lite tam om ni förstår. Jag ville ha hennes look rak, tjock och fyllig. Jag sluttade frampartier lite grann så linjen följer hennes käklinje. Jag ville att linjen skulle nudda hennes kropp men inte för mycket så frisyren tar för mycket stöd av kroppen.

Sedan satte jag i några slingor löshår men ni som följer Therese vet att hon pillade bort dom lika snabbt hemma, haha. Det förvånade mig inte direkt om man säger så.

STYLINGEN DÅ?!
Jag sprayade i en root-lift (här-klick) för att få lyft från botten. Applicerade även en blow dry spray (här-klick) i längderna för att stylingen ska hålla bättre. Sedan volymfönade jag håret med rundborste. Gör ni det själv hemma så jag har världens bästa tips: en varmluftsborste (här-klick). Sedan lockade jag frampartiet med en 32 mm locktång (här-klick) men sparade toppen rak. Sprayade ner småhåren med en waxspray (denna) *20% rabatt och sedan var hon redo att glänsa som aldrig förr.

Visst blev det fint? Jag blev tårögd för hela den här looken passar henne förbaskat bra ❤️

Kommentarer

  1. Alyssa

    Super fint!!! Du är så duktig! Snälla jag hoppas du kan svara på min fråga. Det senaste året när jag färgat mitt hår (utväxt) för att täcka b.la gråa hår så släpper färgen efter max två veckor och mina gråa hår syns igen. Frisörerna (yes gått till tre olika) tycker det är jätte konstigt. Färgar om och det släpper igen. Så märkligt!!! Hjälp?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"