BeautyHair

Mina hårvårdsprodukter? Gråhårig? Bästa foundation? Positiv energi?

Hej mina hjärtan!

Hoppas ni mår bra och att helgen varit underbar. Jag hade en frågestund på min IG förra veckan och jag hann inte svara på allt så därför kör jag in några utav frågorna här på bloggen. Har ni några andra funderingar så kommentera bara ❤️

HUR GÅR DET MED DINA HÅRVÅRDSPRODUKTER?
– Ja, det tar emot att säga men jag har lagt det på is tyvärr. Vet inte hur jag ska säga utan att det ska låta konstigt men: Jag vill göra allt från grunden och jag vill inte ha något stort bolag som gör allt åt mig i utbyte att jag säljer mitt namn. Tror ni någon influenser betalar produktionskostnad för alla ”design-samarbeten”? NEJ. Jag vill ta fram varenda liten kemisk substans själv, ta fram rätt flaskor och innehåll. Jag vill själv vara med i produktion och allt var det innebär. När man räknar ihop allt så snackar vi kostnader på flera miljoner kronor som jag måste investera för att bara få hem första pallen. Lägg sedan på markteting, lager, leverans, e-handel etc etc…. Ni känner mig, jag gör ingenting halvdant och jag har under ALLA dessa år sagt att aldrig sälja mitt namn för en etikett på en flaska. Ska jag ta fram produkter som alla andra? Nej. Varför ska jag göra som alla andra? För att skapa dom bästa produkterna genom hela mitt hjärta och själ så krävs det enormt mycket pengar. Jag är inte villig att ta den risken just nu, tyvärr alltså. Därför så har har lagt det på is, dock så är allt det jobb jag lagt ner kvar och en dag så kommer dom bli till verklighet.

VILKA PRODUKTER OCH VILKA VERKTYG (BORSTE/VERKTYG) FÖR ATT FÅ DINA LOCKAR?
– Det är olika för olika tillfällen. Visst gånger tycker jag om att locka med plattång och vissa med locktång. Men gemensamt har dom att jag alltid låter toppen vara rak, oavsett plattång eller locktång. Jag hör också till dom som inte vill använda för mycket produkter (om jag inte gör strand-lockar) TIPS VIDEO (KLICK). Jag visar här i snurran nedan vad jag oftast använder.

Jag kör nästan alltid 32 mm locktång och den vanligaste kombon är sprayolja (tips) och sedan texturspray (tips). Ha tålamod, ta olika sektioner med hår och dela upp för bästa kontroll.

TIPS NÄR MAN BÖRJAR BLI GRÅHÅRIG OCH INTE ORKAR FÄRGA KONSTANT?
– Det beror på vilken hårfärg du redan har. Men är man ljushårig tycker jag det är perfekt att börja slinga in tunna, tunna babyligths mot dom gråa stråna. Gråa hår som man kallar det är egentligen hårstrån där hårsäcken har tappat pigment – den blir vit. Blandat med hårstrån som redan har pigment så upplever man stråna som gråa. Är man mörkhårig kan det vara lite knepigare. Dock så kan man färga en ljusare brun hårfärg tillsammans med tunna, tunna slingor som gör att man fade:ar ut stråna. Detta gör att man inte får någon synlig utväxt på samma sätt och man behöver inte färga lika ofta. Men bästa är att rådgöra med sin frisör för bästa resultat.

VISST GJORDE DU EN TEAR TROUGH BEHANDLING? ÄR DU NÖJD?
– Ja det gjorde jag, dock tror jag det är två år sedan nu. Jag blev riktigt nöjd men jag har inte upplevt att jag behövt fylla på. Under den tiden gick jag ner mycket i vikt snabbt och mådde inte så bra så blev extra insjunken och blå under ögonen då. Men jag verkligen är för den behandlingen och det gick snabbt, gjorde inte ont alls och med bra resultat.

KAN MAN ANVÄNDA TORRSHAMPO NÄR MAN HAR HAIRTALK?
– Men sjävklart kan man det. Men viktigt är att inte spraya för långt in och för mycket. Det kan vara svårt att tvätta bort produktresterna och då kan Hairtalk fästerna klibba sig och flärpa sig lättare. Men det gäller även utan Hairtalk, var försiktig mot hårbotten.

VAD HAR DU FÖR VÅRSKOR? TIPS GÄRNA!
– Jag är den tråkigaste när det kommer till skor. Jag tycker skor är onödigt och jag försöker alltid skaffa bekväma skor. Men i veckorna när jag jobbar kör jag alltid sneakers, SER ni dom svarta från NIKE – jag är besatt av dessa skor (HÄR). Annars älskar jag vårskor som man bara kan sätta i foten och gå, hejdå liksom.

1 HÄR (klick)2 HÄR (klick)3 HÄR (klick)4 HÄR (klick)

VILKA ÄR DINA TOPP 5 BÄSTA FOUNDATION?
– Jag har skrivit ett långt inlägg om mina bästa foundations och primers, nu måste kika in inlägget HÄR (klick).

HUR LÄR MAN SIG ATT LITA PÅ EN PARTNER IGEN EFTER OTROHET?

– Shit, denna fråga är svår. Ni som hängt med ett tag att jag hittade mitt ex ligga med en annan tjej en kväll, i efterhand har jag förstått att det inte var första gången. Efter en sådan förnedrande händelse förstod jag att det skulle vara svårt att lita på en kille igen och jobbet med min egna självkänsla började på noll igen. Men jag är en person som är mer: ”det har hänt, move on”. Jag kom också på under mitt år som singel att det är ju ingen annans fel än just den personen som förnedrade än. Varför ska andra killar man dejtar sota för en annans persons handlingar?! Jag förstod snabbt att jag kommer få kämpa mycket med tillit.

När jag träffade A så kändes det så rätt. Jag hade inte en enda känsla som skulle kunna ifrågasätta min tillit. Jag kände i hela kroppen att han vill bara vara med mig, det var inget snack om ”Är det vi nu?””Har du tagit bort Tinder” ”Hur känner du”. Allt föll så naturligt och än idag skulle jag inte ens ifrågasätta vår tillit till varandra, den finns bara där. Jag tror det handlar om tajming, rätt personer för varandra och ren och skär kärlek. Vill båda samma saker, är båda på samma plats mentalt så blir allt så mycket enklare. Jag och mitt ex var tillsammans två för för mycket än vi skulle. Vi var inte kära i slutet, vi ville bara varandra illa och det gör också att handlingarna blir som dom blir. Dejtar du en person som inte svarar dig på sms, kommer med bortförklaringar eller likande – han är inte intresserad. Gå vidare och lägg energin på dig själv istället.

HUR KAN DU VARA SÅ POSITIV HELA TIDEN? HUR FÅR DU ENERGIN OCH VAD ÄR DINA TIPS?

– Haha, jag vettefasen om jag är så positiv – eller jo kanske. Men såhär är det: Jag varken orkar, har tid att klaga eller vara negativ. Jag har märkt att det tar tre gånger mer energi än att försöka vara glad och positiv (även om jag inte är det alla gånger). Jag har blivit så känslig för människor som klagar, är negativa eller försöker trycka ner andra människor för sin egna vinning. Jag kan inte förstå hur man vill lägga sin energi på det?! Jag kan vara helt slut ibland och vill bara skrika att jag inte orkar mer. Men jag försöker alltid göra något åt vissa saker som känns negativa. Om en person osar negativitet, då ser jag till att inte behöva vara med den personen. Om jag ska orka jobba med det jag gör, exponera mig för sociala medier och orka stå på mig i olika åsikter måste jag lära mig att separera bra och dålig energi.

Sedan tror jag att man kan lura sig själv att vara mer positiv än vad man är. Allt handlar om psyket och hur vi hanterar det. Visst, fysiska aktiviteter kan hjälpa till att förändra hur hjärnan jobbar men för mig: handlar allt om mindset. Hamnar jag i situationer där jag vill klaga så ser jag till att förändra till det bättre på en gång. Jag vill inte utsätta andra människor för min dåliga energi den dagen och därför försöker jag vända det istället. Svårt att förklara men så tänker jag – hoppas du förstod.

VILKA FRAMTIDSPLANER HAR DU?
–  Som jag hintande om tidigare så har jag en stor sak på gång och går allt vägen så får ni reda på det om ett tag. Det är en sjuk sak som absolut inte trodde om mig men det kommer förmodligen hända. Annars vill jag bara njuta utav livet med hus, livet med A & hundarna. Jag vill bara känna mig nöjd och leva livet i lugn och ro just nu.

Kommentarer

 1. Sofia

  Såklart galet besviken att produkterna ligger på is MEN det vägs upp sv att du är ärlig med stt du vill görs allt själv. Jag är evigt trött på influencers som”designat” ”tagit fram” kollektioner för olika saker som bara tyvärr är bull, 90% av influencers säljer ju sug för pengar och det gör ju att trovärdigheten för min del ligger på botten och att jag aldrig skulle köpa ”deras” produkter. Nej jag väntar hellre tills det är på riktigt! Du är så bra Elin en genuin härlig kvinna!! Heja heja!!

 2. Anna

  Hej Elin!
  Vilken är skillnaden på den här sprayoljan från Kevin murphy och den andra som du brukar tipsa om från samma märke? Den som ska ge så fin glans? En likadan flaska men ser mer guldig ut.

  Kram Anna

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Hej Anna!
   Det är samma men denna innehåller violetta pigment, perfekt för kalla blondiner 🙂 kram Elin

 3. Helen

  Klok som vanligt 🙂
  Jag kan lägga till ett litet svar gällande otrohetsfrågan. Först, Du ska inte skämmas, det tog mig lång tid att inse, otrohet finns det mycket runt om en men det är väldigt hysh-hysh troligen pga skammen, det är inte dit fel. Nr två, bestämmer du dig för att vara kvar i förhållande MÅSTE du släppa sveket, annars kommer det gnaga ihjäl dig. Ta ett beslut när du känner dig mogen för från och med den stunden kan du inte dra ”- Du var otrogen mot mig!” Kortet, sen är det upp till den andre partnern att bevisa att tilliten finns där, han får finnas där för dig om du släpper det.

  Min sambo var otrogen mot mig, vi hade då varit ihop i 8 år han blev jätteful när han var ute en kväll och gick för lång med en annan tjej på utestället. På hemvägen nyktrade han till och gick raka vägen hem till mig och berättade. Jag blev så jävla arg/ledsen, kastade en glasvas på honom minns jag. Han grät, jag grät och jag gick ut för jag behövde andas. När jag klev ut genom dörren den natten och 2 dagar därefter ignorerade jag honom och han följde efter mig för att visa att han skämdes och ville kämpa och fanns där 50 meter efter när jag var mogen att prata.

  Jag trodde ALDRIG att jag skulle förlåta otrohet, men allt är inte svart eller vit. Vi är alla mänskliga och gör felsteg i livet, nu har vi varit tillsammans i 15 år och har två barn ihop och vi är lyckliga och stabila som par.
  Jag kunde förlåta och gå vidare för att han var ärlig mot mig, kämpade för oss och slutade dricka alkohol. Ingen utav oss ”gillar” alkohol utan han har i ung ålder druckit för att bli packad :/.
  Lycka till och lyssna på ditt hjärta vad som känns rätt. Kram Helén

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Hej Helen!
   Så fint av dig att dela med dig av din historia och jag är genuint glad för din/er skull att ni kunde lösa problemet tillsammans. Dock är jag praktexemplet på svart och vit – för mig är otrohet totalt nolltolerans. Men alla är olika och alla kämpar med sitt.

   Tack för att du delade med dig!
   Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"